Greita triukšmo analizė su Spacemaker programine įranga

Architektūra Darbo eigos optimizavimas Įrankiai ir funkcijos Projektavimas Diana Žmėjauskaitė
23 rug 2022

Spacemaker – intuityvi, su kitomis programinėmis įrangomis sąveikaujanti, debesų pagrindu (angl. Cloud based) sukurta AI programinė įranga. Ši įranga turi didelį funkcionalumą, kuris suteikia architektams, miestų planuotojams ir nekilnojamojo turto plėtotojams galimybę, kurti aukštos kokybės sklypų, teritorijų koncepcijas.

Šiame blog’o įraše, norėtume pristatyti naują  Spacemaker funkciją – greitą triukšmo analizę. Ši nauja funkcija akimirksniu prognozuoja triukšmo lygį projektuojamoje teritorijoje, todėl, remdamiesi apytiksliais skaičiavimais, vartotojai gali iš karto nustatyti, kiek sklindančio triukšmo veikia projektuojamus pastatus.

 

Autodesk

 

Greitas triukšmo analizės įrankis sukurtas taip, kad akimirksniu pastebėtų, kaip kinta triukšmo lygis, keičiant pastato formas. Šis įrankis papildo paprastąjį triukšmo analizės įrankį, bet abu šie įrankiai tarnauja skirtingiems tikslams: greito triukšmo analizės funkcija numato triukšmo lygį, naudodama ankstesnių modeliavimų duomenis, kad gautų momentinius, bet apytikslius rezultatus, o triukšmo analizė naudoja konkrečios vietos aplinkos duomenis, kad apskaičiuotų tikslius rezultatus, kurie yra reikalingi priimant dizaino sprendimus.

Vienas didžiausių naujos funkcijos privalumų – projektuotojai iš karto gauna grįžtamąjį ryšį apie savo dizainą, jo kūrimo proceso metu. Tai yra didžiulis pokytis šių dienų projektavime, kadangi dabar specialistai gali daug greičiau ir sklandžiau atlikti intervenciją projektavimo metu, o tai padeda išlaikyti nuoseklų darbą.

 

Autodesk Spacemaker architektūros kūrimo programinė įranga

 

Bet to, kuriant projektus su Spacemaker, AI mokosi kartu su kuriamu projektu: visus triukšmo analizės rezultatus, kuriuos užfiksuosite projekto kūrimo metu, kaupsite duomenų bazėje. Sukauptus duomenis, Spacemaker automatiškai naudos sekančiuose projektuose, nustatant triukšmo lygio scenarijus.  

Daugiau apie greitą triukšmo analizę, galite skaityti Autodesk gamintojo pateikiamame straipsnyje.

Žvelgiant iš techninės perspektyvos, tai vienas pirmųjų atvejų, kai tokia dirbtinio intelekto mokymosi funkcija atsirado architektūros ir projektavimo rinkoje. Anksčiau tokios programos buvo naudojamos tik eksperimentiniais tikslais arba tik labai nišiniuose projektuose, ir tik žmonėms, išmanantiems kaip veikia dirbtinio intelekto projektavimas. Spacemaker tikslas, jog toks projektavimo būdas būtų prieinamas ir paprastas naudoti visiems, nepriklausomai nuo turimo techninių žinių bagažo.

Greito triukšmo analizė – tai tik viena iš daugelio Spacemaker funkcijų. Kokias dar galimybes atveria šios programinės įrangos naudojimas, galite pamatyti Spacemaker demonstraciniame video įraše žemiau.

 

 

Išabdykite Spacemaker jau dabar! Bandomoji versija


Turite klausimų? Susisiekite su  architekta – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el.paštas: diana@infoera.lt, tel.: +370 690 28190

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų