Interaktyvios vizualizacijos su Revit Live

Architektūra Įrankiai ir funkcijos Projektavimas Statinių konstrukcijos Statyba Virtuali Realybė (VR) Monika Stelmokė
19 sau 2018

Didėjant poreikiui matyti projektuojamus objektus realioje aplinkoje, auga ir realistiškų vizualizacijų paklausa. Jų dėka idėjas lengviau perteikti projekto užsakovams, o nekilnojamojo turto agentūroms tai galimybė sėkmingiau parduoti objektus. Šiuo metu vis labiau populiarėja interaktyvios vizualizacijos, leidžiančios gyvai pasivaikščioti po modelį ir turinčios sąsają su virtualia realybe.

 

Revit Live interaktyvus sprendimas

 

Virtuali realybėAutodesk siūlo Revit Live® sprendimą interaktyvioms vizualizacijoms kurti. Turimą Revit® modelį su medžiagiškumu ir nustatytomis kamerų vietomis (3D vaizdais) galima perkelti į Revit Live® programą. Čia turime žaidimo principu kurtą aplinką su importuotu Revit® modeliu. Galima nustatyti metų laiką, oro sąlygas, apšvietimą.

Modelyje galima vaikščioti po patalpas, pakilti laiptais. Revit® modelyje sukurti 3D vaizdai Live režime atkuriami kaip vietos tarp kurių keliaujama ir šiose vietose vaizdas matomas 360 laipsnių rakursu. Medžiagos atkuriamos realistiškai, jų vaizdas priklauso nuo to, kaip buvo sukurtos Revit® programoje. Jeigu modelyje buvo sudėti šviestuvai – šviesas Live režime galima jas įjungti arba išjungti. Norint sukurti emocionalesnį modelio įspūdį, įvestas oro sąlygų, paros meto keitimo funkcionalumas. Yra galimybė keisti grafinius stilius. Taip pat galima gauti tam tikrą parametrų informaciją, pasirinkus elementą ekrane matomi jo duomenys – šeimos pavadinimas ir parametrai.

Prie kompiuterio prijungus virtualios realybės akinius, po modelį galima pasivaikčioti realiai, taip apsilankant suprojektuotose erdvėse ir įvertinant architektūrinius sprendinius realiame mastelyje.

Dalintis „Revit Live“ scenomis galima su bet kuo, nes jų peržiūrai nereikalinga įdiegti papildomų programų kompiuteryje. Tai puikus įrankis, padedantis suvokti projektuojamo statinio erdves ir tūrį.

2017 m. gruodžio mėnesį išleista Revit Live 2.0® versija veikia ir su Revit LT® programa, turi integruotą VR funkcionalumą, o ir greitaveika daug geresnė nei pirmojoje versijoje. Ateityje planuojama, kad iš BIM modelio bus galima gauti dar daugiau informacijos virtualios realybės aplinkoje.

Revit Live® yra AEC Collection® rinkinio dalis ir atskirai jos įsigyti negalima. Live funkcionalumas galimas ir su 3ds Max® programine įranga – tai būtų 3ds Max Interactive priedas.

Kaip naudotis Revit Live:

 

Virtualios realybės turas:


Turite klausimų? Susisiekite su Architekte – BIM koordinatore Monika Stelmoke, el. paštu: monika@infoera.lt arba tel.: +370 685 66 312

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų