TOP 10 SketchUp papildinių. Kokius naudoti?

3D modeliavimas Architektūra Darbo eigos optimizavimas Interjero dizainas Projektavimas Diana Žmėjauskaitė
16 bir 2020

SketchUpSketchUp baziniai įrankiai yra tikrai patogūs ir su jais galima atlikti tiek daug užduočių. Tačiau papildiniai neretai padeda sukurti geresnius modelius per trumpesnį laiką ir gali būti pritaikomi bene kiekvienai darbo eigai.

 

TOP 10 SketchUp papildinių

 

  1. Selection Toys (Thomthom) – šis papildinys turbūt pravers kiekvienam. Jis leidžia filtruoti pasirinkimus, taip pat akimirksniu parinkti norimą modelio dalį ar ją paspausti.
  2. Bezier Curve Tool (SketchUp Team) – prireikus nubraižyti kreivę (ne simetrišką arką) labai pravers šis papildinys.
  3. Curic Mirror (Curic) – SketchUp yra galimybė pasukti pagal ašį ar pakeisti skalę iki – 00, tam, kad atspindėti pasirinktą geometriją, bet Curic Mirror išties sutaupo laiko. Prireiks tik vieno mygtuko paspaudimo.
  4. Curviloft (Fredo6) – kai kurias formas sukurti naudojant SketchUp pirminius įrankius yra lengviau nei kitas. Plati ir sklandumo įspūdį sukelianti geometrija gali būti sukurta pasitelkus arkas, stūmimą / traukimą (angl. push/pull) ir mastelį, tačiau kartais prireikia išgaubti sudėtinę lenktą formą vienu paspaudimu. Įveskite Curviloft. Curviloft veikimui reikalingas LibFredo.
  5. Weld (Smustard Team) – tai paprasta funkcija, kuriai reikalingas papildinys. Weld padeda kelias linijas sujungti į kreivę vienu mygtuko paspaudimu.
  6. Solid Inspector2 (Thomthom) – tai papildinys, padedantis įsitikinti ar modelis yra vientisas (angl. solid). Solid Inspector yra bene greičiausias ir paprasčiausias būdas pasitikrinti.
  7. PushLine (Denis B) – šis papildinys leidžia stumti kraštus (angl. edges) taip pat, kaip tai daroma su Push/Pull įrankiu stumiant atvaizdus (angl. push faces).
  8. Joint Push/Pull (Fredo6) – Push/Pull įrankis veikia vienu metu su vienu atvaizdu. Jei turite kelis sujungtus, kuriuos reikalinga stumdyti aplink, tuomet pravers Joint Push/Pull. Jo veikimui reikalingas LibFredo.
  9. Sandbox Tools (SketchUp Team) – taip, jį rasite pačiame SketchUp, bet tai vis tiek yra papildinys. Nepamirškite juo naudotis, čia rasite visą rinkinį naudingų įrankių.
  10. SubD (Thomthom) – tuomet, kai prisijungiame prie SubD su Vertex Tools ir Quad Face Tools perkelsite SketchUp į Quad face sklandžiai geometriją generuojantį varikliuką. Šį įrankių rinkinį turbūt naudos ne kiekvienas, tačiau šie įrankiai perkelia SketchUp į visiškai naują 3D modeliavimo darbo eigą.

Štai ir viskas. Geriausia yra tai, jog dauguma šių papildinių yra NEMOKAMI.

 

Parengta pagal Aaron Dietzen „Ten general-purpose SketchUp extensions to use in your workflow“

 

Išbandyti nemokamai

Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el.paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti