AutoSign – kelio ženklų ir dangos ženklinimo įrankis, pritaikytas Lietuvos rinkai

Infrastruktūra Įrankiai ir funkcijos Kelių ir transporto inžinerija Kliento istorija Užduočių automatizavimas Andrius Baranauskas
29 kov 2023

Norime Jus supažindinti su CGS Labs (Slovėnija) ir UAB InfoEra bendrai sukurtu, Lietuvos rinkai pritaikytu, automatizuotu kelio ženklų ir dangos ženklinimo sprendimu – AutoSign.

Kelio apstatymas ženklais ir saugaus eismo organizavimas sudaro svarbią dalį vystant kelių projektus. Būtent čia ir padeda AutoSign sprendimas bei į jį įdiegtos lietuviškų kelio ženklų ir horizontalaus ženklinimo bibliotekos (atitinkančios Lietuvos kelio ženklų įrengimo ir vertikaliojo ženklinimo taisykles). AutoSign sprendimas bei jo turimos bibliotekos ženkliai palengvina kelių projektuotojų darbą: padeda išvengti klaidų, tiksliai įvertinti kelio ženklų poreikius, išdėstymo ypatumus bei taupyti užduotims skirtą laiką.

 

Kokiu funkcionalumu pasižymi AutoSign?

Naudojant AutoSign funkcionalumą galėsite:

  • Pasirinkti ženklus ar horizontalaus kelio ženklinimo linijas iš paruoštų bibliotekų, sukurti išsamias ataskaitas su aktualiais sąnaudų kiekiais, dažų išeigos sąnaudomis ir kt.

 

CGS-Autosign-3d-kelio-ženklai-kelio-dangos-ženklinimas1

 

  • Išvengsite klaidų naudodamiesi BIM susikirtimų analizės funkcionalumu.
  • IFC failų importas/eksportas. Naudodamiesi šiuo funkcionalumu neprisirišite prie konkrečios programinės įrangos – 3D objektus galėsite importuoti ar eksportuoti į norimą programinę įrangą su visa aktualia atributine informacija.

 

 

  • Su property sets funkcionalumu gausite objektus su išsamia atributine informacija, kurią galėsite panaudoti tolimesniame projektavimo etape. Galėsite filtruoti, išskirti ar koreguoti 3D objektus.
  • Projektuoti parkavimo aikšteles.
  • Asfaltbetonio horizontalus ženklinimas – kelio linijos, saugumo salelės, rodyklės ir kt.
  • Lietuvos kelio ženklų biblioteka papildyta papildomais kelio ženklais, ženklinimo lentelėmis. Taip pat pridėtas papildomas horizontalus ženklinimas, skaičiai, skersinis kelio ženklinimas, raidės, nukreipiamosios gairės ir kt.

 

Autosign lietuviški lietuvos kelio ženklai

 

Lietuvos įmonių patirtys naudojant AutoSign

Džiaugiamės, kad vis daugiau įmonių naudoja šį sprendimą infrastruktūros BIM projektuose. Viena iš tokių įmonių, kuri į savo darbo eigas įtraukė AutoSign sprendimą – UAB Vilniaus Planas.

UAB Vilniaus planas yra Vilniaus miesto savivaldybės įmonė, kuri Vilniaus miesto savivaldybei teikia architektūrinio ir infrastruktūros projektavimo, planavimo, GIS, duomenų analizės ir modeliavimo paslaugas. Vilniaus plano tikslas – teikti Vilniaus miesto savivaldybei projektus ir paslaugas, kurios būtų naudingos miesto gyventojams, gerintų gyvenimo kokybę bei didintų jo patrauklumą miesto svečiams.

Įmonės specialistai Jonas Treinys (BIM vadovas) ir Tautvydas Zinfeldas (BIM koordinatorius) paklausti, kokia buvo pagrindinė priežastis, lėmusi CGS Labs įrangos AutoSign pasirinkimą teigė: „Pasirinkome CGS Labs programinės įrangos sprendimus, nes jie yra lengvai naudojami ir labai geros kokybės, mūsų įmonės inžinieriams jie patiko nuo pat pradžių. Mus taip pat maloniai nustebino CGS aptarnavimo centras ir jų pastangos sprendžiant mums iškilusias problemas, sprendimų įtraukimas į atnaujintas programinės įrangos versijas.“

UAB Vilniaus planas AutoSign programinę įrangą pritaikė viename iš savo vytomų projektų bei pasidalino atsiliepimais apie šią programinę įrangą: „Projekte naudojome ir mums labai pasiteisino CGS Labs AutoSign programinė įranga. Buvo lengva sukurti 3D kelio ženklus tokiu stiliumi, kokiu norime, ir pagal LR kelių eismo taisykles. Tuo pačiu metu, šie 3D modeliai buvo iš karto paruošti BIM panaudojimui“ – teigia SĮ Vilniaus planas BIM vadovas, Jonas Teinys.

Pilną straipsnį apie tai, kaip UAB Vilniaus planas pritaikė CGS Labs AutoSign ir Autopath sprendimus kuriamuose projektuose bei kokią pridėtinę vertę jiems sukūrė šios programos, galite skaityti blog‘o įraše: InfoEra | Kliento istorija: SĮ Vilniaus Planas patirtis dirbant su CGS Labs programine įranga


Turite klausimų? Susisiekite su CGS Labs programinių įrangų specialistu Andriumi Baranausku tel. 8 640 50 880 arba el. paštu: andrius.b@infoera.lt

Susisiekti  AutoSign sprendimas

Susiję produktai

Daugiau produktų