6 modernios virtuvės mados tendencijos

Interjero dizainas Diana Žmėjauskaitė
02 sau 2024

Virtuvė yra viena iš svarbiausių erdvių mūsų namuose. Joje ruošiame maistą, bendraujame su artimaisiais, linksminamės. Šiame blog‘o įraše apžvelgsime šiuo metu vyraujančias virtuvės interjero dizaino tendencijas, kurias galbūt norėsite įtraukti į kuriamus interjero dizaino projektus.

 

Prabangos akcentai

 

Prabanga – tai interjero dizaino siekiamybė. Dauguma mano, kad prabangą simbolizuoja tik prabangūs daiktai, tačiau iš tikrųjų ji gali būti sukuriama kur kas lengviau nei atrodo. Prabangos pojūtį galima sukurti įvairiais  elementais: pakabinami apšvietimai, salos, įmontuojamos kriauklės, dekoratyviniai arba ištraukiami maišytuvai, LED juostiniai šviestuvai. Tai paprasti priedai virtuvėje, tačiau suteikiantys toli gražu ne paprastą emociją būnant joje!

 

 

Tvirtas ir gražus stalviršis

 

Remiantis „Kitchen & Bath Design News” apklausos rezultatais nustatyta, jog 2023 m. populiariausi stalviršiai yra pagaminti iš:

  • Porceliano
  • Granito
  • Medienos
  • Kvarco. Kvarcas dėl savo ilgaamžiškumo savybių bei mažos priežiūros reikalavimų darosi vis populiaresnė medžiaga stalviršio gamybai.

Taip pat, remiantis tuo pačiu tyrimu, išskirti du populiariausi prekių ženklai – „Caesarstone“ ir „Cambria“. Abiejų prekės ženklų stalviršių medžiagos yra spalvingos, tvirtos, gerai atlaiko šilumą ar vandenį, be to, lengvai valomos.

Siekiant pridėti modernumo akcentų, kai kurie namų savininkai svarsto apie skirtingų stalviršio medžiagų kombinacijas virtuvėje.

 

Tvirtas ir gražus stalviršis interjere

Apklausos šaltinis: https://www.kitchenbathdesign.com/kitchen-countertop-trends-2023-topping-things-off/

 

Sėdėjimo vieta prie erkerio

 

Jei virtuvė yra maža ar ankšta, o klientai mėgsta įvairovę bei netradicinius sprendimus, siūlome įrengti erkerį.

Erkeris sukurs papildomos erdvės, įneš natūralios šviesos ir taps puikia vieta, kurioje galima valgyti ar tiesiog leisti laiką su artimaisiais. Nors erkerio įgyvendinimas gana brangus, tačiau jo nauda sukuriant jaukumą ir interjerą neabejotina.

 

Sėdėjimo vieta prie erkerio

 

Raminančios spalvos ir atspalviai

 

Šilta, šveicariškų kavos dažų spalva leidžia jausti ramybę ir atsipalaidavimą, o vien tik baltos spalvos virtuvėje sukelia nerimą dėl tvarkos palaikymo. Nors vien tik baltų spalvų ir atspalvių virtuvės interjeras vis dar populiarus ir madingas, tačiau pamažu šią tendenciją keičia žemiškesnių splavų ir atspalvių, medienos laminato ir natūralios medienos naudojimas.

 

Raminančios spalvos interjere

 

Investuokite į natūralios šviesos išgavimą

 

Kuo daugiau natūralios šviesos – tuo labiau jūsų klientas bus patenkintas virtuvės kokybe. Jeigu namas yra vieno aukšto ir jame jau nebegalite įterpti daugiau fasadinių langų, arba jie atrodo neestetiškai, siūlome įrengti stoglangius.

 

Natūrali šviesa interjere

 

Specialios vietos daiktų laikymui

 

Virtuvė – tai tokia erdvė, kurioje dažnai pradeda trūkti vietos daiktų laikymui. Maisto ruošimo įrankiai užima nemažai vietos ir juos norisi laikyti kuo tvarkingiau, kad jie kuo ilgiau tarnautų. Siūlome apsvarstyti galimybę suprojektuoti sandėliuką arba įrengti viršutines spinteles, kurių buvimas suteiks vietos daiktų laikymui bei padės palaikyti tvarką virtuvėje.

 

Daiktu saugojimo lentynos virtuvėje

 


Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el. paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti