MagiCAD Electrical for AutoCAD praktikoje: R. Augulio el. paslaugų IĮ patirtis

Elektrotechnika Kliento istorija Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Vytautas Puras
29 bir 2018

R. Augulio el. paslaugų IĮ yra įsikūrusi Raseinių rajone, o pastatų inžinerines sistemas projektuoja jau daugelį metų. Pagrindinė šios įmonės veikla susideda iš elektronikos, apsauginių ir priešgaisrinių signalizacijų, stebėjimo sistemų, išmaniojo namo sprendimų, elektroninių ryšių, elektros lauko tinklų (iki 10kV) bei žaibosaugos projektų. MagiCAD Electrical for AutoCAD programinę įrangą įmonė sėkmingai naudoja jau nuo 2012-ųjų metų.

Pakalbintas R. Augulio el. paslaugų IĮ projekto dalies vadovas Regimantas Gilvickas sutiko pasidalinti įspūdžiais naudojant MagiCAD Electrical for AutoCAD programinę įrangą.

Projektuojant iš karto galima naudoti jau esamus elementų žymėjimus, o esant poreikiui, susikurti savo. Kiekvienam naujam projektui galima parinkti reikiamą šabloną, jį paruošus pagal projektavimo standartus, įtrauktus žymėjimus, simbolius, aprašymus ir principinių schemų nustatymus. Be to, visi brėžiniai ruošiami 3D BIM modelyje, dėl to medžiagų kiekiai, kabelių ilgiai yra tikslūs. Tai leidžia atpiginti projektą, taupyti laiką ir gauti tikslius medžiagų žiniaraščius pasirenkant konkrečias žiniaraščių apimtis.“- pasakoja savo įspūdžius, naudojant programinę įrangą, Regimantas Gilvickas. Projekto dalies vadovas negali atsidžiaugti darbo automatizavimu, o pasidomėjus kas palengvina darbą ruošiant projektus, Regimantas nė nemirktelėjęs atsako: „Automatiškai galima įterpti elemento aprašymus ir žymėjimus, taip pat sukurti elementams numeravimą. Modelio brėžiniuose elementai sukuriami su pasirinktais atributais reikiamuose sluoksniuose, o tai supaprastina projekto paruošimą spausdinimui. Atlikus apšviestumo skaičiavimus DIALux programa, informaciją apie šviestuvus galima nesunkiai importuoti į modelį su reikiamu žymėjimu ir aprašymu“.

Vienas iš įdomesnių R. Augulio el. paslaugų IĮ projektų naudojant MagiCAD programinę įrangą buvo „Raseinių autobusų stoties ir keleivių vežimo transporto infrastruktūros statybos projektas“. Jame buvo suprojektuotos elektrotechninės, apsauginės bei gaisrinės signalizacijos, elektroninių ryšių projekto dalys:

 

 

„Inžinerinių sistemų projektavimas reikalauja daug skaičiavimų, sudėtingų brėžinių išpildymo, kruopštumo sudarant medžiagų žiniaraščius. Mes džiaugiamės MagiCAD Electrical sprendimu, kuris puikiai tinka šioms užduotims atlikti. Galime teigti, jog tai tikrai pažangus projektavimo sprendimas atitinkantis mūsų kasdieninius poreikius“ – užtikrinai patvirtino Regimantas Gilvickas.


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų