SketchUp Pro galimybės ir interjero dizainas

3D modeliavimas Architektūra Interjero dizainas Įrankiai ir funkcijos Medžiagų biblioteka Projektavimas Vizualizacijos Diana Žmėjauskaitė
13 rug 2018

SketchUp Pro programinė įranga yra intuityvus 3D modeliavimo įrankis, sukurtas plačiai vartotojų auditorijai. Kiekvienas vartotojas gali suformuoti sau patogų įrankių rinkinį, kuris atitinka poreikius. Paskutiniajame blog‘o įraše apžvelgėme kas yra naudinga landšafto architektams. Šiame įraše apžvelgsime papildinius, naudingus vidaus erdvių architektams bei interjero dizaineriams.

 

Priedai, skirti architektams ir interjero dizaineriams

 

1.Pro vizualizacija

 

 

Šiandien projektų pateikimas yra nebeįsivaizduojamas be vizualizacijos. Būtent dėl šios priežasties SketchUp Pro yra sunkiai įsivaizduojamas be papildinio V-Ray for SketchUp. Naudodami gamintojo bazinius parametrus ir paspaudę Render galite matyti projekto „nuotrauką“ realiu laiku ir taip sutaupyti laiko. Naudodami šį papildinį galite kurti šviesos šaltinius, pritaikyti reikiamus parametrus, priskirti aukštos kokybės tekstūras. Naudodami V-Ray for SketchUp galite kurti parametrizuotus, sudėtingus, daug elementų turinčius paviršius: tekstilę, kailį ir pan.

Priedą galite atsisiųsti čia.

 

2. Aukštos rezoliucijos medžiagų biblioteka

 

 

V-Ray for SketchUp gamintojas siūlo ne tik galingą įrankį vizualizavimui, tačiau ir aukštos rezoliucijos 3D skanuotas medžiagas, kurioje galite įsigyti didelį kiekį medžiagų.  Yra galimybė išbandyti nemokamai ir po to įsigyti medžiagų biblioteką, kurioje rasite didelį kiekį medžiagų. Šios medžiagos yra išskirtinės savo skanavimo technologija, kuri pradeda išgauti tekstūras su gyliu. Gamintojas siūlo 90 dienų bandomąjį laikotarpį. Atsisiuntimas ir įkėlimas į projekto V-Ray for SketchUp biblioteką yra nesudėtingas ir nereikalauja daug pastangų.

Papildinį galite atsisiųsti čia.

 

3. Briaunų užapvalinimas

 

 

Dažnai kyla klausimas, ar galima išgauti 3D objektus su parametrizuotomis briaunomis Naudodami papildinį RoundCorner galite užapvalinti pasirinkto objekto briaunas keisdami charakteringus parametrus – aštrumo tipas ir užapvalinimo stiprumas. Naudodami šį įrankį galime pasiekti paprastą rezultatą gana greitai.

Priedą galite atsisiųsti čia.

 

4. Profilių kūrimas ir pritaikymas objektams

 

 

Naudodami papildinį Profile Builder 3 galime braižyti objektus su pasirinktu parametrizuotu profiliu. Yra galimybė naudoti gamintojo paruoštus profilius ir kurti pagal savo poreikį naujus. Šis papildinys yra naudingas plačiai auditorijai – tiek interjero dizaineriams, tiek architektams, tiek konstruktoriams. Ši priemonė naudojama ne tik karnizams, laiptams ar turėklams modeliuoti, tačiau ir išorinėms bei vidinėms pertvaroms, tvoroms, tiltams ir pan.

Papildinį galite atsisiųsti čia.

 

5. Greitas virtuvės modeliavimas

 

 

SketchUp papildinių bibliotekoje galite rasti papildinį 2018 Click-Kitchen 2. Šis įrankis suteikia galimybę modeliuoti 3D virtuvę, nesudėtingai pasirenkant objektus iš IKEA standartinių baldų bibliotekos. Pasirinkus objektus, galime juos greitai pakeisti kitais bei pritaikyti skirtingas tekstūras, kurias siūlo pardavėjas savo parduotuvėse. Galime nurodyti ar mums reikia stalviršio ar ne, ar baldas turi dureles ar ne. Parinkę baldo vietą projekte, vienu pelės spustelėjimu galite pakeisti baldą kitu tokių pačių išmatavimų baldu.

Priedą galite atsisiųsti čia.

 

6. Laiptų 3D modeliavimas

 

 

Laiptų modeliavimas dar niekada nebuvo toks paprastas naudojant SketchUp Pro. Naudodami papildinį GKWare Stair Maker projektuosite ir modeliuosite laiptus trimatėje erdvėje žymiai greičiau. Laiptai yra parametrizuoti ir prieš braižydami laiptus galite pasirinkti reikiamus parametrus: aukštį tarp perdangų, laipto pakopos aukštį, laiptatakio plotį, ilgį, profilio charakterį ir turėklo tipą. Pasirinkę visus norimus parametrus galite braižyti laiptus nurodydami laiptų buvimo vietą ir kryptį. Jūsų braižoma linija yra pakeičiama laiptų komponentais.

Priedą galite atsisiųsti čia.

 

7. Organiškų formų kūrimas

 

 

Naudojant papildinį Artisan galite įvairaus profilio ir plokščius paviršius paversti sudėtingais ir organiškais. Pažymėdami ir pasirinkdami papildinio įrankį Subdivide selection galite esamą, pažymėtą plokštumą, suskaidyti į menamas dalis, kurių taškai yra koreguojami naudojant pelytę bei klaviatūroje esančias rodykles pasirenkant kryptį (ar keliame tašką į viršų, ar nuleidžiame žemyn). Veiksmą kartoti galima tiek kartų, kiek reikia – nuo stambaus iki smulkaus suskaidymo. Papildinys suteikia galimybę ir judinti taškus – pasukti, pjaustyti objektą, sujungti ir t.t. Patogu modeliuoti sėdmaišius, pagalves, minkštas kėdes ir pan.

Priedą galite atsisiųsti iš čia.

 

8. 3D Inventory

 

 

Naudojant inventorizavimo įrankį 3D Inventory galime išgauti kiekius, kurie yra apskaičiuojami automatiškai. Atliktus skaičiavimus galima išsiųsti iš SketchUp Pro 3D Invenotry duomenų talpyklos į Microsoft Excel programą ir tokiu būdu išgauti kiekių lenteles ir duomenų bazes.

Priedą galite atsisiųsti čia.


Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el.paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti