8 naujienos iš Revit 2021.1

Architektūra Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Statinių konstrukcijos Monika Stelmokė
28 lie 2020

autodesk revit 2021.1Dalis specialistų dar nespėjo išbandyti neseniai pasirodžiusios Revit 2021, o jau galime džiaugtis pirmu šios versijos naujiniu – Revit 2021.1 su tikrai naudingu nauju funkcionalumu.

 

Kas naujo Revit 2021.1?

 

3D vaizdų dalijimasis tiesiogiai iš Revit į Autodesk Viewer

 

Nuo šiol norimus 3D vaizdus dalintis internetine nuoroda galima tiesiogiai per Revit vartotojo sąsają. Tereikia atsidaryti norimą vaizdą ir juo pasidalinti. Taip sukuriama internetinė nuoroda ir jos gavėjas gali 3D modelio vaizdą atsidaryti naršyklėje nemokamai. Taip pat sukurti žymėjimus, matuoti atstumus, komentuoti.

 

 

Vartotojo sąsajos valdymas pagal savo specialybės kryptį

 

Nuo šiol Revit įrankių skiltis galima lengvai valdyti pasirenkant savo darbo kryptį – architektūra, statinio konstrukcijos, inžinerinės sistemos. Pagal tai matykite tik tuos įrankius, kurie yra aktualūs.

 

 

Vaizdų atidarymas numatyta seką

 

Modeliuojant Revit programine įranga, dažnai tenka keisti vaizdus, kad galėtume pasiekti reikiamus 3D elementus. Nuo šiol naudojant CTRL+SHIFT ir CTRL+SHIFT+TAB klavišų kombinacijas galima grįžti atgal arba pereiti į kitus vaizdus, atidarytus pagal seką. Prieš tai per Options nustatykite šį valdiklį.

 

 

Dynamo – naujesnis ir galingesnis

 

Nuo Revit 2020 versijos Dynamo yra integruotas kaip Revit dalis. Su atnaujinus Revit į 2021.1 versiją gausite atnaujintą ir greitesnį Dynamo 2.6.

 

 

Įspūdingas generatyvinis dizainas praktikoje (prieinamas tik su AEC rinkinio licencija)

 

Revit 2021.1 versijoje rasite generatyvinio dizaino funkcionalumo plėtinį. Užduokite užduotį programai ir stebėkite automatiškai sukuriamus projektavimo sprendinius ekrane.

 

 

Tiesioginis Rhino ir SAT failų importas

 

Nuo šiol į Revit galima tiesiogiai importuoti ne tik .SKP bet ir .SAT ir .3dm formatų failus, nenaudojant konverterio. Paspauskite Import CAD mygtuką ir pasirinkite norimų įkelti failų formatą.

 

 

Modelių atnaujinimas į Revit 2021 versiją debesyje

 

Jeigu naudojatės BIM 360 sistema ir turite administratoriaus teises – automatiškai galite atnaujinti sistemoje esančius modelius į pasirinktą Revit versiją.

 

Greitesnis programos diegimas

 

Nuo šiol diegiant Revit programinę įrangą sutaupysite laiko – dar prieš diegimą galite numatyti, kuriuos plėtinius ir bibliotekas diegti. Plačiau.


Turite klausimų? Susisiekite su Architekte – BIM koordinatore Monika Stelmoke, el. paštu: monika@infoera.lt arba tel.: +370 685 66 312

Susisiekti