Aukštos kokybės architektūrinės vizualizacijos. Kaip jas sukurti?

Architektūra Medžiagos ir tekstūros Medžiagų biblioteka Vizualizacijos Diana Žmėjauskaitė
10 sau 2024

Kaip dažnai Jums tenka susidurti su situacija, kuomet klientui sunku suprasti planų ir aukščių techninius brėžinius, o kartais ir perspektyvos nepakanka norint parduoti savo idėjas? Jei atsakymas į pateiktus klausimus – DAŽNAI, tuomet Jums reikia rasti būdų, kurie padėtų perteikti turimas idėjas klientui suprantama kalba. Vienas iš tokių būdų – architektūrinio projekto vizualizacijos. 

Tiesa, architektūrinių vizualizacijų kūrimas gali būti naudingas ne tik klientui, bet ir pačiam architektui, kadangi paveiksliukų pateikimas yra priimtinesnis žmogaus akiai ir leidžia matyti idėjas, ne tik kaip brėžinius, bet ir kaip tikrovišką realaus pasaulio vaizdą. Toks vizualus projekto pateikimas leidžia priimti geresnius projektavimo sprendimus bei padėti juos tobulinti. Naudodami 3D objektus ir elementus menininkai ir architektai gali savo dizainui suteikti detalumo, tikroviškumo ir konteksto. Tačiau, kai kalba pasisuka apie vizualizacijų kūrimą, kiekvienam specialistui atsiranda noras jas sukurti kuo tikroviškesnes ir labiau įtraukiančias. Šiame blog’o įraše pasidalinsime patarimais, kurie padės sukurti aukštos kokybės, foto realistiškai atrodančias vizualizacijas.

 

Gyvename 3D tekstūrų pasaulyje

 

Kuriant projektus, foto realistinių medžiagų panaudojimas – puikus būdas pagerinti vizualizacijų kokybę ir pateikimą. Kokybiškai paruoštos medžiagos su tiksliomis fizkinėmis savybėmis padeda suprasti realiai naudojamų medžiagų reakciją į šviesos šaltinius, be to, gali sutaupyti laiko darbo procese. Chaos Scans biblioteka, tinkanti darbui su V-Ray bei Corona, savyje turi kokybiškai paruoštas medžiagas, kurias kuriant individualiai užtruktumėte ne vieną valandą.

Šiuo metu bibliotekoje yra daugiau nei 2500 paruoštų medžiagų, tokių kaip: automobilių dažai, plastikas, oda, audiniai ir kt. Daugiau informacijos apie šią biblioteką bei išbandyti jos nemokamą bandomąją versiją, galite čia: https://www.chaos.com/scans

 

Fotorealistinės Chaos Cosmos medžiagos

 

Aukštos kokybės 3D objektai architektūrinėms vizualizacijoms

 

Ne tik medžiagos, bet ir kiti 3D objektai, tokie kaip detalės, baldai ir kt., svarbūs kuriant architektūrines vizualizacijas.

 

Fotorealistiniai 3D objektai

 

Apžvelkime keletą pavyzdžių, kaip aukštos kokybės fotorealistinių 3D išteklių iš Chaos Cosmos bibliotekos, gali patobulinti kuriamas architektūrines vizualizacijas: 

  1. Greitis. Chaos Cosmos biblioteka savyje turi daugybe jau paruoštų objektų, tokių kaip interjero dekoravimo objektai, fotorealistinės medžiagos ir augmenija. Bibliotekos siūlomi elementai yra kokybiški, juos koreguoti reikia minimaliai, o tai pagreitina vizualizacijos kūrimo procesą.
  2. Realizmas. Kokybiški objektai suteikia vaizdams papildomo tikroviškumo, todėl netgi paprasčiausi projekto dizainai atgyja ir tampa labiau įtraukiantys klientą.
  3. Kombinacija. Užpildę savo sceną trimačiais ištekliais, galite sukurti apčiuopiamą atmosferą, kuri padės vizualizuoti ir suprasti erdvę. Projektavimo procese, matant erdvės funkcionalumą ir suprantant, kaip ji atrodys tiek estetiškai, tiek funkcionaliai, galima priimti pagrįstus sprendimus.
  4. Kompozicija. Užpildant sceną tinkamais 3D objektais lengviau sukuriama nuotaika ir tinkamas apšvietimas, be to, palengvėja gražaus vaizdo kūrimo ir atvaizdavimo procesas. 

 

Kur galima rasti kokybiškų 3D objektų?

 

Žemiau pateikiame populiariausias tiek mokamas, tiek nemokamas 3D tekstūrų bibliotekas:

Mūsų patirtis su 3D bibliotekomis rodo, kad klientai siekiantys detalumo kuriamose vizualizacijose, dažniausiai renkasi Chaos Cosmos biblioteką, kurioje yra kiek daugiau nei 4000 itin aukštos kokybės medžiagų, baldų, žmonių ir kt. 3D objektų.


Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el. paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti