Autodesk sertifikavimo nauda (I dalis)

Mokymai Sertifikatas Aistė Kirjazovaitė
14 bir 2018

UAB InfoEra mokymų centras teikia Autodesk sertifikavimo paslaugą, tačiau kokia šio sertifikavimo tikroji nauda individui bei darbdaviui? Kodėl specialistas arba įmonės vadovas turėtų rinktis Autodesk sertifikavimą kaip kitą žingsnį savo planuojamų darbų sąraše? Į šiuos klausimus atsakysime šiame dviejų dalių blog‘o įraše – Autodesk sertifikavimo nauda.

 

Autodesk sertifikavimo nauda

 

Autodesk sertifikatai yra pramonėje pripažinti įgaliojimai, tinkantys skirtingiems programinės įrangos specialistams bet kuriame jų karjeros etape. Apžvelgsime pagrindines naudas bei priežastis, kodėl reikėtų pasirinkti Autodesk sertifikavimo programą ir kokias naudas galėtų išnaudoti programinės įrangos specialistas bei organizacija. Šiame blog‘o įraše labiau analizuosime sertifikavimo naudas specialistui.

 

Sertifikavimas pagal turimų įgūdžių lygį

 

Autodesk siūlo du pagrindinius sertifikavimo lygius: Autodesk sertifikuotas vartotojas (angl. Autodesk Certified User (ACU)) ir Autodesk sertifikuotas profesionalas (angl. Autodesk Certified Professional (ACP)). ACU sertifikavimas yra skirtas įvertinti programinės įrangos vartotojus, kurie yra projektavimo karjeros pradiniame etape ir turi bent 50 valandų realios Autodesk programinės įrangos praktinės patirties, o ACP sertifikavimas – įvertinti specialistus, kurie yra pasirengę kilti karjeros laiptais ir turi bent 400 valandų realios praktinės patirties. Diferencijuotos sertifikavimo programos suteikia specialistams galimybę pasirinkti tinkamiausią lygį, kuris geriausiai atspindėtų jų padėtį bei įgūdžius rinkoje.

 

Tarptautinis turimų žinių, įgūdžių lygio pagrindimas

 

Norėdamas įgyti sertifikatą, asmuo turi išlaikyti Autodesk profesionaliai parengtą ir objektyvų, praktinį programinės įrangos egzaminą, kuris nustato specialisto turimus įgūdžius. Išlaikius egzaminą, įgytas oficialus sertifikatas identifikuoja, kad specialistas yra pasiekęs nustatytą žinių ir įgūdžių lygį, moka dirbti su pasirinkta programine įranga, geba efektyviai spręsti iškilusias modeliavimo problemas. Minėtas sertifikatas taip pat  įrodo profesionalumą dirbant su naujausiomis Autodesk technologijomis, suteikia konkrečioje darbo srityje pasauliniu mastu pripažintą kvalifikacijos lygį, padeda kurti specialisto reputaciją.

 

Įgūdžių stiprinimas

 

Autodesk sertifikavimo procesas yra puikus būdas tobulinti įgūdžius bei įgyti naujų mokymų ir egzaminų metu. Sertifikavimo proceso metu išaiškėja asmens stiprieji gebėjimai bei vietos, kurias reikėtų tobulinti. Priklausomai nuo pramonės ir esamo poreikio, Autodesk siūlo pritaikytus, specializuotus mokymo kursus, kurie yra pritaikyti pagal darbo specifiką bei reikalingiems įgūdžiams stiprinti prieš ir po sertifikavimo egzamino. Tai padeda specialistui pagerinti darbo kokybę, efektyvumą ir padidinti organizacijai suteikiamą vertę.

 

Darbdavio pripažinimas

 

Įgytas tarptautinis sertifikatas suteikia privalumą darbinantis, nes nurodo jog asmuo investuoja į savo kaip specialisto tobulinimą, asmeninę vertę, taip pat identifikuoja, kad jis išmano darbo specifiką ir industrijos poreikius. Minėtas sertifikatas taip pat suteikia papildomą vertę kylant karjeros laiptais, aptariant darbo sąlygas ir atlygį, išlaikant arba keičiant darbo vietą, leidžia potencialiems ir dabartiniams darbdaviams bei klientams žinoti, kad asmuo yra gerai apmokytas ir žinomas pagal konkrečius įgūdžių rinkinius. Kadangi sertifikatas yra pripažįstamas visame pasaulyje, jis suteikia specialistui mobilumą – galimybę rasti darbą, įgyvendinti projektus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse.

 

Kolegų pripažinimas

 

Būvimas sertifikuotu specialistu yra žingsnis į priekį norint apsibrėžti savo poziciją „aukščiau“ standartinio pareigų bei reikiamų įgūdžių lygio. Specialistas, turėdamas daug teorinių ir praktinių programinės įrangos bei industrijos žinių, turintis sertifikuoto specialisto laipsnį, gali įgauti kolegų ir kitų srities ekspertų pripažinimą, kaip profesionalas ir kaip pavyzdys kitiems tos srities specialistams darbovietėje bei rinkoje.

 

Galimybė prisijungti prie išskirtinio specialistų tinklo

 

Reikia pabrėžti, jog tik stiprūs bei profesionalūs specialistai, kurie nuolatos siekia tobulėti, išmokti kažką naujo bei ieško pažangių sprendimų, gali atitikti Autodesk sertifikavimo keliamus reikalavimus. Asmuo, išlaikęs Autodesk sertifikavimo egzaminą, gauna oficialų Autodesk sertifikatą, logotipą ir sertifikato ženklelį, kuriuos galima naudoti projektuose ar kituose darbo dokumentuose kaip kvalifikacijos įrodymą. Sertifikuotam specialistui taip pat suteikiama galimybė patekti į Autodesk duomenų bazę, kurioje galima rasti visus sertifikuotus profesionalus iš viso pasaulio. Klientai ir darbdaviai dažnai kreipiasi į šią duomenų bazę, siekdami rasti savo srities specialistus bendradarbiavimo, partnerių ar darbuotojų rolėms, o buvimas joje iš karto suteikia profesionalo, kuris galėjo atitikti griežtus Autodesk reikalavimus, rekomendaciją.

 

Pasauliniame lygyje pirmaujančios įmonės užnugaris

 

Sertifikuotas specialistas yra asocijuojamas su Autodesk įmone, kurios programinę įrangą naudoja daugiau nei 100 milijonų vartotojų 188-iose šalyse. Šių produktų naudojimas padeda taupyti laiką ir išlaidas, skatina efektyvų ir rezultatyvų bendradarbiavimą, keičia nusistovėjusias idėjų realizavimo normas, skatina nuolatinį tobulėjimą, iššūkių pavertimą galimybėmis bei geresnių dizaino sprendimų atsiradimą. Su visomis šiomis savybėmis ir idėjomis, kurias skleidžia lyderiaujanti rinkos įmonė Autodesk, yra asocijuojami ir sertifikuoti Autodesk specialistai – jie yra savo kartos lyderiai bei inovatoriai.

 

Antroje blog‘o dalyje dėmesys bus kreipiamas į Autodesk sertifikavimo teikiamas naudas įmonei. Šį blogo įrašą galite rasti čia: Autodesk sertifikavimo nauda (II dalis)


Turite klausimų? Susisiekite su mokymų centro vadove Aiste Kirjazovaite, el. paštu: mokymai@infoera.lt arba tel.: +370 699 05000

Susisiekti