BENDRADARBIAVIMAS SU VISAIS STATYBOS PROCESO DALYVIAIS

Architektūra Bendradarbiavimas komandose Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Statinių konstrukcijos Statyba Technologinės inžinerinės sistemos Užsakovai Vytautas Puras
09 geg 2017

Viename iš ankstesnių mūsų blogo mes jau pasakojome apie bendradarbiavimo galimybę išoriniame tinkle naudojant nemokamą  papildomą programinę įrangą Revit Server. Tai tikrai geras įrankis padedantis bendradarbiauti net su labai geografiškai nutolusiais projekto dalyviais, bet tinkamai naudoti šiam įrankiui reikia papildomų resursų (serveris, kompiuteris).

Šiame įraše norime papasakoti Jums apie bendradarbiavimo galimybes, naudojant specialiai tam skirtas Autodesk debesų paslaugas Autodesk BIM 360 Team ir Autodesk Collaboration for Revit.

 

Autodesk BIM 360 Team – paprastesnis būdas dalintis duomenimis

 

Su BIM 360 Team Jūs ne tik galite talpinti savo projektinius duomenis, o taip pat kviesti ir kitus projekto dalyvius į projektą – kad jie galėtų atsisiųsti jiems aktualius įkeltus duomenis ir įkelti savuosius. Taip pat galima dalintis tik tam tikrais ar visais projektiniais duomenimis, suteikiant skirtingą prieigos lygį (duomenų peržiūra, galimybė papildyti duomenis, parsisiųsti).

Naudojant Autodesk BIM 360 Team galite suteikti prieigą prie projektinių duomenų užsakovui su galimybe juos peržiūrėti nemokamai. BIM 360 Team leidžia iškart interneto naršyklėje atidaryti virš 50 2D bei 3D grafinių bei daugiau nei 30 vaizdo formatų (nuotraukų, paveiksliukų, video ir pan.). Taip pat galima atverti apie 20 populiariausių tekstinių formatų dokumentus (Excel, Word, PowerPoint, PDF ir kitus).

Projekto dalyviai, kuriems suteikta prieiga, gali ne tik atidaryti aktualų failą, bet ir pažymėti aktualią vietą, parašyti komentarus, atlikti matavimo veiksmus, palyginti modelių versijas. Tai bene labiausiai praverčia norint pamatyti, kokie elementai buvo perkelti, o kurie išvis pašalinti. Šios galimybės tikrai pagreitina informacijos apsikeitimą ne tik tarp projektuotojų ir užsakovų, bet ir padeda greitai suteikti ar gauti informaciją iš statybos aikštelės realiuoju laiku. Autodesk BIM 360 Team galima naudoti ir mobiliuosiuose prietaisuose, atsisiuntus programėlę.

 

 

Collaboration for Revit – efektyvus bendradarbiavimo įrankis dirbantiems su Revit

 

Autodesk Collaboration for Revit – tai bendradarbiavimo įrankis projektuotojams – modeliuotojams, naudojantiems Autodesk Revit platformą. Ši Autodesk debesų technologijomis (angl. Cloud based) paremta paslauga yra tiesiogiai susieta su Autodesk BIM 360 Team. Tai reiškia, jog  projektavimo metu norint suteikti prieigą prie naujausios projektinės informacijos kitiems projekto dalyviams, užsakovui nereikia gaišti laiko modeliams į kitus formatus konvertuoti ar talpinti parsisiuntimui. Šis technologinis sprendimas užsakovams, projektų ar įmonių vadovams leidžia stebėti projekto eigą ir progresą realiuoju laiku tiesiog interneto naršyklėje arba naudojant mobiliąsias programėles išmaniuosiuose įrenginiuose.

 


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti