Bluebeam Studio Sessions vs. Projects: kada naudoti vieną arba kitą, o kada abu?

Architektūra Brėžiniai Darbo eigos optimizavimas Gamyba Pastato vidaus inžinerinės sistemos PDF redaktorius Projektavimas Rangovai Statinių konstrukcijos Statyba Diana Žmėjauskaitė
27 kov 2024

Bluebeam Revu® – programinės įrangos sprendimas, leidžiantis vykdyti projektus PDF formatu. Su Bluebeam įrankiais galite redaguoti failus, dėti žymas, palyginti dokumentų versijas, naviguoti brėžiniuose ir bendradarbiauti su kitais projekto dalyviais. Šis sprendimas atitinka generalinės rangos, architektūros, inžinerijos ir kitų statybos profesionalų poreikius, kuriems ypatingai svarbu realiuoju laiku apdoroti didelės apimties PDF failus, skaičiuoti kiekius, dirbti su PDF brėžiniais.

Bluebeam Revu įranga turi integruotus Studio Session ir Studio Projects įrankius, kurie suteikia galimybę valdyti dokumentus ir bendradarbiauti realiuoju laiku. Nuo pat Studio Projects atsiradimo, leidžiančio statybininkams saugoti ir dalintis projektų dokumentais, ir Studio Sessions, leidžiančio realiuoju laiku bendradarbiauti, statybos pramonė gavo daugybę būdų, kaip kiekvienas įrankis didina produktyvumą.

Šiame blog‘o įraše aptarsime, kada projektuose naudingiau naudoti Sessions, kada Projects bei kada reikėtų naudoti šiuos sprendimus abu.

 

Kada naudoti Studio Sessions?

 

Studio Sessions in Revu – įrankis, skirtas bendradarbiavimui projektuose. Sessions leidžia vartotojams realiuoju laiku žymėti bei komentuoti dokumentuose ir dalintis informacija su kitais projekto dalyviais, nepriklausomai nuo jų buvimo vietos. Šis skaitmeninis bendradarbiavimas taupo pinigus ir laiką, nes panaikina fizinį poreikį pervežti popierinius dokumentus tarp suinteresuotų šalių. Taip pat jis panaikina primityvų skaitmeninį procesą, kai pažymėti PDF dokumentai yra siunčiami el. paštu keliems žmonėms, o komentarai rankiniu būdų yra surenkami į vieną vietą.

 

Bluebeam Revu Studio Sessions

 

Tačiau kartais Sessions naudojimas gali paskatinti vartotojus per daug priklausyti nuo įrankio naudojimo, o tai laikui bėgant mažina darbo efektyvumą. Siekiant dalintis informacija efektyviai, rekomenduojama turėti aiškius laiko intervalus kada naudojamasi įrankiu (vieną arba kelis kartus per savaitę).  Session įrankis yra efektyviausias, kai laikomasi laiko intervalo ir jame esanti informacija reguliariai peržiūrima. Įsivaizduokite Session įrankį kaip virtualų susitikimą, kurio metu apsikeičiama reikalinga informacija, o susitikimui pasibaigus – užbaigiate ir Session naudojimo laiką. Reguliarus peržiūrėjimas užtikrina, jog  projekto informacija nepasimes ir neliks pamiršta.

 

Kada naudoti Studio Projects?

 

Studio Projects – galingas įrankis, padedantis organizuoti, saugoti bei dalintis informacija ir dokumentais. Šis įrankis tinkamiausias pasirinkimas tuomet, kai vykdomi didelės apimties projektai,  reikalaujantys tūkstančių dokumentų, prieinamų daugybei suinteresuotųjų šalių.

 

Bluebeam Revu Studio Projects

 

Jeigu Sessions yra susitikimas, į kurį žmonės susirenka bendradarbiauti realiu laiku, Projects yra biuras, kuriame viskas saugoma vienoje vietoje. Projects įrankyje, dokumentai gali būti tikrinami, žymimi, koreguojami ir išimami, o vėliau vėl įkeliami.  Projects administratorius atsakingas už prieigos prie dokumentų suteikimą: gali jas bet kada suteikti arba apriboti. Tai svarbus aspektas, nes prieš atliekant išimtų, pakoreguotų ir pažymėtų, o vėliau vėl įkeltų dokumentų tikrinimą, apribojus teise, galima užtikrinti atsekamumą ir tai, kad dokumentas nebebus koreguojamas po numatyto laiko arba atliktos patikros.

Ši tikrinimo/išėmimo sistema veikia geriausiai, kai dokumento korekcijos reikalauja tik vieno asmens įsitraukimo: vienas žmogus išima dokumentą, jį pažymi ir pakoreguoja, įkelia atgal ir tik tada įsitraukia kitas asmuo, kuris atlieka dokumento peržiūrą ir reikiamus pakeitimus. Jei prireikia kelių asmenų įsitraukimo, dokumentų tikrinimas ir išėmimas iš Projects tampa pernelyg sudėtingas ir netgi painus. Tokiu atveju, kai reikia kelių asmenų įsitraukimo į dokumento korekcijas kur kas patogiau naudoti Studio Sessions. 

 

Kada naudoti abu?

 

Nors Bluebeam Sessions ir Project gali veikti nepriklausomai vienas nuo kito, taip pat jie gali veikti ir abu kartu. Geriausias pavyzdys, kai Projects  naudojamas kaip dokumentų biblioteka, kuri gali būti prieinama bet kuriam suinteresuotajam projekto dalyviui arba komandos nariams. Šioje aplinkoje atskiri dokumentai gali būti tikrinami ir išimami, atsisiunčiami ir t.t. Į Projects aplinką galima įkelti paveikslėlius, nuotraukas, DWG failus, taip pat, bet kokio Windows pagrindo failą – taigi net Microsoft Word ar Excel dokumentai gali būti saugomi, išimami.

Sessions,  kartu su Projects , turėtų būti naudojamas tada, kai suinteresuotosios šalys turi surengti konkrečių dokumentų peržiūrą(-as) ir  peržiūrimi dokumentai yra tik PDF formate. Dokumentai iš Projects gali būti įkelti į Sessions ir tam tikrą laiko tarpą visi pakviesti dalyviai gali atlikti žymėjimus ir rašyti komentarus. Užbaigus darbą Sessions aplinkoje visi dokumentuose padaryti pakeitimai yra išsaugomi atgal į Projects, todėl visi komandos nariai gali matyti atliktus pakeitimus ir peržiūrėti dokumentus.

Tiek dirbant su Projects, tiek su Sessions galima kontroliuoti, kas turi teises ir prieigas prie dokumentų. Būtų protinga jei prie Projects prieigą turėtų tik dalyviai su nuolatiniu ir tiesioginiu dalyvavimu projekte. Tuo tarpu Sessions būtų naudojamas palengvinti dokumentų įvestį iš išorinės, trečiosios šalies, kuriai nereikia prieigos ar tiesių prie visų dokumentų.

Nors dauguma statybininkų ir architektų gali būti linkę pasirinkti tik vieną sprendimą – Sessions arba Projects – tačiau naudojant šiuos sprendimus kartu sukuriamas ypatingas darbų efektyvumas, kuris neturi prilygstančios technologijos.

 

Išbandyti Bluebeam nemokamai

 


Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el. paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti