Bendradarbiavimas SketchUp: Trimble Connect

3D modeliavimas Architektūra Interjero dizainas Modelių biblioteka Projektavimas Vieninga duomenų aplinka (CDE) Diana Žmėjauskaitė
09 lie 2020

SketchUp bendradarbiavimas trimble connectAr žinojote, kad dirbdami SketchUp Pro galite bendradarbiavimui pasitelkti Trimble Connect platformą? Šiame blogo įraše – plačiau apie projekto derinimo galimybes ir darbą komandoje.

 

Bendradarbiavimas SketchUp: Trimble Connect

 

Trimble Connect yra galingas įrankis susietas su SketchUp aplinka, kuris leidžia bendradarbiauti ir kaupti projektų informaciją ir versijas vienoje vietoje.

 

Kaip pasiekti Trimble Connect dirbant Trimble SketchUp?

 

Jei turite galiojančią SketchUp nuomą ar palaikymo planą turėsite prieigą ir prie Trimble Connect. Atsidarykite SketchUp Pro, paspauskite File ir Trimble Connect.

 

 

Neribota talpykla debesyje

 

Unlimited storage trimble connect

Trimble Connect talpykloje galite laikyti neribotą failų skaičių, jų dydis taip pat nėra apribotas. Projektų bei dalyvių skaičius priklauso nuo prenumeratos licencijos tipo: Personal, Business, Business Premium. Daugiau. Čia saugiai ir vienoje vietoje gali būti kaupiami modeliai, paveikslėlių bibliotekos, projektų nuorodos, darbiniai failai ir kita. Visi šie duomenys yra pasiekiami realiuoju laiku, galima suteikti prieigą ir efektyviai bendradarbiauti. Yra galimybė sinchronizuoti duomenis pasirinktu laiko intervalu, nustatyti kas kiek laiko ji bus atliekama (kas valandą, dieną, savaitę).

Modelio versijavimas

 

Turite dar neužbaigtą modelį ir norite juo dalintis? Bene geriausias sprendimas – pasitelkti Trimble Connect. Tuomet tiesiai iš SketchUp perkelsite savo projektą, o bendradarbiaudami galėsite sekti visus jo pakeitimus, pastabas ir dirbti TIKRAI su naujausia projekto versija.

 

Modeliavimas bendradarbiaujant

 

Dirbate nuotoliniu būdu ar tiesiog ieškote patogaus būdo bendradarbiauti? Į Trimble Connect galima įkelti bazinį modelį, kuris taps pagrindu kitų projekto dalių projektams.

 

Centralizuota Trimble SketchUp biblioteka

 

Architektūra, mastelio nustatymai, grupės ir komponentai gali būti valdomi ir pasidalinti, kaip centralizuota biblioteka ir tam pravers Trimble Connect.

Taigi, vietoj to, jog laikyti SketchUp komponentų aplanką centriniame serveryje, kuris dirbant nuotoliniu būdu ar tiesiog prireikus, gali būti neprieinamas, sinchronizuokite tiesiai į Trimble Connect aplanką. Ši biblioteka bus pasiekiama nepaisant laiko ar vietos apribojimų.

 

Efektyvi projekto komunikacija

 

Peržiūrėti projektą, komentuoti bendrus modelius, atsakyti į komentarus bei tiesiog stebėti projekto eigą galima naudojantis Trimble Connect sprendimu. Naudojantis Views funkcionalumu (Scenes atitikmuo SketchUp) galite pasidalinti konkrečiomis projekto dalimis ar aspektais su susinteresuotaisiais, vizualiai pateikti pakeitimus ir kita.

Ar galima parinkti teises konkrečiam projektui? Taip, galima priskirti norimas teises, prieigą. Taip pat redagavimo galimybes ir net sudaryti grupes, paskirti užduotis.

Parengta pagal „7 tips for remote collaboration“


Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el.paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti