Naudingiausi nemokami priedai Revit programai

Architektūra Darbo eigos optimizavimas Projektavimas Statinių konstrukcijos Statyba Monika Stelmokė
01 rug 2018

Siekiant efektyviai dirbti su programine įranga yra labai svarbu, jog funkcijų pasiekiamumas būtų patogus. Revit programinė įranga yra itin didelio funkcionalumo platforma, todėl ne visada reikiamus veiksmus galima atlikti automatiškai. Tam, kad darbas su programine įranga būtų kaip įmanoma labiau optimizuotas, yra kuriami priedai su papildomu funkcionalumu. Šiame įraše apžvelgsime keletą nemokamų, atskirai instaliuojamų įskiepių, kurie padės jums dirbti efektyviau.

 

Naudingiausi nemokami priedai Revit programai

 

Kaip rasti minėtus įskiepius? Jums tereikia nueiti į Add-Ins skiltį, esančią viršutinėje įrankių juostoje (nuotrauka apačioje).

 

 

Greitesnis Section Box kūrimas

 

COINS Auto-Section Box yra priedas, skirtas greitesniam Section Box kūrimui, 2D ir 3D vaizdų palyginimui, kuris itin palengvina navigaciją modelyje, kuomet vieno mygtuko paspaudimu galima išgauti pasirinktų elementų 3D vaizdą ir jį išanalizuoti. Pasirinkus esamą Callout View arba Scope Box galima iškart gauti 3D Section Box vaizdą ir jį išsaugoti tolimesniam naudojimui (žiūrėti apačioje).

 

 

Section box vietą modelyje galima lengvai patikrinti vienu mygtuku. Sukūrus funkcijai klaviatūros mygtukų trumpinį, darbas atliekamas dar greičiau. Ši funkcija sutaupo apie 90 proc. laiko, skirto veiksmo atlikimui, lyginant su įprastu Revit funkcionalumu ir funkcijų pasiekiamumu.

Atsisiųsti ir rasti daugiau informacijos galite čia.

 

Kaip modelyje vizualiai rasti elementus?

 

Jums tereikia pažymėti modelį ir filtruoti informaciją pagal šeimų kategorijas arba keisti vizualinius nustatymus. Ką daryti jeigu reikia rasti specifinius elementus pagal jiems priskirtus parametrus? Žinoma, galite kurti žiniaraštį spaudžiant ir Highlight in model, tačiau Quick Select įskiepis leis tai padaryti per pora sekundžių. Šio nemokamo priedo dėka, lentelėje galite iškart matyti šeimų kategorijas ir atsirinkti elementus pagal šeimos parametrus – šeimos pavadinimą, aukštį, žymą, komentarą ir kt. (žiūrėti apačioje).

 

 

Quick Select priedą galite rasti čia.

 

Pjūvio vaizdo dydžio nustatymas

 

Viena iš erzinančių Revit ypatybių – pjūvio kūrimas. Kuriant 2D pjūvio vaizdą, kiekvieną kartą tenka iš naujo nustatinėti pjūvio matomumo ribas. Tai yra nuobodus darbas, „laiko vagis“, nes norint pamatyti vaizdą labai nepatogu kaskart keisti nustatymus ir matomumo regiono kraštus, kad gautume norimą rezultatą. Su Section Height Editor projektuotojai gali lengviau atsikvėpti – šis priedas leis iš anksto nustatyti pjūvio matomumo dydį ir automatiškai gauti teisingo dydžio vaizdus. Rezultatui gauti tereikia pažymėti pjūvius, kuriems reikia priskirti nustatyto dydžio matomumą (žiūrėti apačioje).

 

 

Priedą pjūvio vaizdo dydžio reguliavimui galima parsisiųsti čia.

Nėra sukurtos vienos tobulos programinės įrangos, tačiau Autodesk produktų populiarumo dėka, galima rasti daugybę priedų, praplečiančių jų funkcionalumą.


Turite klausimų? Susisiekite su Architekte – BIM koordinatore Monika Stelmoke, el. paštu: monika@infoera.lt arba tel.: +370 685 66 312

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų