Bluebeam Revu: kaip lengvai ir greitai parengti sąmatas?

Architektūra Brėžiniai Gamyba Infrastruktūra Įrankiai ir funkcijos Lauko inžinerinės sistemos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Savivaldybės Statinių konstrukcijos Statyba Technologinės inžinerinės sistemos Monika Stelmokė
30 sau 2019

Nepaisant vis augančio susidomėjimo Bluebeam Revu, dažnai jam yra priskiriamas įprastas PDF redaktoriaus funkcionalumas. Tai nėra visiška tiesa, mat Bluebeam Revu panaudojimas iš tiesų yra gerokai platesnis. Jo pagalba, naudojant nesudėtingus įrankius, iš paprasto 2D PDF brėžinio galima sugeneruoti daugybę reikšmingų duomenų. Negana to, naudodamiesi žymų įrankiais, galėsite skaičiuoti kiekius, valdyti informaciją bei atlikti matavimus, reikalingus sąmatų  sudarymui. Kaip? Pademonstruosime šiame įraše.

 

Žemiau pateiktame vaizdo įraše, galėsite matyti kaip greitai ir tiksliai:

  • Matuoti atstumus.
  • Matuoti perimetrus ir gauti sienų plotą.
  • Matuoti plotus. Ploto žyma yra ypatinga – vienos žymos užtenka norint gauti ne tik plotą, bet ir perimetrą, sienų plotą, atkarpų ilgius bei tūrį – tereikia teisingai nustatyti parametrus.
  • Skaičiuoti vienetų kiekius rankiniu būdu arba naudojat vizualinę paiešką viską suskaičiuoti automatiškai.
  • Gauti kiekių ataskaitą pasirinktu formatu.

 

 

Kaip galime matyti, Bluebeam Revu yra puikus įrankis sąmatoms skaičiuoti. Tikslūs grindjuosčių ilgiai, sienų plotai turint tik plano vaizdą, fasado apdailos kiekiai, vitrinų plotai – tai tik kelios praktinės idėjos, ką galima skaičiuoti šios programinės įrangos dėka.

Nepamirškite, kad Bluebeam Revu galite naudotis 30 dienų nemokamai. Bandomąją versiją galite atsisiųsti iš čia.


Turite klausimų? Susisiekite su Architekte – BIM koordinatore Monika Stelmoke, el. paštu: monika@infoera.lt arba tel.: +370 685 66 312

Susisiekti