MagiCAD for Revit - montavimo aukščio parinkimas, II dalis

Elektrotechnika Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Šildymas ir vėdinimas Vandentiekis ir nuotekos Vytautas Puras
22 spa 2018

MagiCAD for Revit – montavimo aukščio parinkimas

 

Šį kartą pratęsime paskutiniojo įrašo temą ir pakalbėsime apie ortakių montavimo aukščio parinkimo galimybes. Įprastai projektuojant ortakius aukštis parenkamas įvedant jau minėtą Offset reikšmę. Tačiau vėlgi, šio pasirinkimo gali neužtekti, o ypač tada, kai iš anksto norėsite pasinaudoti kitais jau suprojektuotais elementais. Šis montavimo aukščio parinkimas būdingas projektuojant vamzdynus ar kabelių tiesimo sistemas. Šiame įraše pateiksime kelis to pavyzdžius.

Taigi, pasirinkus MagiCAD ortakių projektavimo įrankį Duct, atsivėrusiame lange pamatysite štai šiuos aukščio nustatymus:

 

 

Pirmas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, tai Justify to selected object nustatymas. Kokia jo paskirtis? Jeigu šis nustatymas aktyvus, pasirinkus vieną iš trijų mygtukų, ortakis išlygiuojamas pagal kito elemento aukštį – pagal viršutinę kraštinę, centrinę liniją, apatinę kraštinę (žiūrėti apačioje).

 

 

Jeigu šis nustatymas nėra aktyvus, ortakis bus projektuojamas virš kito elemento arba po juo. Kaip ir pirmuoju atveju, At center of… esmės nekeičia, ortakis lygiuojamas pagal elemento centrinę liniją (žiūrėti apačioje).

 

 

Visada galite užsiduoti atstumo atsargos koeficientą. Tai pirmasis laukelis Alignment skiltyje. Jį galite naudoti įvairiose situacijoje, tačiau dažniausiai jis yra naudojamas, kai norite palįsti arba praeiti virš kito elemento nuskaitydami pastarojo aukštį, tačiau išlaikydami reikiamą atstumą. Tarkime, pageidaujate, jog ortakis būtų projektuojamas virš kito ortakio ir atstumas tarp jų būtų 20 mm. Pasirenkate On top …, įvedate atsargą 20mm ir viskas. Patogu ir greita.

 

 

Na, o jeigu nuskaityti kitų elementų aukščio reikšmės nereikia, montavimo aukštį visada galite tiesiog įvesti į laukelį – viršutinė kraštinė, centrinė linija ar apatinė kraštinė. Tiesa, atminkite, jog pasirinkta ortakio izoliacija taip pat daro įtaką šioms reikšmėms.


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų