MagiCAD Ventilation for Revit - Pridėtinė vertė inžinieriui-projektuotojui? II dalis

Darbo eigos optimizavimas Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Šildymas ir vėdinimas Vytautas Puras
14 vas 2022

MagiCADTęsiame rubriką apieMagiCAD Ventilation for Revit galimybes vėdinimo dalies projektams įgyvendinti, kurias projektavimo etape naudoja ir vertina su šia programine įranga dirbantys inžinieriai. Šį kartą apžvelgsime vėdinimo sistemų įrangą ir jos galimus įskiepius, ortakių projektavimą.

 

 

 

Įranga

 

MagiCAD programinėje įrangoje įvairių gamintojų siūloma įranga ir komponentai turi techninius duomenis ir charakteristikas. Tai leidžia operatyviai atlikti projekto modelyje projektuojamų sistemų skaičiavimus ir padeda užtikrinti tikslius rezultatus.

 

 

Įskiepiai (angl. Plugins)

 

Norint dar labiau išplėsti programinės įrangos galimybes pasirinkti reikalingą vėdinimo įrangą, galima įsidiegti konkrečių gamintojų įskiepius iš MagiCAD Plugin Manager pateikiamo sąrašo. Suradus ir pasirinkus reikiamą įrangą šiuose įskiepiuose tereikia ją įkelti į projekto modelį.

 

 

Ortakių pagrindiniai nustatymai

 

Visi pagrindiniai ortakių nustatymai yra pateikiami vienoje vietoje: sistemos tipas, ortakio tipas, montavimo būdas, ortakio išmatavimai, montavimo aukštis ir kt.

Pradedant projektuoti ortakį, reikiamas ortakio montavimo aukštis gali būti automatiškai parenkamas pažymint reikiamą objektą modelyje. Dėl to ortakiai iš karto yra projektuojami reikalingame aukštyje, pagal kitus jau suprojektuotus objektus.

 

 

Ortakių projektavimas

 

Produktyviau projektuoti ortakius galima pasinaudojant šiais įrankiais:

  • Angle to horizontal – patogu pakeisti ortakio montavimo aukštį nurodant nusileidimo ar pakilimo kampą;
  • Standard connection – lengva ortakius sujungti tarpusavyje naudojant tik standartines alkūnes;
  • Crossing – greitas ortakių horizontalių ir vertikalių perėjimų suformavimas pasirinktu būdu;
  • Copy branch – patogu kopijuoti ir iškart pajungti kopijuojamas ortakio atšakas;
  • Device connection – lengva pajungti įrangą prie ortakio pasirinktu būdu.

 

 

Ortakių izoliacija

 

Ortakiai yra izoliuojami automatiniu būdu pagal aprašytas taisykles, taikytinas skirtingiems izoliacijos tipams. Šios taisyklės taikomos apvaliems ir stačiakampiams ortakiams.

 

 

Vėdinimo sistemų skaičiavimai

 

Skaičiavimams atlikti reikiami duomenys yra gaunami tiesiai iš projekto modelio. Galima ne tik peržvelgti gautas ataskaitas, bet taip pat jas išsaugoti pasirinktu formatu. Pateiktoje ataskaitoje galima pažymėti įrangą ir atitinkamai pamatyti jos technines charakteristikas. Skaičiavimų duomenys vėliau gali būti perduodami atgal į projekto modelį. Inžinieriai-projektuotojai MagiCAD Ventilation for Revit programinėje įrangoje gali atlikti šiuos skaičiavimus:

  • Automatinis ortakių išmatavimų parinkimas;
  • Slėgio nuostolių skaičiavimai;
  • Sistemos balansavimas;
  • Triukšmo lygio įvertinimas sistemoje;
  • Triukšmo lygio įvertinimas patalpoje;
  • Oro srautų simuliacija sistemoje.

 

 

 


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų