7 patarimai, kaip sukurti tikroviškas vizualizacijas su Enscape sprendimu

Apšvietimas Architektūra Interjero dizainas Medžiagos ir tekstūros Vizualizacijos Diana Žmėjauskaitė
06 bal 2023

Nesvarbu, ar tik pradedate, ar jau kurį laiką naudojate Enscape vizualizavimo sprendimą, visada yra noras tobulėti ir kurti kiek įmanoma kokybiškesnes vizualizacijas.

Šiame blog‘o įraše norime su Jumis pasidalinti patarimais ir rekomendacijomis, kurios padės kurti kokybiškesnes ir tikroviškiau atrodančias vizualizacijas bei padės optimizuoti vizualizavimo proceso darbo eigas.

 

 

Mąstykite kaip fotografas

Prieš kuriant vizualizaciją, turite pamąstyti, kokią istoriją norite kurti. Dar nepradėję kurti, pagalvokite, ką norite užfiksuoti ir perteikti, pavyzdžiui, laiko akimirką, konkretų sezoną, konkrečią vietą, jausmą, erdvę ir jos paskirtį.

 

Atkreipkite dėmesį į detales

Skirkite laiko ir pastangų tinkamam modeliavimui – tai atsipirks kuriant vizualizacijas. Pradėkite dirbti su didesniais elementais, pvz., sluoksniais ar komponentais, tuomet pereikite prie smulkesnių detalių.

 

 

Jei esate SketchUp įrangos naudotojas, naudokite komponentus ir grupes, kurie padės išlaikyti modelius tvarkingus, lengvai valdomus ir koreguojamus. SketchUp pagalbos centre galite rasti patarimų, kaip optimizuoti modelį ir pagerinti darbo našumą: SketchUp Help center

Jei esate Revit naudotojas, rekomenduojame paskaityti Enscape gamintojo parengtą straipsnį, kuriame pateikti patarimai, kaip sklandžiai susieti Revit ir Enscape sprendimus: „7 Tips for a Smooth Link Between Revit and Enscape“

 

Kurkite vaizdus neapsunkindami modelio

Objektų (angl. assets) pasirinkimas turi įtakos, tam kaip atrodys vizualizacija. Aukštos kokybės objektai gali apsunkinti jūsų modelį, todėl vertėtų atkreipti dėmesį į tokias detales kaip geometrija, tekstūros bei dirbti su tarpiniais serveriais (angl. proxies). Enscape leidžia importuoti pasirinktus objektus, taip pat pateikia realistiškus, bet lengvus 3D objektus, kuriuos galite įdėti tiesiai į Enscape aplinką. Juos galima rasti Enscape Asset Library.

 

 

Suvokite tamsos ir šviesos pusiausvyrą

Nepriklausomai nuo to, ar naudojama dirbtinė, ar natūrali šviesa, norint sukurti puikiai atrodančius vaizdus labai svarbu išlaikyti tinkamą pusiausvyrą. Rekomenduojame pažiūrėti Pablo Correa vaizdo įrašą „Architektas – 3D menininkas“. Video įraše specialistas kalba apie tai kaip yra kuriamos realistiškos architektūrinės vizualizacijos.

 

 

Naudokite didelės raiškos tekstūras

Prastos raiškos, neryškios, neapibrėžtos, labai mažos arba pikseliuotos tekstūros – Nr. 1 problema, dėl kurios gaunamas nerealistiškas vizualizacijos vaizdas. Aukštos kokybės tekstūros vizualizacijos suteikia naują tikroviškumo lygį, todėl rekomenduojame naudoti 2K arba 4K skiriamosios gebos tekstūras.

 

 

Nerekomenduojame rinktis dar aukštesnės kokybės tekstūrų, kadangi Enscape automatiškai sumažina kokybę, jog būtų galima tęsti vizualizavimą realiuoju laiku. Čia pateikiame puslapius, kuriuose galite rasti Jums tinkamas, aukščiausios kokybės tekstūras:

 

Raskite tinkamą kampą

Dviejų taškų perspektyva ir matymo laukas labai svarbūs dalykai siekiant „renderinti“ kokybiškas vizualizacijas. Rekomenduojame, prieš kuriant vizualizaciją, paanalizuoti keletą skirtingų architektūrinių arba interjero dizaino nuotraukų, kurios padės geriau suprasti kokiais kampais yra fiksuojamos scenos.

 

Sudėkite visus taškus ant „i“

Prieš paspaudžiant „render“ dar kartą peržiūrėkite modelį, apšvietimą, scenas ir nustatymus. Patikrinkite, ar nėra tokių dalykų, kaip „skraidantys objektai“, žolė, besitęsianti per grindų plotą, ir matomi susidūrimai. Taip pat patikrinkite, ar įtraukti 3D objektai pagerina sceną ir neatitraukia dėmesio nuo elementų į kuriuos norite atkreipti dėmesį. Na, o, kai būsite pasiruošę, spauskite „render“ mygtuką! Su Enscape paveiksliukas bus sukurtas vos per kelias sekundes.


Turite klausimų? Susisiekite su programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el. paštas: diana@infoera.lt, tel.: +370 690 28190

Susisiekti Išbandyti Enscape

Susiję produktai

Daugiau produktų