Paversk 3D projektą (dar) puikesniu su LayOut

Architektūra Brėžiniai Interjero dizainas Įrankiai ir funkcijos Projektavimas Monika Stelmokė
23 bal 2019

Paversk 3D projektą (dar) puikesniu su LayOut

 

Norėdami pristatyti projektą klientui ar partneriams mes naudojame 2D brėžinių formatą. Atspausdinti ant lapo arba naudojami prezentacijoje, 2D brėžiniai yra neatsiejama projekto pateikimo dalis, ypač analizuojant detales su konstrukcijų specialistais. Ar pastebėjai, jog LayOut  yra vienas geriausių įrankių norint lengvai perkelti SketchUp 3D modelio informaciją į 2D formatą? Tai yra įrankis suteikiantis galimybę nesudėtingai perkelti 3D modelio informaciją į diagramas, brėžinius, SketchUp Pro scenų rinkinius, prezentacijas ar tiesiog reikiamo mastelio 3D modelių vaizdų koliažą.

 

„Neišbandę LayOut prarandame dalį SketchUp galimybių. Taip pat prarandame galimybę naudoti įrankį, su kuriuo galime nesudėtingai ruošti vektorinės grafikos dokumentus, įdomaus formato projektus spaudai.“

Paulina iš SketchUp Lietuvoje komandos

SketchUp Pro ir LayOut yra sukurti kaip vienas komplektas. Visų pirma, norime priminti, kad kiekvienas turi galimybę atsisiųsti SketchUp Pro 2019 ir išbandyti LayOut. O jei jau naudoji LayOut, kviečiame plačiau susipažinti su šio įrankio galimybėmis.

 

Kurk brėžinius ir keisk mastelį

 

Mastelio keitimas yra įmanomas ne tik SketchUp projekte, tačiau ir LayOut dokumente. Kadangi 3D modelis susiejamas su LayOut projektu masteliu 1:1, naudojant SketchUp 2D dokumentacijos rengimo įrankį nėra sudėtinga pakeisti mastelį į reikiamą. Įsikėlę 3D projektą turi galimybę bet kada pakeisti jo mastelį lape, ne tik projekto prezentacijos ruošimo pradinėje stadijoje. LayOut matmenų grandinėlės prisitaikys prie bet kokio mastelio.

 

 

Papildyk SketchUp 3D modelio scenas papildoma grafine medžiaga bei matmenų grandinėlėmis.

 

Kad ir ką bebraižytum…

 

Nuorodų braižymas ir mažų detalių pakeitimai yra neatsiejamas procesas po 3D modeliavimo. Įrankių galimybės palengvina brėžinio papildymą atnaujinta informacija. Tokiems atvejams pateiksime tris naudingas priemones:

Naudok 2 Taškų arkos įrankį (angl. 2 Point Arc tool)  ir sek linijos spalvą tangento nuorodai. Šis įrankis tau padės sklandžiai sujungti dvi statmenai esančias linijas.

 

 

Pakoreguok elemento, sudaryto iš keleto linijų, geometriją. Pažymėjęs tik reikiamus elementus iš visos geometrijos ir juos perkėlus naudojant perkėlimo įrankį – gali pakoreguoti visą geometriją. Taip pat gali pažymėti tik reikiamus taškus naudodamas pelyte ir dvigubą paspaudimą.

 

 

Nenori, kad nubrėžta papildoma nauja linijos dalis automatiškai būtų sujungta su esama? Paspausdamas dešinįjį pelės klavišą nuimk varnelę nuo Auto Join lines (liet. automatiškai sujungti linijas) ir kiekviena linijos dalis išlaikys savo stiliaus nustatymus.

 

Grupių redagavimas ir elementų užrakinimas

 

Grupės ir jų organizacija, kuri buvo suformuota SketchUp 3D projekte atkeliauja ir į LayOut dokumentą. Tai reiškia, kad yra paprasčiau redaguoti elementus nepaveikiant aplink esančių ir galima išlaikyti esamą projekto organizaciją. Grupių organizaciją gali padėti išlaikyti ir elementų užrakinimas (tai įmanoma tiek 3D modelyje, tiek 2D formate). Taigi nepaisant galimybės užrakinti sluoksnius su juose esančiais elementais, galima užrakinti ir atskirus elementus ar jų grupes.

 

Braižyk .000001 tikslumu

 

Tikslūs rodmenys yra svarbiausias reikalavimas matmenų grandinėlėms. LayOut matmenų grandinėlių tikslumas gali pasiekti 0.000001 centimetro tikslumą. Ne išimtis yra ir LayOut brėžiniams – naudotojas gali pasirinkti skaičių kiekį po kablelio pagal savo poreikį.

 

 

LayOut: A+, sklandus bendradarbiavimas

 

Nevertėtų atmesti galimybės išbandyti LayOut ir kitos CAD programinės įrangos naudotojams, tad primename apie DWG/DXF importavimo į LayOut galimybę. Importuojant perkeliama ne tik brėžinio turinio informacija, tačiau ir brėžinio rėmelis, lapo formatas, lapų pavadinimai, geometrija, sluoksniai ir grupės.

Nesvarbu kokį darbo procesą tau patogiau naudoti – dirbti SketchUp viduje ar išorėje – LayOut yra sukurtas tam, kad padėtų sukurti puikius brėžinius.


Turite klausimų? Susisiekite su Architekte – BIM koordinatore Monika Stelmoke, el. paštu: monika@infoera.lt arba tel.: +370 685 66 312

Susisiekti