Kas naujo Revit 2020?

Architektūra Brėžiniai Įrangos atnaujinimai Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Statinių konstrukcijos Statyba Monika Stelmokė
10 lie 2019

Kaip ir kiekvienais metais, Autodesk išleidžia programinės įrangos naujausias versijas. Pasirodęs Revit 2020 turi svarbių atnaujinimų, tokių  kaip SketchUp modelio ir PDF formato dokumentų tiesioginis importas į Revit. Taigi, kas naujo?

 

Svarbiausios Revit 2020 naujienos

 

  • PDF importas į Revit. PDF failus dabar galima importuoti tiesiogiai į Revit programą. Galima importuoti pasirinktus dokumentų knygos lapus. Įkeltą failą galima redaguoti kaip paveikslėlį – keisti mastelį, perkelti. Jeigu PDF failas vektorinis – veikia Snap funkcija, taigi PDF galima naudoti kaip paruoštuką ir tiesiai ant jo modeliuoti. Valdyti PDF failus galima per Manage links. Jeigu naudojate Bluebeam Revu programinę įrangą bendradarbiavimui, žymoms ir komentarų rašymui ant 2D PDF brėžinių – galite šiuos įkelti į Revit, o pasikeitus brėžinio versijai, atnaujinti.

 

  • Tiesioginis Sketchup modelių importas į Revit. Pagaliau Sketchup modelius galima tiesiogiai importuoti į Revit. Sketchup modeliai išlaiko spalviškumą, tad Sketchup medžiagos automatiškai paverčiamos Revit medžiagomis, kurioms galite priskirti tekstūras ir kitus parametrus. Kaip įkelti Sketchup modelius? Pasirinkus DWG importą nustatykite, kad rodytų .skp formato failus, pasirinkite norimą ir įkelkite į Revit projektą. Funkcija veikia su Sketchup modeliais iki 2018 versijos.

 

 

  • Artimiausio kelio tarp taškų nustatymas. Path of Travel funkcija leidžia surasti trumpiausius atstumus tarp nurodytų taškų modelyje. Panaudojimo pavyzdys – evakuacinių kelių atstumų skaičiavimas, grafinis atvaizdavimas, taip pat Path of Travel duomenis galima talpinti žiniaraštyje. Atstumas lipant laiptais taip pat apskaičiuojamas.

 

 

  • Kopijuokite legendų vaizdus lapuose. Nuo šiol nebereikia dublikuoti legendų vaizdų, norint patalpinti tą patį vaizdą keliuose lapuose. Tiesiog kopijuokite ir įklijuokite.

 

 

  • Pjovimo kubo (angl. Scope box) funkcionalumo padidinimas. Dabar sukurtus Scope Box galite priskirti norimiems vaizdams per žiniaraščių (ang. Schedules) lentelę.
  • Galimybė bet kuria linkme, pagal pasirinktą liniją, sukurti pjūvio vaizdą. Nuo šiol pjūvio linijas galima keisti su Align funkcija – gausite tikslesnius vaizdus.
  • Vieno mygtuko paspaudimu patalpinkite modelį BIM360 platformoje. Lengvesnis bendradarbiavimas tarp komandų, saugojant modelius BIM360 platformoje.
  • Sienoms kurti – elipsinės sienos kūrimo įrankis. Sienų modeliavimo įrankius papildė elipsės forma, tinkanti ir Curtain Walls.
  • Praplėstos Modeli in place armavimo galimybės. Armuokite šiuo būdu sumodeliuotus laiptus.
  • Didesnės konstruktyvinių elementų žymėjimo ir anotavimo galimybės.
  • Dynamo – Revit sudėtinė dalis. Dynamo tapo ne priedas prie Revit, o Revit programos dalis. Kad kiekvienas projektuotojas įgyvendintų savo idėjas – galima pasitelkti vizualųjį programavimą su Dynamo.
  • Sąlyga OR filtruose.
  • Naujas anotuojamas parametras elementams Elevation from level.

Jeigu norite sužinoti, kokių dar naujienų yra Autodesk produktuose, kviečiame kreiptis į mus – mūsų specialistai nuolat gilina žinias programinės įrangos naujovėse.


Turite klausimų? Susisiekite su Architekte – BIM koordinatore Monika Stelmoke, el. paštu: monika@infoera.lt arba tel.: +370 685 66 312

Susisiekti