SKETCHUP PRO 2019: KAS NAUJO?

Architektūra Interjero dizainas Įrankiai ir funkcijos Projektavimas Diana Žmėjauskaitė
06 vas 2019

 

Ištikimiesiems naudotojams ne paslaptis, kad pasirodė naujausia Trimble SketchUp versija – SketchUp Pro 2019. Naujausioji versija papildyta naujomis funkcijomis, našumo patobulinimais ir naujomis eksportavimo, importavimo galimybėmis. Kviečiame susipažinti su naujovėmis.

 

Kas naujo?

 

Visų pirma, pradėsime nuo to, kad su naująja versija pasirodo ir patobulinta licencijavimo tvarka. Šiais metais įvyko itin svarbus pokytis SketchUp istorijoje – įsigalioja programinės įrangos nuoma (daugiau apie tai rasite čia: Sketchup Pro 2019. Licencijavimas). Nepaisant to, išlieka galimybė įsigyti klasikinę SketchUp Pro licenciją bei galimybė naudoti nemokamą internetinę 3D modeliavimo platformą SketchUp Free. Daugiau informacijos apie licencijavimo pokyčius ir įsigijimo būdus rasite kitame mūsų blog‘o įraše. O dabar apie tai, kas gi naujo šių metų SketchUp Pro versijoje.

 

Linijų stiliai

 

Vientisos linijos ne visada gali nusakyti pakankamai. Dažnai brūkšninės linijos gali padėti lengviau apibrėžti projekto idėją. Skirtingos linijos gali padėti pabrėžti sklypo nuosavybę ar išskirti projekto senąsias ir naujai projektuojamas dalis 3D projekte. Dėl šios priežasties šių metų versijoje yra galimybė pasirinkti linijos stilius, kurie yra susieti su projekto sluoksniais (angl. Layers). Sluoksniams priskirdami komponentus ir grupes, jų linijoms bus pritaikytas atitinkamai priskirtas sluoksninis stilius. 3D modelius, su priskirtais stiliais galima eksportuoti EPS, PDF(HLR) ir DWG/DXF formatu. Taip pat galima atspausdinti tiesiai iš SketchUp projekto.

 

Praplėstos eksportavimo, importavimo galimybės

 

SketchUp visada turėjo puikią sąsają su kitomis programinėmis įrangomis. Šiais metais ši sąveika turi dar daugiau galimybių keliaujant tarp skirtingų projektavimo platformų. Nuo šiol yra palaikomas eksportavimas, importavimas susijęs su 2018 DWG formatu. Taip pat pritaikyti patobulinimai ir eksportuojant, importuojant linijų stilius bei medžiagas.

 

Našumą padidinantis SketchUp Measure įrankis

 

Nuo šiol nebereikia atidaryti skilties Entity Info (liet. Informacija apie objektą) tam, kad sužinotumėte nurodytos linijos ilgį, nurodytos plokštumos plotą ar nurodyto taško koordinates. „SketchUp Pro 2019“ versijoje naudodami Measure įrankį galite užvedę pelytę ant objekto matyti informaciją atsidariusiame informacijos lange.

 

Patobulinta sąsaja LayOut – SketchUp Pro

 

Eksportavimas į SketchUp projektą papildytas eksportavimo įrankiu į DWG/DXF. Tai reiškia, kad nurodyta informacija LayOut dokumente atkeliaus ir į SketchUp projektą. Kitaip tariant, visa objektams priskirta informacija atitinkamai atkeliaus į projektą – grupės bus suprantamos kaip komponentai, o užpildai kaip plokštumos.


Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el.paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti