Revit naudingi patarimai: Inžinerinių sistemų IFC modelio kūrimas

Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Statyba Vytautas Puras
30 bir 2019

Paskutiniame Revit naudingų patarimų įraše aprašėme kaip greitai galima sukurti modelio aukštų inžinerinių sistemų 3D vaizdus, taip pat paminėjome, jog vėliau šiuos vaizdus galima panaudoti tolimesnėms užduotims atlikti, viena iš kurių tai galimybė juos eksportuoti į atskirus IFC modelius. Ką ir kaip padaryti, jog tai pavyktų, būtent ir papasakosime toliau.

Iš ankstesnio blog’o, turime sukurtą pirmo aukšto vėdinimo sistemos 3D vaizdą, kurį ir panaudosime IFC modeliui sukurti.

 

 

IFC modelių kūrimas atliekamas pasinaudojant Export>IFC įrankiu. Jį pasirinkus, iškart pamatysite langą Export IFC, kuriame nuspaudus Modify setup turėsite galimybę pasirinkti įvairius nustatymus, tarp kurių ir mums reikiamas.

 

 

Taigi, uždėjus varnelę ties Export only elements visible in view, eksportuosime tik tuos objektus, kurie matomi sukurtame 3D vaizde, šiuo atveju tai pirmo aukšto vėdinimo sistemos dalis. O toliau modelio pritaikymo galimybės priklauso nuo to, kokią IFC modelių peržiūros programą naudosite ir kokiam tikslui. Štai ir viskas.

 

 


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų