MagiCAD for Revit - Angų identifikavimas ir užduočių formavimas, III dalis

Bendradarbiavimas komandose BIM Dokumentacijos ruošimas Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Statyba Vytautas Puras
25 geg 2021

magicad-groupTai paskutinė šios rubrikos dalis. Šiame blogo įraše apžvelgsime efektyvius informacijos pasidalinimo būdus su konstruktoriais apie statybines angas ir jų iškirtimo galimybes.

Pirmoje dalyje apžvelgėme taisykles, kuriomis vadovaujantis vėliau yra formuojamos statybinės angos automatiniu būdu, apie tai plačiau galite paskaityti ČIA

Antroje dalyje išmokome suformuoti reikiamas angas projekto modelyje. Daugiau informacijos ČIA

 

Informacijos perdavimas konstruktoriams apie anksčiau sukurtas angas galimas šiais būdais:

  • Suformuoti PDF bylas apie angas ir jų išmatavimus;
  • Sukurti angų IFC modelį;
  • Pasidalinti originaliu Revit projekto modeliu, su sąlyga, jog konstruktoriai irgi projektuoja Revit aplinkoje.

 

PDF bylos

 

Nuo ko pradėti? Pirmiausia, projektuojant su MagiCAD reikia patikrinti ar prie projekto modelio yra pridėtas MagiCAD bendrųjų parametrų (angl. Shared parameters) failas leidžiantis apdoroti reikiamus parametrus. Jeigu jo nėra, rekomenduojame jį pridėti.

 

 

MagiCAD programinė įranga infoera.lt

 

Taip pat, verta paminėti, jog pačios angos priklauso Mechanical Equipment kategorijai, o simbolis angoms žymėti – Generic Models kategorijai, todėl norint pakeisti atitinkamas angų savybes tai reikėtų daryti būtent šiose kategorijose.

MagiCAD programinė įranga infoera.lt

 

Bendrųjų parametrų failo pasirinkimas leidžia nuskaityti reikiamus angų išmatavimus ir kitą informaciją bei ją atvaizduoti anotacijose. Sudėjus visas reikiamas anotacijas, galime sukurti PDF bylas. Žinoma, visa tai galima pateikti ir DWG formatu.

 

MagiCAD programinė įranga infoera.lt

 

 

Angų IFC modelis

 

Angų IFC modeliui sukurti, patogiausia turėti paruoštą 3D vaizdą, kuriame būtų matomos tik angos. Šiame pavyzdyje 3D vaizdas paruoštas taip, jog kartu su angomis, matomi ir vėdinimo sistemų elementai. Tačiau juos visada galima „išjungti/įjungti“ ir palikti matomas tik angas.

 

MagiCAD programinė įranga infoera.lt

 

MagiCAD programinė įranga infoera.lt

 

Kai 3D vaizdas paruoštas, pasirenkame reikiamus nustatymus IFC modeliui sukurti. Sukurti IFC modelį galima tam tikslui skirtais Revit arba MagiCAD įrankiais.

 

Originalus Revit projekto modelis

 

Dažnai konstruktoriai taip pat projektuoja Revit aplinkoje, tuomet rekomenduojame naudoti originalų inžinerinių sistemų projekto modelį, kuriame yra sukurtos angos. Originalų modelį konstruktoriai gali pridėti prie savo modelio, o visą informaciją apie angas nuskaityti įsidiegus nemokamą įrankį MagiCAD Builders work openings tool. Šis įrankis leidžia ne tik nuskaityti reikiamą informaciją, bet ir fiziškai iškirsti angas konstruktyvo modelyje bei toliau užtikrinti komunikaciją tarp konstruktorių ir inžinierių-projektuotojų.

 

 


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų