Revit 2023 – svarbiausi atnaujinimai

Architektūra Įrangos atnaujinimai Įrankiai ir funkcijos Monika Stelmokė
12 bal 2022

Balandžio 5 d. oficialiai išleista nauja Revit 2023 versija. Joje rasite šiuos atnaujinimus:

Paprastesnis duomenų apsikeitimas

Nuo šiol duomenų apsikeitimas debesyje (Docs platformoje) iš Revit yra dar paprastesnis. Galima ne tik pasidalinti modeliu ir norimais vaizdais, bet ir tam tikrų modelių pasirinktus vaizdus patalpinti “Shared” aplanke – tokiu būdu informacija bus prieinama projekto dalyviams iš trečios šalies. Atnaujinus pagrindinį modelį, atsinaujins ir kitiems projekto dalyviams prieinama informacija. Taip pat, šis duomenų apsikeitimas veikia naudojantis Autodesk Inventor programinę įrangą – iš Autodesk Construction Cloud galima importuoti Revit modelius tiesiogiai į Inventor programinę įrangą.

Dar viena naujiena – duomenų eksportas į Microsoft office aplinką. Naudojantis Docs platforma ir duomenis apjungiančiu papildiniu, galima tiesiai iš Revit modelio eksportuoti pasirinktų parametrų duomenis pvz. tiesiai į Excel dokumentą.

 

 


Naujas parametrų funkcionalumas

Revit tampa vis labiau susietas su debesų funkcionalumu. Parametrus galima saugoti Autodesk Construction Cloud platformoje, ten juos kurti, redaguoti ir priskirti Revit modeliams.

 

 


Geresnis CAD failų valdymas

Revit 2023 palaiko daugiau CAD formatų, jau galima importuoti OBJ, STL ir AXM failus tiesiai į šią programinę įrangą. Failus galima importuoti pasirinktame lygyje (Level) ar pagalbinėje plokštumoje, kuri turi pavadinimą (Reference plane). Įkėlus 3D CAD failą, jį galima pjaustyti – tai atsispindės ir pjūvio vaizduose. Taigi dabar iš CAD failų gaunama nauda yra daug didesnė.

 

 


Šešėlių analizės įrankis

Kurkite animacijas, kuriose matysite kaip keisis apšvietimas ir šešėliai projektuojame pastate, kvartale arba bute.

 

 


Patobulinti grindų kūrimo įrankiai

Su Revit 2023 turėsite dar didesnį grindų modeliavimo funkcionalumą – kurkite grindų nuolydžius su lankstesniais įrankiais, išskirkite nuolydžių linijas pasirinktomis spalvomis.

 

 


Patobulintas Revit failų eksportavimas į IFC

Nuo šiol galima susieti IFC parametrus su Revit parametrais ir išeksportuoti reikalingą informaciją IFC formatu.

 

 


Patobulintas projekto medis

Nuo šiol galima grafiškai matyti projekto medyje (Project Browser) kurie vaizdai yra patalpinti lapuose, o kurie ne. Šį grafinį atvaizdavimą galima įjungti ir išjungti pagal poreikį.

 

 


Patogesnis medžiagų kūrimas

Medžiagų paveikslėlius dabar galima saugoti debesyje (naudojant Desktop Connector) arba serveryje. Dalijantis Revit modeliu bus išlaikos tokios medžiagos, kokios buvo sukurtos – nebebus informacijos praradimų dėl failo vietos keitimo.

 

 


Tikslesni matavimai

Revit 2023 patobulintas matavimo įrankis, kuris leidžia dar tiksliau pamatuoti atstumus naudojantis 3D vaizdu.

 

 


Patogesnės brūkšniuotės

Patobulintos brūkšniuotės – dabar yra galimybė “Pattern” nustatymą (parametrą) paversti “Instance” parametru.

 

 


Papildomais klausimais kreipkitės į InfoEra Architektę – BIM koordinatorę Moniką Stelmokę, el.p. monika@infoera.lt, tel.nr. +370 685 66 312

Susiję produktai

Daugiau produktų