MagiCAD for Revit - neleistinų susikirtimų patikra realiu laiku

Architektūra Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Statinių konstrukcijos Statyba Vytautas Puras
25 rug 2018

Sulig naująja MagiCAD 2019 versija buvo pristatytas ir visiškai naujas, pažangus įrankis, leidžiantis aptikti ir identifikuoti neleistinus susikirtimus tarp pasirinktų inžinerinių sistemų, architektūrinių ar konstruktyvinių elementų realiu laiku. Šis įrankis skirtas MagiCAD for Revit vartotojams. Kuo šis įrankis pranašesnis už jau visiems pažįstamą Revit įrankį Interference Check ir kokios jo galimybės projektavimo metu, aptarsime šiame inžinieriams-projektuotojams skirtame blog‘o įraše.

 

Neleistinų susikirtimų patikra realiu laiku

 

Minėto įrankio pavadinimas yra Clash Detection ir jį galima rasti MagiCAD Common įrankių juostoje. Naudojant Clash Detection, modelyje esamus neleistinus susikirtimus, galima aptikti ir identifikuoti dviem būdais:

  1. Vykdant patikrą po atliktų projektavimo darbų, lygiai taip pat kaip ir Interference Check įrankiu
  2. Iškart pamatyti susikirtimus projektavimo metu realiu laiku.

 

Ką reikia žinoti naudojant šį įrankį?

 

Susikirtimus galima suskirstyti į dvi grupes. Tai kritiniai susikirtimai, kurių modelyje būti negali, ir nekritinius, kuriuos vertiname pagal aplinkybes, tarkim, susikirtimas su numatyta techninio aptarnavimo erdve. Šioms grupėms priklausantys susikirtimai modelyje atvaizduojami skirtingomis spalvomis, taip juos daug patogiau identifikuoti aukštų planuose ar trimačiuose modelio vaizduose.

 

 

Norint matyti susikirtimus realiu laiku, būtina uždėti varnelę ant Real time clash ON nustatymo.

 

 

Kai tik nustatymas aktyvuotas, visi susikirtimai identifikuojami iš karto.

 

 

 

 

Jeigu šį nustatymą išjungsite, susikirtimai modelyje nebebus atvaizduojami realiu laiku.

 

 

Lyginant šį įrankį su jau minėtu Interference Check, galima išskirti filtravimo galimybes. Revit įrankis leidžia pasirinkti tik įprastas inžinerinių sistemų kategorijas, tuo tarpu Clash Detection suteikia galimybę pasirinkti konkrečius kategorijų elementus ar identifikuoti tik tam tikrų sistemų susikirtimus.

Be to, visada galite išsisaugoti pasirinktus nustatymus atskiruose failuose, tai padės kaskart daug greičiau pasirinkti kategorijas prieš pradedant vykdyti paiešką.

 

 

Jeigu norite atlikti susikirtimų paiešką po atliktų projektavimo darbų, tiesiog pasirinkite Clash Checking. Visus susikirtimus pamatysite atsivėrusiame BCF Manager lange, kuriame galėsite ne tik juos identifikuoti, tačiau ir patogiai valdyti visą projekto informaciją.

 

 

Kviečiame peržvelgti anglų kalba paruoštą vaizdo įrašą, kuriame glaustai pristatytas naujasis Clash Detection įrankis ir jo galimybės. Vaizdo įrašą peržiūrėti galite čia.


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų