Kas naujo Revit 2021?

Architektūra Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Statinių konstrukcijos Statyba Vizualizacijos Monika Stelmokė
23 bal 2020

Revit2021-versijaKaip ir kasmet – balandį yra išleidžiamos naujos Autodesk programų versijos. Šiame bloge – plačiau apie Revit 2021 naujienas.

 

Kas naujo Revit 2021?

 

Jeigu Revit 2019 ir 2020 versijos buvo orientuotos į bendradarbiavimą debesyje ir vizualinio programavimo sprendinius naudojant Dynamo integraciją – šiemet šios temos sujungtos ir atsirado generatyvinio dizaino funkcionalumas.

Pernai Barselonoje vykusioje Autodesk konferencijose buvo pristatyta generatyvinio dizaino Beta versija debesyje, 2021 metais funkcionalumas įgyja fizinį pavidalą ir jau atsiranda Revit 2021 vartotojo sąsajoje.

 

Generatyvinio dizaino funkcionalumas Revit 2021

 

Generatyvinio dizaino funkcionalumas – įrankis projektuotojams, skirtas gauti užduoties sprendimų visumą ir išsirinkti geriausią variantą pagal reikalingus kriterijus. Tai gali būti baldų išdėstymas patalpose, tūrių sprendiniai, izoliacijos sprendiniai patalpose, optimalūs angų ar langų sprendiniai fasade ir kita.

Daugiau apie generatyvinį dizainą galite sužinoti mūsų rengtose skaidrėse.

Generative design funkcionalumą skirtingai matys turintys Revit 2021 ir AEC rinkinio nuomą. Su AEC rinkiniu galima išnaudoti patogesnį generatyvinio dizaino funkcionalumą tiesiogiai Revit programoje.

 

Revit2021-1-Generative-Design-Comparision-matrix

 

 

 

Vizualizacijos vaizdas realiuoju laiku

 

Real time rendering – tai visiška naujiena Revit programinėje įrangoje. Nuo šiol naviguojant 3D vaizduose galima matyti atkuriamą vizualizacijos vaizdą realiu metu – su atspindžiais, šešėliais, šviesomis, medžiagiškumu. Funkcionalumas panašus į Revit Live įrankio, tačiau modelio nereikia papildomai eksportuoti, navigacija vyksta pačioje Revit 2021 programoje.

 

 

Sienų pokrypio reikšmės parametras

 

Ir pagaliau! Revit 2021 versijoje kuriant sienas, parametrų skiltyje atsiranda pokrypio reikšmės laukelis. Tai reiškia, jog nuo šiol galima kurti pasviras bet kokios formos sienas tiesiog įvedant kampo reikšmę laipsniais (anksčiau pasviras sienas modeliuoti buvo galima tik masių pagalba).

 

 

Skirsnių vartotojo sąsajoje valdymas Revit 2021

 

Taip pat – nuo šiol galima įjungti/ išjungti reikalingus skirsnius vartotojo sąsajoje. Taip ekrane galima matyti tik kasdien naudojamus įrankius ir sudiegus papildinius. Jie nepasislėps įrankių juostoje, o bus aiškiai matomi.

 

 

 

Kitoks Revit modelio koordinavimo būdas

 

Atkreipkite dėmesį, jog pasikeitė ir Revit modelio koordinavimo būdas. Revit 2021 versijoje Project Base Point nebeturi sąvaržėlės arba kitaip – PBP visada atsegtas.

Jeigu dirbate komandoje – atsiminkite, jog naujesne versija išsaugoti modeliai neatidaromi senesne Revit versija. Visi klientai, turintys Autodesk Revit nuomą arba galiojančią prenumeratą turi teisę susidiegti tiek naujausią, tiek ankstesnes Revit versijas. Todėl vykdydami projektus komandoje – iš anksto nuspręskite, kuria Revit versija naudositės, taip išvengsite nesusipratimų.


Turite klausimų? Susisiekite su Architekte – BIM koordinatore Monika Stelmoke, el. paštu: monika@infoera.lt arba tel.: +370 685 66 312

Susisiekti