PDF redaktorius. Bluebeam ar Adobe?

Architektūra Brėžiniai Infrastruktūra Lauko inžinerinės sistemos Pastato vidaus inžinerinės sistemos PDF redaktorius Savivaldybės Statinių konstrukcijos Statyba Technologinės inžinerinės sistemos Monika Stelmokė
04 bir 2020

Bluebeam Revu PDF sprendimas

Adobe Acrobat – dažnai naudojamas PDF redaktorius. Kiekvienos srities specialistas turi jo darbui pritaikytus įrankius, o projektuotojams ir sąmatininkams toks įrankis yra Bluebeam Revu.

Kuo skiriasi Bluebeam nuo Adobe Acrobat ar kitų panašaus pobūdžio programų? Šiame blogo įraše trumpai tai aptarsime.

 

Bluebeam ir Adobe PDF. Tas pats?

 

Natūralu, jog kyla abejonių dėl programinių sprendimo suderinamumo, kaip viskas veikia mišrioje aplinkoje. Todėl neretai kyla įvairūs su tuo susiję klausimai:

„Jei sukursiu PDF brėžinį su Bluebeam ar nesinaudojantis šia programa galės atsidaryti dokumentą?“

„Ar kiti matys dokumentą tokį, kokį matau su Bluebeam Revu?“

Trumpai, Bluebeam ir Adobe Acrobat yra toks pat PDF redaktorius. Nuo 2008 m. PDF yra apibrėžtas ISO standartu. Tai reiškia, jog visai nesvarbu, kokia programa sukursite PDF formato dokumentą ar jį peržiūrėsite, jis atrodys taip pat. Taigi, jei sukursite PDF Bluebeam ir jį persiųsite Adobe naudotojui, jį bus galima sėkmingai peržiūrėti. Tačiau jei PDF failai yra vienodi, kodėl statybos rinkos profesionalai visgi verčiau renkasi Bluebeam?

Pagrindinis aspektas yra ne PDF formato failo sukūrimas, o darbas su juo. Tai bene svarbiausia statybų rinkos atstovams, sąmatininkams bei kitiems techninius brėžinius naudojantiems profesionalams. Bluebeam turi daug papildomų funkcijų, kurios gali būti pritaikomos beveik kiekvienai darbo eigai.

 

Kokios Bluebeam Revu galimybės?

 

  • Patogus dokumentų ir brėžinių (skenuotų ir konvertuotų į PDF formatą) redagavimas PDF formate, pastabų rašymas, žymų kūrimas. Greitas didelių PDF failų apdorojimas ir paprasta navigacija dokumente.
  • Mastelio nustatymas brėžinyje.
  • Kiekių skaičiavimas.
  • Ataskaitų rengimas.
  • Informacijos skaitmeninimas – duomenys išlieka ir tolimesniam naudojimui.
  • Galimybė standartizuoti įmonės darbo procesus.
  • PDF dokumentų ir brėžinių palyginimas tarpusavyje.
  • Ilgių, plotų, tūrių matavimas ir galimybė tiesiogiai konvertuoti duomenis į Excel platformą.
  • 3D PDF kūrimas ir redagavimas.
  • Sklandus PDF failų knygų kūrimas ir redagavimas.

(Parengta pagal „Bluebeam pdf vs Adobe PDF is there a difference“ ir InfoEra informaciją).


Turite klausimų? Susisiekite su Architekte – BIM koordinatore Monika Stelmoke, el. paštu: monika@infoera.lt arba tel.: +370 685 66 312

Susisiekti