Keturi dalykai, kuriuos galima atlikti su Autodesk Dynamo

Architektūra BIM Infrastruktūra Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Statyba Užduočių automatizavimas Imantas Maciukevičius
29 rug 2022

Dažnam specialistui, net ir girdėjusiam kas yra Autodesk Dynamo sprendimas, vis dar kylą klausimai apie Dynamo teikiamą naudą ir tai, kokius dalykus galima su juo atlikti.

Šiame blog‘o įraše, norime pasidalinti keturiais svarbiausiais dalykai, kuriuos galima atlikti su Dynamo, ir kaip tai gali padėti dirbti greičiau ir efektyviau.

 

Pasikartojančių užduočių automatizavimas

 

Dirbant su Autodesk Revit arba Civil 3D programinėmis įrangomis itin dažnai atliekamos pasikartojančios užduotys, kurios, kad ir nėra sunkios, tačiau yra itin imlios laikui. Negana to, atliekant pasikartojančią užduotį, o ypač kai reikia daryti daug smulkių pakeitimų, atsiranda didelė tikimybė įvelti klaidą. Naudojant Dynamo visas pasikartojančias užduotis galima automatizuoti, o tai reiškia, jog darbai bus atliekami greičiau ir paprasčiau, taip pat bus išvengiama ir paprastų žmogiškų klaidų.

 

Automatizavimas su Autodesk Dynamo

 

Modelio BIM duomenų pasiekimas, surūšiavimas ir gavimas

 

BIM procese svarbiausią vaidmenį atlieka duomenys. Kuriant projektą, modelių duomenys priskiriami prie skirtingų modelio vietų, skirtingų kategorijų ar net skirtingų modelių failų, o sukurtų duomenų būna tiek daug, jog pasiekti kiekvieną modelio duomenį vos keliais paspaudimais, tiesiog neįmanoma. Būtent šioje vietoje į pagalba gali būti pasitelkiamas Dynamo – šis priedas gali išfiltruoti visus esamus duomenis, juos apdoroti ir paruošti naudojimui. Toks duomenų pasiekimas sutaupo itin daug laiko, o pasiekti duomenys toliau gali būti naudojami BIM procesuose.

 

Duomenų rūšiavimas ir filtravimas su Autodesk Dynamo

 

Įvairių skaičiavimų atlikimas

 

Naudojant Dynamo, atsiranda galimybė pasiekti bet kurią modelio informaciją, ją išfiltruoti ir atlikti įvairius kiekių, žymėjimų ir kitus sudėtingus skaičiavimus, kuriuos atlikti užtrunka nemažai laiko. Dynamo funkcionalumas automatiškai atlieka skaičiavimus, jei yra atliekami duomenų pakeitimai.

 

Skaičiavimai su Autodesk Dynamo

 

Simuliacijos atlikimas

 

Nuspėti procesus ir procesų rezultatus sudėtinga, o kartais ir neįmanoma. Dynamo suteikia galimybę atlikti simuliacijas ir išmėginti įvairius scenarijus įvedant skirtingus duomenis ir sąlygas. Tokiu būdų galima užbėgti nemaloniems įvykiams už akių ir išvengti problemų, kurias spręsti statybų aikštelėje gali būti per brangu.

 

Autodesk Dynamo


Turite klausimų? Susisiekite su Cloud sprendimų specialistu Imantu Maciukevičiumi, el. paštu: imantas@infoera.lt arba tel. +370 690 28 667

Susisiekti