TRIMBLE® SCAN EXPLORER: NUO MATAVIMO PRIETAISŲ IKI 3D MODELIO

3D modeliavimas Architektūra Point Cloud Paulina Lisevičiūtė
12 bir 2018

Technologijos nestovi vietoje, matavimo ruletes ir lazerinius matavimo prietaisus papildė modernūs 3D skenavimo prietaisai. Šiandien naudojant trimatės erdvės skenavimo įrangą galima išgauti tikslią 3D objektų kopiją – 3D taškų masyvą (angl. Point Cloud).

 

Nuo matavimo prietaisų iki 3D modelio

 

3D taškų masyvas. Kas tai?

 

Taškų masyvas – tai taškų rinkinys, kuriame kiekvienas taškas turi 3D koordinates (XYZ). Šis formatas suteikia galimybę analizuoti esamą situaciją, tačiau neformuoja linijų ir lygių plokštumų. Dėl šios priežasties atsirado poreikis paversti taškų masyvą tūriniu 3D modeliu.  Remdamasis šiuo poreikiu, SketchUp Pro gamintojas sukūrė priedą, Trimble® Scan Explorer, leidžiantį informaciją iš taškų masyvo perkelti į SketchUp Pro programinę įrangą ir formuoti 3D modelį.

 

Skenuotos 3D informacijos valdymas

 

Naudojant Trimble® Scan Explorer priedą atsiranda galimybė taškų masyvo informaciją perkelti tiesiogiai į Trimble® SketchUp Pro programinę įrangą.  Priedas yra pritaikytas keletui skirtingų taškų masyvo formatų bei analizės ir apdorojimui skirtos programinės įrangos paketų integracijai. Informacijos perkėlimas yra įmanomas keliais būdais,artotojas gali pasirinkti sau patogiausią pagal poreikius bei turimos taškų masyvo informacijos detalumo lygį. Pirmasis būdas, atžymėti atskaitos taškus, kurie perkeliami į SketchUp programinės įrangos 3D darbo lauką. Antrasis, perkelti visas projekte esančias charakteringas linijas, kurios SketchUp Pro programinės įrangos projekte tampa pagalbinėmis linijomis, ir tokiu būdu. Išgauti objekto karkasinį vaizdą.

 

Trimble® Scan Explorer ir vartotojas

 

Atkreipiame dėmesį, jog Trimble® ScanExplorer yra NEMOKAMAS. Jį galite atsisiųsti iš Trimble® SketchUp Extension bibliotekos. Taip pat, sekdami www.sketchup.lt galite rasti pavyzdžių kaip perkelti taškų masyvo informaciją į Trimble® SketchUp Proprograminę įrangą.

Rekomenduojami panašūs produktai: Undet for SketchUp

Trumpa informacija apie gamintoją. SketchUp yra Trimble kompanijos produktas. 2012 m. Trimble kompanija įsigijo produktą iš Google kompanijos. Trimble® Scan Explorer priedą galite rasti SketchUp priedų bibliotekoje arba paspaudę ant šios nuorodos:

https://extensions.sketchup.com/pl/content/trimble-scan-explorer-extension


Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el.paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti