Kas naujo MagiCAD 2019 versijoje?

Elektrotechnika Įrangos atnaujinimai Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Šildymas ir vėdinimas Vandentiekis ir nuotekos Vytautas Puras
29 rug 2018

MagiCAD 2019 for AutoCAD naujovės

 

Pristatome, kokios naujovės papildė MagiCAD 2019 for AutoCAD versiją:

  • Suderinamumas su AutoCAD 2019 ir kitomis versijomis. Naujoji MagiCAD 2019 suderinama su AutoCAD 2019, taip pat identiškomis AutoCAD MEP, AutoCAD Architecture ir ankstesnėmis 2015-2018 metų šių produktų versijomis.
  • Įrangos numeracija (angl. Running Index). Įdiegti nauji nustatymai, leidžiantys nurodyti numeracijos ribas pasirinktoms įrangos kategorijoms. Tarkim, susikūrėte naują numeracijos tipą, jam priskyrėte numeracijos ribą nuo 1 iki 10 ir nurodėte kategoriją „Kištukiniai lizdai“. Šis tipas bus aktyvus tik numeruojant kištukinius lizdus, o kai bus viršyta nurodyta maksimali ribos reikšmė, apie tai būsite informuoti pranešimu. Nuo šiol galima greitai sunumeruoti tai pačiai elektros grupei ar kilpai priklausančius įrenginius. Numeruojant tereikia pasirinkti Between bei pažymėti pirmą ir paskutinį įrenginius – visa numeracija pasirūpins MagiCAD programinė įranga.
  • Įrenginių kiekis ir ilgiausia elektros grupės ar kilpos atšaka. Į elektros grupes ar kilpas įtraukta informacija parodanti kiek prie tos pačios grupės ar kilpos yra prijungtų įrenginių. Ši informacija gali būti atvaizduojama ir vienlinijinėse elektros paskirstymo schemose. Čia taip pat įtraukta informacija apie ilgiausią grupės ar kilpos atšaką, kurios ilgis apskaičiuojamas susumuojant kabelių ilgius. Šį ilgį inžinierius-projektuotojas gali įvesti ir rankiniu būdu, jeigu kabeliai nėra atvaizduojami projekte.
  • Change Properties įrankio patobulinimai. Įdiegti Change Properties įrankio patobulinimai užtikrina patogesnį jo panaudojimą projektavimo metu: naujoje programos versijoje, įrankio struktūra padeda lengviau pasirinkti reikiamas savybes ir jas atnaujinti, o atsiradusi galimybė atnaujinti kelias savybes tuo pačiu metu tik pagreitina šią darbo eigą.
  • Priešgaisrinių sistemų skaičiavimų patobulinimai. Suteikta galimybė patiems užsiduoti priešgaisrinių sistemų pavojingumo klases.
  • MagiCAD Circuit Designer – laidų vientisumas. Nuo šiol laidų vientisumas tarp projekto schemų užtikrinamas panaudojant optimizuotą Connection Node įrankį, kuriuo naudotis išties paprasta ir lengva.
  • Žymėjimų patobulinimai. Atsiradusi galimybė paslėpti po žymėjimais esančius objektus padaro brėžinius lengviau skaitomais ir daug tvarkingesniais.

 

Daugiau informacijos apie MagiCAD for AutoCAD naujoves rasite čia.

 

MagiCAD 2019 for Revit naujovės

 

Pristatome, kokios naujovės papildė MagiCAD 2019 for Revit versiją:

  • Suderinamumas su Revit 2019 ir kitomis versijomis. Naujoji MagiCAD 2019 versija visiškai suderinama su Revit 2019, taip pat Revit 2017-2018 versijomis.
  • Naujas neleistinų susikirtimų patikros įrankis. Projekto koordinavimas tampa kokybiškesnis dėl naujo susikirtimų paieškos įrankio, kuris leidžia ne tik greitai ir lengvai aptikti neleistinus susikirtimus, tačiau ir juos identifikuoti projektavimo metu realiu laiku. Paieška gali būti atliekama ir projektavimo pabaigoje, ne tik projektavimo metu realiu laiku. Efektyvesniam susikirtimo tipo identifikavimui atsiranda galimybė priskirti spalvą, kurios dėka besikertantys elementai modelyje bus atvaizduojami pasirinkta spalva.
  • Ryšys tarp elektros paskirstymo skydų ir patalpų erdvių. Nuo šiol galima perduoti informaciją apie elektros apkrovas iš patalpos erdvių į elektros paskirstymo skydus.
  • Kabelių ilgiai. Kabeliams priskirti keli parametrai įvertinantys kabelio ilgį. Ilgis įvertinamas iš projekto modelio, o apskaičiuojamas naudojant ortogonalių atkarpų metodą. Ši informacija atvaizduojama prie kabelio, dėl to gali būti įtraukiama į sąnaudų kiekių žiniaraščius, pavyzdžiui, norint apskaičiuoti projekte naudojamų kabelių ilgius.
  • Kabelių trasos. Panaudojant kabelių trasas (angl. cable packets) ir apskaičiuojant kabelių skerspjūvius ir užimamą plotį, galima įvertinti kabelių kopėtėlių dydį. Suteikta galimybė atnaujinti tik pasirinktos ar visų projekto kabelių trasų informaciją.
  • DIALux patobulinimai. Nuo šiol įkeltus šviestuvus iš DIALux programinės įrangos galima išsaugoti MagiCAD projektiniame faile – dataset.
  • Instaliaciniai vamzdžiai (angl. Conduits). Instaliacinių vamzdžių tipus jau galima susikurti ir MagiCAD projektiniame faile dataset, vėliau juos perkeliant į Revit projektą. Kiekvienam tipui galima priskirti reikiamus diametrus ir minimalius alkūnių spindulius.
  • Buitinio karšto vandens skaičiavimai. Įdiegti buitinio karšto vandens skaičiavimai pagal DIN1988, BS 8558, DTU 60.11, UNI 9182:2014 standartus.
  • Oro skirstytuvų pajungimas naudojant stačiakampius ortakius. Nuo šiol Device Connection įrankį galima naudoti ir su stačiakampiais ortakiais pasirenkant visus reikiamus pajungimo nustatymus.
  • Oro paskirstymo dėžės. Dabar galima naudoti gamintojų oro paskirstymo dėžes, kurios įtraukiamos į skaičiavimus, žiniaraščius ir kitą MagiCAD funkcionalumą.
  • Lanksčių vamzdynų naudojimas priešgaisrinio vandentiekio sistemose. Priešgaisrinio vandentiekio sistemose atsirado galimybė naudoti lanksčius vamzdžius norint pajungti purkštukus. Lankstūs vamzdynai taip pat įtraukiami į skaičiavimus.
  • Priešgaisrinių sistemų skaičiavimų patobulinimai. Projektuotojai patys gali užsiduoti priešgaisrinių sistemų pavojingumo klases.

 

Daugiau informacijos apie „MagiCAD for Revit“ naujoves rasite čia.


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų