Nuotoliniai „Live online“ mokymai: kodėl verta juos rinktis?

Mokymai Aistė Kirjazovaitė
17 kov 2020

Nuotoliniai programinės įrangos mokymai – tai galimybė pagilinti ar įgyti norimas žinias neišeinant iš namų ar biuro. Tačiau „Live online“ mokymo kursai neretai laužo įprastus nuotolinių mokymų rėmus.

 

Nuotoliniai „Live online“ mokymai

 

Dažnai klientai, jų paklausus kas yra nuotoliniai mokymai, atsako, kad tai yra iš anksto įrašytų video peržiūra online, kuriuose pasakojama ir rodoma, kaip atlikti tam tikrus veiksmus, o vėliau viskas išbandoma ir atkartojama savarankiškai.

Nors šis metodas yra plačiai paplitęs visame pasaulyje, tačiau rinkoje siūlomi ir nuotoliniai „Live online” mokymai, kurie atitinka tradicinius klasėje vedamus mokymus.

 

Kas yra nuotoliniai „Live online“ mokymai?

 

Nuotoliniu „Live online“ būdu organizuojami mokymai yra pagrįsti „gyvu“ bendravimu, kuris leidžia užtikrinti mokymų kokybę, suteikiant galimybes išspręsti kylančius neaiškumus realiuoju laiku. „Live online“ mokymų metu dalyviui yra suteikiama tokia pati pagalba, kaip ir įprastų klasės mokymų metu, tik vienu atveju instruktorius tai daro virtualiu būdu, o kitu – fiziškai priėjęs.

  • Mokymai organizuojami nustatytu tvarkaraščiu, juos mokymų grupei veda instruktorius. Esant poreikiui, galimas ir individualus mokymas realiuoju laiku.
  • Nuotolinių mokymų grupė yra nedidelė (gali dalyvauti 4-5 dalyviai).
  • Dalyvaujant „Live online“ mokymuose nėra žiūrima jokia iš anksto paruošta video medžiaga, čia, kaip ir įprastoje klasėje, dalyviams gyvai (ryšio priemonių pagalba) demonstruojama mokymų informacija.
  • Mokymų metu galima užduoti klausimą žodžiu arba raštu ir iš karto gauti atsakymą. Ši galimybė užtikrinama naudojant specializuotą komunikacijos platformą.
  • Jei nepavyksta kažko padaryti, mokymus vedantis instruktorius gali padėti. Užtikrinama, jog mokymų dalyvis ir instruktorius galėtų matyti vienas kito darbinius ekranus, parodžius iškilusią problemą ir instruktorius padeda išspręsti kylančius klausimus.

 

Kas gali rinktis nuotolinius „Live online“ mokymus?

 

Nuotolinius „Live online“ mokymus gali rinktis daugelis pradedančių bei pažengusių specialistų, dirbančių ar planuojančių dirbti projektavimo, vizualizavimo bei kitose panašiose sferose. Šie kursai yra organizuojami tiek pagal standartines, tiek pagal individualiai specializuotas mokymų programas. Mokymuose gali dalyvauti tiek atskiri specialistai, tiek vienos įmonės ar įmonių grupės darbuotojai.

 

Kokie nuotolinių „Live online“ mokymų privalumai?

 

Kiekvienas mokymų dalyvis įvertina ir išskiria jam aktualius privalumus, žemiau pateikiame dažniausiai girdimus:

  • Nereikia galvoti kaip pasiekti mokymų klasę, mokymuose gali dalyvauti dalyviai iš skirtingų miestų vienų metu neišvykus iš namų ar darbo vietos.
  • Yra taupomi laiko ir pinigų ištekliai. Nereikia keliauti, apgalvoti kur apsistoti, jei mokymai vyksta kelias dienas iš eilės.
  • Suderinamas toks tvarkaraštis, kuris tiktų daugumai komandos narių. Pagrindinis išliekantis rūpestis – laiku prisijungti prie mokymų.
  • Nuotolinių „Live online“ mokymų kokybė nieko nenusileidžia įprastiems klasės mokymams, nes jie, kaip ir įprasti klasės mokymai, yra pagrįsti „gyvu“, realiu metu vykstančiu bendravimu.
  • Nėra „iškrentama“ iš įprasto gyvenimo ritmo, kuris neretai yra gerai suplanuotas. Galite jaustis patogiai ir visą dėmesį sutelkti į mokymus.
  • Pasibaigus mokymams teikiamos konsultacijos. Po mokymų yra galimybė konsultuotis su instruktoriumi, kuris padeda rasti atsakymus į su mokymais susijusius klausimus (skiriamos 4 akad. val.).

 

Ką reikia turėti dalyvaujant nuotoliniuose „Live online“ mokymuose?

 

  • Nešiojamąjį arba stacionarų kompiuterį su įdiegta mokymams reikalinga programine įranga.
  • Kompiuterio pelę (nešiojamo kompiuterio „jutiklinis pultas“ nėra labai patogus darbui).
  • Ausines ir mikrofoną / ausines su integruotu mikrofonu, kad galėtumėte girdėti ir palaikyti pokalbį.
  • Interneto ryšį.
  • Papildomą monitorių patogesniam mokymuisi (viename ekrane matysite instruktoriaus veiksmus, kitame galėsite atitinkamai atlikti veiksmus savo kompiuteryje).
  • Patogią, leidžiančią susikaupti mokymuisi, vietą.

Taip pat svarbus teigiamas nusiteikimas ir noras tobulėti, nepamirškite, jog instruktorius atsakys į kylančius klausimus, tad prireikus, paprašykite pagalbos.


Turite klausimų? Susisiekite su mokymų centro vadove Aiste Kirjazovaite, el. paštu: mokymai@infoera.lt arba tel.: +370 699 05000

Susisiekti