Naujas SketchUp Studio įrankis - Revit Importer ir kiti SketchUp versijos atnaujinimai jau pasiekė vartotojus!

3D modeliavimas Architektūra Interjero dizainas Įrankiai ir funkcijos Projektavimas Diana Žmėjauskaitė
22 vas 2023

SketchUp 2023 versijos atnaujinimai

 

Jau pasirodė naujausia SktechUp 2023 versija, kurios atnaujinimai leis patobulinti darbo eigas bei suteiks greičiausią ir efektyviausią modeliavimo patirtį.

Trimble sukūrė papildinį ir sujungė dvi pagrindines architektūros rinkos programines įrangas – SketchUp ir Revit! Naujasis Revit Importer įrankis suteikia dar daugiau pridėtinės vertės SketchUp Studio paketui, o nauji SketchUp ir LayOut (įprastos kompiuterinės versijos) patobulinimai padeda didinti atliekamų darbų efektyvumą bei taupyti modeliavimui ir brėžinių generavimui skirtą laiką.

Taip pat nepamirštant ir ilgametės tradicijos, atnaujintas ir figūrėlių dizainas – šių metų versijos modeliais tapo Heather ir jos nuožmi, bet miela katė Lily.

 

Išbandyti nemokamai

 

SketchUp Studio sustiprino sąveiką tarp projektavimo sprendimų

 

Sutaupykite laiko perkeldami Revit modelį į SketchUp darbo aplinką.

 

 

Naujasis Revit Importer įrankis, įdiegtas į SketchUp Studio paketą, leidžia konvertuoti Revit modelį į SketchUp modelio geometriją ir bendradarbiauti skirtingais projektų kūrimo etapais, tarp skirtingų komandų, net ir dirbant su skirtingais modeliavimo sprendimais.

Egzistuoja keli skirtingi Revit modelio perkėlimo į SketchUp aplinką būdai, tačiau tik Revit Importer įrankis suteikia galimybę konvertuoti modelius su visa tikslia jų geometrija.

Naudojant Revit Importer funkcionalumą išsaugoma visa modelio struktūra – Revit modelio šeimos konvertuojamos į SketchUp grupes, komponentus ir etiketes (tags), o tai padeda sutaupyti valandas ar net kelias dienas darbo laiko, nes po perkėlimo nebereikia atlikti tam tikrų „modelio valymo“ darbų ar tikrinti perkelto modelio tikslumo.

Toks lengvas, vos kelių paspaudimų reikalaujantis perkėlimas dizaino fazėje, leidžia susikoncentruoti į tai kas svarbiausia – projekto vizijos išpildymą.

Revit Importer paspartino darbo eigą ir sumažino laiko, skirto Revit failo perkėlimui ir sutvarkymui, sąnaudas nuo kelių dienų iki kelių valandų, net ir tuomet kai reikia perkelti kompleksinius modelius“ – teigia Carl Goodie, VDC vadovas.

Kokią pridėtinę vertę suteikia Revit Importer?

  1. Pagerina bendradarbiavimą tarp skirtingų komandų.
  2. Išsaugo modelių struktūras tarp programinės įrangos, kad būtų mažiau valymo.
  3. Sukuriate efektyvumą; Importuotas Revit failas automatiškai optimizuotas lengvesnei geometrijos manipuliacijai SketchUp aplinkoje, o failo dydis automatiškai sumažinamas.
  4. Padeda kurti įtraukiančias vizualizacijas; Importuojant atsižvelgiama į Revit medžiagos spalvas ir parametrus, kad būtų pagreitinta vizualizavimo darbo eiga.
  5. Perkelia Revit lygius (angl. levels) į SketchUp kaip pjūvius (angl. section planes).

„Mes tiesiog įsimylėjome Revit Importer. Ši funkcija sutaupė mums begales laiko ir, mano nuostabai, šiuo metodu perkeltų failų dydis yra daug mažesnis nei naudojant kitus metodus. Šis įrankis tapo esminiu mūsų darbo eigose“. – Shyam Singh, GLMV Architektė.

Vartotojai, turintys SketchUp Studio paketą, galės naudotis Revit Importer funkcionalumu, kai tik atnaujins turimą versiją į 2023 metų versiją. Vartotojai, turintys įprastas SketchUp Pro licencija, galės instaliuoti Revit Importer funkciją ir išbandyti ją per bandomąjį laikotarpį, taip įvertindami šio funkcionalumo teikiamą naudą.

 

Sujungtos darbo eigos

 

Naudojant naująjį SketchUp Studio* common installer funkcionalumą, galite atrasti, atsiųsti ir instaliuoti visus Jums reikalingus įrankius, padėsiančius pagerinti darbo eigas ir kurti sudėtingus projektus. Į SketchUp Studio paketą įtrauktas ir V-Ray 6** vizualizacijų kūrimo sprendimas, leidžiantis kurti įtraukiančias ir foto-realistines vizualizacijas bei Scan Essentials*** – skirtas taškų debesų (angl. point cloud) importavimui. Abi šios programinės įrangos dar 2022 metais buvo papildytos naujais įrankiais ir funkcijomis.

*SketchUp Studio yra skirtas tik Windows vartotojams.

**V-Ray turi integruotą anglų ir kinų kalbas.

***Scan Essential turi integruotą anglų kalbą.

 

Atnaujinimai SketchUp ir Layout sprendimuose

 

Kurkite projektus greičiau ir efektyviau su naujais ir atnaujintais modeliavimo ir dokumentacijos įrankiais SketchUp (kompiuterinės versijos) sprendime. Atraskite naująjį Flip įrankį, valdykite DWG failus LayOut sprendime ir dar daugiau.

 

Flip įrankio funkcionalumas 

 

 

Naujasis Flip įrankis leidžia vizualizuoti modelio pasukimo kryptis. Įrankis suteikia galimybę vizualiai pamatyti ašis, sukurdamas žalią, raudoną ir mėlyną stačiakampius, o tai leidžia geriau įvertinti ir tinkamai pasirinkti, kuria ašimi reikia pasukti objektą. Pasirinkus tinkamą ašį, tiesiog paspauskite Flip! Naudojant šį įrankį išvengiama bereikalingo spaudinėjimo ir grįžimo atgal netinkamai pasirinkus pasukimo ašį, o tai leidžia susikaupti ir efektyviau išnaudoti darbo laiką skirtą projektų kūrimui.

Pro Tip: Norite greitai, vos keliai paspaudimais, sukurti veidrodinę objekto kopiją modelyje ar padaryti simetriškas kopijas? Suaktyvinkite įrankio Flip kopijavimo rėžimą ir apverskite kopiją, kuri yra simetriška jūsų pasirinkimui. Naudokite įrankį, norėdami išreikšti holistinę viziją, pagrįstą vienu pasikartojančiu komponentu.

 

Valdykite nuorodas LayOut sprendime 

 

 

Trimble LayOut sprendime, pridėjo galimybę įkelti DWG failus kaip nuorodas prie LayOut failų. Skamba pažįstamai? Tai toks pats procesas, kuris jau buvo iki šiol, tačiau dabar kaip nuorodas galima pridėti visus paveiksliukus, tekstų failus ir AutoCAD brėžinius.

Peržiūrėkite visus, pridėtus kaip nuorodas, išorinius failus, gaukite pranešimus, kai failo nuorodos data pasibaigusi, atnaujinkite, sukurkite naujas nuorodas ar ištrinkite nebereikalingas failų nuorodas, naudodami File Reference Manager funkcijas.

Be viso to, visi jūsų pasirinkti stiliai (linijos storis, dydis, peržiūros pozicija) išliks tokie pat, kokie buvo prieš nuorodų atnaujinimus. Dokumentuokite ir pristatykite savo darbus su pasitikėjimu ir žinojimu, kad visos nuorodos yra galiojančios ir išlaiko Jūsų sukurtą stilistiką be papildomų pastangų.

 

Tikra Renesanso moteris

 

SketchUp 2023 - svarbiausi atnaujinimai

 

Nuo sūrio gaminimo ir kopimo į ledynus iki laukinių kačių gelbėjimo – nėra daug dalykų, kurių negalėtų įveikti Heather. Jei to nepakanka Jus sužavėti, Heather taip pat yra vyresnioji SketchUp programinės įrangos inžinierė, itin dideliu indėliu prisidėjusi prie 2023 metų versijos atnaujinimų. Daugiau apie Heather ir jos katę Lily galite skaityti straipsnyje (anglų kalba)

 


Turite klausimų? Susisiekite su architekte-programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite el. paštu diana@infoera.lt arba tel. +370 690 28190

Susisiekti