Lumion 2023. Kas naujo?

Apšvietimas Architektūra Interjero dizainas Įrankiai ir funkcijos Medžiagos ir tekstūros Modelių biblioteka Urbanistika Vizualizacijos Diana Žmėjauskaitė
13 lie 2023

Lumion – tai vizualizavimo įrankis, kuriuo galite pasikliauti: su juo lengviau „papasakosite“ savo dizaino istoriją, išreikšite projekto asmenybę ir sukelsite emocijas, tiems, kuriems projektą pristatote. Lumion programinė įranga skirta vartotojams, norintiems greičio ir stabilumo kūrybiniame procese.

Šiame blog‘o įraše pristatome kas naujo LUMION 2023 versijoje – naujos versijos ypatybes ir privalumus bei kaip pasiekti aukštesnį rezultatą, nepriklausomai nuo to ar tai būtų dizaino kūrimas, idėjų tyrinėjimas ar ateities vizijos demonstravimas.

 

Kokios naujovės papildė Lumion 2023?

 

Lumion programinės įrangos gamintojai su kiekvienu nauju įrangos išleidimu siekia, kad 3D atvaizdavimas taptų kuo prieinamesnis kiekvienam architektui, dizaineriui ar urbanistikos srities atstovui, nepaisant jų turimos patirties naudojant vizualizavimo programines įrangas. Ne išimtis ir naujoji Lumion 2023 versija, kurią papildė nauji ir atnaujinti įrankiai.

SVARBU!

  • Atminkite, kad projektų ir modelių, išsaugotų 2023.0 versijoje, NEGALIMA atidaryti senesnėse versijose. Pateikiame nuorodą, kurioje rodoma, kaip perkelti nustatymus, modelius ir projektus iš senesnių Lumion versijų: https://support.lumion.com/hc/en-us/articles/7441740820636/
  • Funkcijos, modeliai ir medžiagos pažymėti ŽVAIGŽDUTE (*) pasiekiami tik naudojant LUMION 2023.0 PRO versiją.

 

Pilna PBR darbo eiga

 

Atnaujintas medžiagų atvaizdavimas, kuris suteikia tekstūroms daugiau realistiškumo: atvaizduojamos individualių medžiagų išskirtinės savybės, programa tiksliau atsižvelgia į apšvietimo poveikį medžiagai ir tampa lengviau pakoreguoti medžiagų nustatymus.

 

 

Nauji PBR nustatymai:

  • Metališkumas – kontroliuoja paviršiaus metalinių savybių stiprumą. Galima įkelti metališkumo žemėlapį (angl. Map slots), kuris leidžia atskirti metalines paviršiaus savybes.
  • Spinduliavimo stiprumas, atspindėjimas ir neskaidrumas nuo šiol gali būti valdomi atskirai naudojant slankiklius arba kiekviename lizde priskiriant savo žemėlapį.

Naujos medžiagų savybės:

  • Subsurface Scattering (SSS). Padidinus slankiklio reikšmę objektas/paviršius taps permatomas, todėl šviesa prasiskverbs lengviau. Kitos nei baltos (# FFFFFF) spalvos  priskyrimas turės įtakos medžiagos išsklaidytos šviesos atspalviui.

 

 

  • Clearcoat*- suteikia paviršiui bespalviškumo, lengviau reaguoja į šviesos šaltinius ir atspindi realybę.

 

Lumion 2023 nauja funkcija -

 

Patobulintas scenų modeliavimas

 

Gizmo. Visiškai nauja transformavimo Gizmo funkcija leidžia lengviau stumdyti 3D objektus. Objekto judėjimas gali vykti vienoje ašyje arba plokštumoje (XY, YZ ir XZ), o sukimui naudojamos plokštumos, susietos su kryptimi, žingsniu ir nuolydžiu. Naudojant ALT klavišą galite dublikuoti objektus.

 

 

 

Auto SNAP.

  • Objektų kategorija. Modelyje 3D objektai „prikabinami prie paviršiaus“ ir lygiuojasi su importuotų modelių paviršiais, atsižvelgiant į jų erdvinį žymėjimą, pavyzdžiui, kėdė prisitvirtins ir susilygiuos su artimiausiu horizontaliu paviršiumi, o paveikslas susilygiuos su artimiausiu vertikaliu paviršiumi.

 

 

  • Žmonių ir gyvūnų kategorija. Žmonės, turintys žymą Sėdi, užsifiksuoja ant sėdimųjų paviršių (kėdės, suoliukai ir pan.).

 

 

Kitos svarbiausios funkcijos

 

Spindulių sekimo efektas (v0.9) (angl. The Ray Tracing Effect (v0.9)). Nauja Lumion 2023 versija sujungia ankstesnę rastaravimo technologiją su visiškai nauja Ray Tracing technika. Apšvietimo kategorijoje esantis spindulių sekimo efektas tiksliai imituoja šviesos kryptis bei ryškumą ir vienu mygtuko paspaudimu žymiai pagerina atvaizdavimo kokybę. Kaip naudoti Ray Tracing funkcionalumą rasite čia: https://support.lumion.com/hc/en-us/articles/7442305609628

Išankstiniai kameros kelio nustatymai. Kurkite animacijas greičiau ir lengviau nei bet kada, naudodami platesnį vaizdo kameros nustatymų asortimentą. Mėgaukitės geresniu kameros padėties valdymu ir sklandesniu fotoaparato judesiu, naudodami toliau nurodytus naujus nustatymus:

  • Orbitos kelias. Ši funkcija leidžia cikliškai judėti aplink nustatytą tašką. Išplėstiniame režime, kelias gali būti pakeistas ir nustatytas taip, kad kelis kartus suktųsi aplink taikinį.
  • Dolly Shot funkcija, kuri leidžia kamerai judėti linijiniu būdu tarp dviejų taškų.
  • Panoraminis/pakreiptas kadras, kuris įgalina kameros judėjimą lanku, horizontaliai (angl. Pan) arba vertikaliai (angl. Tilt)
  • Objekto stebėjimo funkcija. Ji leidžia padaryti taip, kad fotoaparatas sektų taikinį, atsisukęs į jį, jei įjungtas Pažvelk į taikinį rėžimas.

Nauja stiklo medžiaga. Naujoji stiklo medžiaga sujungia PureGlass, Standard Glass ir suvienija jų pritaikymo galimybes. Stiklas taip pat įgavo keletą naujų savybių, tokių kaip: dvipusiškumas (angl. double sided), vidiniai atspindžiai (angl. internal reflections) ir kt.

 

 

Naujos bibliotekų medžiagos*. Lentelėje pateikiame informaciją apie naujas bibliotekos medžiagas.

 

Tekstūros (vnt.) Mediena: 53 Plytos: 2 Betonas: 3 Metalas: 10 Akmuo: 8 Tinkas: 11
Landšaftas (vnt.) Dirva: 3 Žolė: 6 Asfaltas: 2

 

Plačiau apie kitus pokyčius naujoje versijoje, galite skaityti oficialiame Lumion puslapyje – https://support.lumion.com/hc/en-us/articles/7441741355804


Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el.paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų