Autodesk sertifikavimo nauda (II dalis)

Mokymai Sertifikatas Aistė Kirjazovaitė
20 bir 2018

Tęsiame dviejų dalių blog‘ą apie Autodesk sertifikavimo naudą. Šį kartą dėmesį kreipiame į organizacijas – kodėl įmonės vadovas turėtų rinktis sertifikavimą savo komandai bei kokias naudas iš to gauna įmonė.

 

Autodesk sertifikavimo nauda

 

Kaip buvo minėta pirmame blog‘o įraše (jį galite rasti čia: Autodesk sertifikavimo nauda (I dalis)), Autodesk sertifikatai yra pasaulyje pripažįstami įgaliojimai, tinkantys Autodesk programinės įrangos specialistams bet kuriame jų karjeros etape. Nurodytame įraše buvo apžvelgtos pagrindinės specialistų gaunamos naudos renkantis sertifikavimo procesą, šį kartą bus apžvelgiama organizacijos pusė.

 

Efektyvesnis personalo valdymas

 

Didesnis darbuotojų pasitenkinimas ir geresni atsiliepimai apie įmonę yra tuomet, kai personalo valdymas padeda darbuotojams siekti karjeros tikslų. Sertifikavimas padeda efektyviau valdyti personalą šiais būdais:

  • Sertifikavimą galima naudoti norint įvertinti darbuotojus ir apdovanoti už gerą darbą, atsidavimą ir profesionalumą. Sertifikuojant nustatomi ir įvertinami našiai dirbantys darbuotojai, jų patirtis, įgūdžiai, sugebėjimai;
  • Sertifikavimo programoje yra numatomos esamų bei potencialių darbuotojų kvalifikacijos didinimo galimybės tam, kad jie su naujomis technologijomis galėtų dirbti efektyviau;
  • Specialisto sertifikatas padeda darbdaviui priimti tinkamus įdarbinimo sprendimus. Pasirinkdami sertifikuotus kandidatus, darbdaviai gali būti tikri, kad gaus kvalifikuotus, geriausius specialistus, įgudusius dirbti su naujausiomis „Autodesk“ technologijomis;
  • Sertifikatas yra ne tik patikimas rodiklis samdant ir skatinant darbuotojus, bet ir užtikrina, kad įmonė turi aukštos kokybės techninio darbo pagrindus bei reikalavimus savo darbuotojams, siekia užtikrinti komandos techninę kvalifikaciją. Tai daro tiesioginę įtaką projektų įgyvendinimo, paslaugų bei produktų kokybei, klientų pasitenkinimui.

 

Investavimo į darbuotojus naudingumas

 

Įrodyta, kad aukštesnių, sėkmingesnių finansinių rezultatų dažniau pasiekia tos įmonės, kuriose buvo daugiau investuota į darbuotojus, jų kvalifikacijos kėlimą bei asmeninės gerovės užtikrinimą. Sertifikavimas yra puiki investicija, nes kelia darbuotojų motyvaciją, stiprina darbuotojų pasitenkinimą darboviete, darbo efektyvumą, padeda išpildyti jų lūkesčius bei suteikia papildomą vertę įmonei. Tai lemia, kad investicijos į darbuotojus mažina personalo kaitą.

 

Atskleidžiami objektyvūs investavimo į personalo mokymus rezultatai

 

Sertifikavimas suteikia galimybę pasitikrinti mokymų metu įgytus įgūdžius, geriau juos panaudoti. Standartiniais sertifikavimo egzaminais nustatoma ar investicijos mokymams buvo tikslingai panaudotos, t.y. ar kursų žinios yra įsisavintos ir naudojamos siekiant dirbti efektyviai.

 

Protingiau panaudojamos organizacijos lėšos

 

Organizacijos, turinčios sertifikuotų darbuotojų komandą, atsakingiau dirba, geriau išnaudoja darbo laiką. Tai lemia pagerintas darbo jėgos valdymas – atsižvelgiant į sertifikavimo metu nustatytas stipriąsias bei silpnąsias specialistų įgūdžių sritis, konkretiems darbams atrenkami tinkami žmonės. Tokioje komandoje mažesnė neplanuotų išlaidų tikimybė.

 

Geresnis projektų įgyvendinimas

 

Organizacijos, kuriose dirba dauguma sertifikuotų specialistų, įgyvendina projektus laiku ir neviršija suplanuoto biudžeto. Tokius rezultatus leidžia pasiekti aukšto lygio specialistų kvalifikacija bei sukaupta įvairiapusiška patirtis dirbant su sudėtingais projektais, kurią įrodo įgytas Autodesk sertifikatas.

 

Didesnis klientų pasitenkinimas

 

Sertifikuoti darbuotojai dirba geriau, tikslingiau, našiau ir savarankiškiau, labiau išpildydami klientų lūkesčius, o tai padeda didinti klientų pasitenkinimą bei lojalumą. Bendraujant su darbdaviais, dauguma jų pripažino, kad sertifikavimas leidžia pasiekti didesnį darbo našumą, geresnius klientų atsiliepimus apie specialistus bei suteiktą aptarnavimą, projektų sėkmę.

 

Įgyjamas konkurencinis pranašumas

 

Darbuotojai, kurie įgyja Autodesk sertifikatą, turi daugiau patirties su pasirinkta programinės įrangos versija bei įgūdžių, suteikiančių galimybę teikti aukštesnio lygio paslaugas, taip įrodant konkurencinį pranašumą. Autodesk sertifikavimas leidžia klientams ir partneriams žinoti, kad asmuo yra profesionalas, sugebantis efektyviai patenkinti pramonės poreikius.


Turite klausimų? Susisiekite su mokymų centro vadove Aiste Kirjazovaite, el. paštu: mokymai@infoera.lt arba tel.: +370 699 05000

Susisiekti