Kas naujo AutoCAD 2021?

Architektūra Infrastruktūra Interjero dizainas Įrangos atnaujinimai Įrankiai ir funkcijos Kelių ir transporto inžinerija Statinių konstrukcijos Statyba Andrius Baranauskas
14 bal 2020

Pasirodžius AutoCAD 2021 versijai, kviečiame susipažinti su naujovėmis. Daugiausiai dėmesio gamintojais šiais metais skyrė projekto brėžinių versijavimo funkcionalumui. Apie šią ir dar daugiau naujienų skaitykite šiame blogo įraše.

 

Kas naujo AutoCAD 2021?

 

  • Brėžinio istorija. AutoCAD 2021 atsirado galimybė praėjus tam tikram laikui peržiūrėti ir patikrinti, kokie pakeitimai atlikti projekte. Brėžiniai išsaugoti saugyklose OneDrive, Dropbox arba Box palaiko ankstesnes failų versijas, kurias dabar galite pasiekti paspaudę DWG history. Atsidariusiame lange pasirinkite kurią versiją norite palyginti su dabartiniu projektu. Ši funkcija yra patogi naudoti, nes galima pasirinkti kriterijų pagal kurį bus atliktas palyginimas (data, vartotojas) ir realiu laiku importuoti į projektą pakeitimus iš ankstesnės brėžinio versijos.
  • Xref palyginimas. Dirbant su naujausia AutoCAD versija jau yra galimybė palyginti Xref (išorinės nuorodos) versijas tiesiog AutoCAD darbinėje aplinkoje. Pasirinkus palyginimą, matysite atskirai pagal spalvas išskirtus versijų skirtumus. Atlikus pakeitimus su dabartiniu naudojamu Xref, brėžinio skirtumai yra papildomai išryškinami raudonai ir žaliai, viskas vyksta realiuoju laiku. Tokiu būdu galima pasirinkti objektus iš palyginamo Xref ir importuoti į dabartinį savo projektą.
  • Sklandus ryšys tarp failų saugojimo debesų saugyklų. AutoCAD 2021 galite pasiekti savo .dwg failus ne tik iš OneDrive, Dropbox ar Box, tačiau ir iš Google Drive failų saugojimo platformų. Pasitelkdami AutoCAD Web app ir AutoCAD mobiliąją programėlę (visa tai įeina į AutoCAD nuomą) turėsite galingą įrankį su kuriuo galėsite kurti savo projektus bet kuriuo metu ir iš bet kurios vietos.
  • Patobulintas greitas matmenų dėjimo įrankis. Pasirinkę komandą Measuregeom gausite tikslias erdvių plotų ir perimetrų reikšmes 2D aplinkoje.
  • Blokų įterpimo patobulinimai AutoCAD 2021. Naujoje AutoCAD versijoje visus blokus galima pasiekti ne tik iš kompiuteryje esančios AutoCAD programos, bet ir AutoCAD Web aplikacijos bei AutoCAD mobiliosios programėlės.
  • Trim ir Extend funkcijos – dar paprastesnės. Vykdant šias komandas automatiškai pasirenkamos visos galimos ribos. Vartotojui tai leidžia sutaupyti laiko ir automatizuoja darbo procesą.

Atskirų AutoCAD 2021 funkcijų video medžiagą galite rasti čia.

 


Turite klausimų? Susisiekite su programinės įrangos specialistu Andriumi Baranausku, el. paštu: andrius.b@infoera.lt arba tel.: +370 640 50 880

Susisiekti