Autodesk Construction Cloud – vieninga duomenų aplinka ir licencijavimas

Architektūra BIM Infrastruktūra Lauko inžinerinės sistemos Licencijavimas Statinių konstrukcijos Statyba Vieninga duomenų aplinka (CDE) Monika Stelmokė
30 kov 2022

Autodesk Construction Cloud (BIM360) – vieninga duomenų aplinka ir licencijavimas

Autodesk Construction Cloud – tai skaitmeninis debesų sprendimas skirtas statybų rinkos profesionalams. Šio sprendimo pagrindinis tikslas – garantuoti duomenų naujumą ir prieinamumą bet kurioje projekto ar statybos stadijoje. Sprendimo produktų paketą sudaro jau pažįstamas Docs, Design, Coordinate, Build ir kiti moduliai, turintys skirtingą funkcionalumą – nuo duomenų vadymų, užduočių priskyrimo, darbo viename centriniame Revit modelyje iki skaitmeninio statybos žurnalo pildymo. Šiame blogo įraše apžvelgsime šio debesų sprendimo licencijavimą ir pagrindinius produktus.

Autodesk Construction Cloud licencijuojamas pagal atskirus produktus, kurie skirstomis į moduliu. Docs modulis, kuriame veikia visa aplankų struktūrą, prieigos teisių nustatymas, failų saugykla ir failų versijavimas yra prieinama nemokamai visiems, turintiems AEC Collection licencijas, taip pat turintiems kitų Autodesk Construction Cloud modulių licencijas – Docs yra visos sistemos pagrindas.

 

 


Autodesk BIM Collaborate produktas apima Docs ir Coordinate modulius. Coordinate funkcionalumas papildomai leidžia atlikti susikirtimų analizę, bendrų BIM modelių peržiūrą, problemų (issues) valdymą.

Autodesk BIM Collaborate PRO produktas apima minėtus Docs, Coordinate modulius bei Design modulį, kurio dėka projektuotojų komandos gali dirbti viename BIM modelyje vienu metu, sinchronizuoti duomenis tiesiogiai iš Revit ar Civil 3D programinių įrangų. Papildomai gaunamas vizualus grafikas, kada ir kokie failai buvo atnaujinti, pasidalinti komandoje ir kas atliko pakeitimus.

Autodesk TakeOff produktas skirtas kiekių skaičiavimui tiek iš 2D brėžinių, tiek 3D BIM modelių. Visa skaičiavimų informacija gauname duomenis pasiėmus iš Docs platformos.


Autodesk BUILD produktas labiausiai naudingas genrangos įmonėms, norinčioms dirbti statybvietėje ir fiksuoti statybos procesus, esamą situaciją, planuoti darbus. BUILD produktas suriša projektinę informaciją su realiai vykdomais darbais, mobiliaisiais įrenginiais galima fiksuoti nuotraukas, pririšti jas prie brėžinių ar 3D modelių.


Papildomais klausimais kreipkitės į – InfoEra architektę – BIM koordinatorę Monika Stelmoke, el.p. monika@infoera.lt, tel.nr. +370 685 66 312