Fusion: konfigūracijų funkcionalumas

3D modeliavimas CAM/CAD/CNC Darbo eigos optimizavimas Gamyba Įrankiai ir funkcijos Produkto dizainas Laurynas Stasikėlis
06 vas 2024

Konfigūracijos – naujų projektavimo galimybių pradžia

 

Konfigūracijos – vieno sukurto modelio dizaino varianto keitimas į skirtingas išeigas. Sukūrus vieną dizainą galite apsibrėžti skirtingas konfigūracijas, kurios leis sukurti unikalias to paties modelio dizaino variacijas.

 

Autodesk Fusion konfigūracijų panaudojimas
Kairėje: Standartinis dizainas                            Dešinėje: Konfigūracijos

 

Konfigūracijos suteikia galimybę valdyti kelis to paties modelio dizaino variantus, naudojant konfigūracijų lentelę (ją sudaro submodeliai). Naudodami šią lentelę dizaineriai gali tyrinėti įvairius „kas būtų, jeigu..“ scenarijus, nekurdami kiekvieno scenarijaus modelio nuo pradžių.

Konfigūracijos – tai naujas Autodesk Fusion programinės įrangos funkcionalumas, leidžiantis dirbti ir projektuoti gaminius efektyviau. Ši funkcija leidžia optimizuoti parametrinius dizainus taupant laiką ir sąnaudas, be to, padeda spręsti su modeliu susijusias problemas bei įneša lankstumo į dizaino ir gamybos darbo eigas.

 

Autodesk Fusion funkcionalumas - konfigūracijos
Autodesk Fusion funkcionalumas – konfigūracijos

 

Konfigūracijų galimybės

 

Pasitelkę konfigūracijų funkcionalumą generuokite atvaizdus, sukurkite ir išspręskite simuliacijos studijas, sukurkite gamybos sąrankas ir generuokite įrankių trajektorijas nekurdami skirtingų dizaino failų. Konfigūruojami aspektai yra pažymėti mėlyna spalva naršyklėje ir laiko juostoje. Konfigūruoti galima įvairius aspektus: nuo išvaizdos parametrų, komponentų matomumo iki medžiagų tipų, matmenų ir net kompleksinių parametrų. Paspaudus ant paryškinto elemento ar objekto bus rodomas jo konfigūruojamų aspektų sąrašas.

 

Autodesk Fusion konfigūracijos
Konfigūracijos rėžimas

 

Konfigūracijų privalumai:

  • Laiko taupymas: konfigūracijos leidžia centralizuoti visus dizaino variantus viename modelyje, todėl nebereikia tvarkyti kelių dizaino failų skirtingoms produkto variacijoms, o tai  ženkliai pagreitina projektavimo procesą.
  • Ekonomiškumas: mažindamos poreikį kurti atskirus failus, konfigūracijos padeda sutaupyti ne tik laiko, bet ir našiau atlikti projektų valdymą, gamybos paruošimą ir dokumentaciją.
  • Gamybos darbų eigos optimizavimas: konfigūracijų naudojimas suteikia galimybę vienu metu ir vos keliais paspaudimais atnaujinti CAM apdirbimų procesus visiems kuriamo produkto variantams. Sukūrus naują produkto konfigūraciją, CNC apdirbimas išlieka ir adaptuojasi prie naujo modelio.
  • Dizaino lankstumas: nesvarbu, ar esate automobilių, aviacijos, medicinos prietaisų, prekių ar bet kurioje kitoje pramonės srityje, konfigūracijų galimybės praktiškai beribės.
  • Pritaikymas gamyboje: konfigūracijų funkcionalumas lengvai pritaikomas gaminant vartotojams skirtas prekes, išmaniuosius produktus ir pritaikomas prekes. Norint pasiūlyti kelias skirtingas to paties produkto variacijas nebereikia kurti atskirų modelių ir failų, todėl dizaino ir gamybos procesai neužsitęsia.
  • Visapusiškas projekto valdymas: konfigūracijų naudojimas pritaikomas ne tik dizaino, bet ir kituose projekto vystymo etapuose: nuo koncepcijos/prototipo kūrimo iki gamybos apdirbimo ir grįžtamojo ryšio gavimo.

 

Pasinaudokite konfigūracijomis jau šiandien!

 

 

30 d. bandomoji versija

 


Turite klausimų? Susisiekite su gamybos sprendimų specialistu – CAD Laurynu Stasikėliu, el. paštu: laurynas@infoera.lt arba tel.: +370 649 514 60

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų