Revit naudingi patarimai: 3D vaizdų kūrimas pagal modelio aukštus

3D modeliavimas Architektūra Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Statinių konstrukcijos Statyba Vytautas Puras
28 bir 2019

Pratęsiant Revit naudingų patarimų rubriką, šį įrašą skirsime 3D vaizdų kūrimui, o jei tiksliau, tai susipažinsime kaip greitai sukurti 3D vaizdus, kuriuose būtų atvaizduojamos tik to aukšto inžinerinės sistemos. Šiuose vaizduose vėliau galima atlikti neleistinų susikirtimų patikrą ar juos eksportuoti IFC formatu, kuomet reikia pateikti atskirų aukštų inžinerinių sistemų IFC modelius.

Visi turbūt žinome, jog 3D vaizdus galima nesunkiai apkarpyti pasinaudojant 3D pjūvio Section Box aktyviomis plokštumų rodyklėmis. Tai nesudėtinga, tačiau ne visuomet patogu, kai norime greito tikslumo.

 

 

Ar galima sukurti reikiamus 3D vaizdus greičiau? Taip, tam tereikia, jog turėtumėte reikiamus inžinerinių sistemų aukšto planus. Kaip tai atliekama? Esant 3D vaizde, ties valdymo kubu ViewCube, turėtumėte pastebėti rodyklę su iššokančiu pasirinkimo meniu. Šiame meniu galima pasirinkti pagal kokį vaizdą būtų sukuriamas 3D vaizdas – Orient to View (nuotrauka apačioje).

 

 

Štai ir viskas. 3D pjūvis automatiškai prisitaiko pagal pasirinkto aukšto plano ribas (nuotrauka apačioje).

 


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti