Revit naudingi patarimai: vėdinimo įrenginys DWG formatu ir jo panaudojimas

Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Šildymas ir vėdinimas Vandentiekis ir nuotekos Vytautas Puras
07 spa 2020

Šiame bloge kviesime daugiau sužinoti apie galimybę panaudoti vėdinimo įrenginių DWG modelius Revit projektuose.

Mūsų tikslas, jog įrenginys turėtų aktyvius pajungimus, jį būtų galima nesunkiai įkomponuoti į projektą bei matyti jį sukurtame IFC modelyje. Ši aprašyta metodika gali būti pritaikyta ir kitose panašiose situacijose.

Štai yra gautas vėdinimo įrenginio modelis DWG formatu, jį ir turėsime „apšlifuoti“, jog būtų galima pasiekti aukščiau aprašytus tikslus.

 

 

Iš pradžių turėtumėte susikurti naują šeimyną, jai sukurti rekomenduojame panaudoti šeimynos šabloną Metric Generic Model. Kai šeimyna jau sukurta, į ją turėtumėte įkelti vėdinimo įrenginio DWG modelį – Import CAD. Kad įrenginį būtų patogu įsikelti į projektą, gali prireikti įkeltą modelį išlygiuoti, apsukti ar kitaip paredaguoti pagal plokštumas.

Beje, kartais gali prireikti įkeltus DWG modelius ir „išsprogdinti“ pasinaudojant Partial Explode arba Full Explode įrankiais.

 

 

Aktyvius pajungimus prie įrenginio reikėtų pridėti naudojant Duct Connector įrankį. Neužmirškite, jog kiekvienas jungimas turi savo nustatymus: jungiamo ortakio išmatavimai, oro srauto kryptis, sistemos tipas ir kt.

 

 

Kadangi kurdami šią šeimyną pasirinkome Metric Generic Model šabloną, tai reikėtų pakeisti ir šeimynos kategoriją iš Generic Models į Mechanical Equipment. Taigi, atlikus šiuos aprašytus veiksmus, galime išsaugoti šeimyną ir naudoti ją projekte.

 

 

Sukurtas vėdinimo įrenginys sėkmingai eksportuojamas ir į IFC formato projekto modelį. Tai leidžia jį įvertinti ir atliekant tolimesnes užduotis, tarkim, neleistinų susikirtimų analizę tarp projekto dalių (naudojant IFC modelius).

 


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų