MagiCAD for AutoCAD: daugiasluoksnio vamzdžio žymėjimas

Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Statyba Vandentiekis ir nuotekos Vytautas Puras
19 rug 2019

Mūsų klientai leido mums žinoti, kad naudojant MagiCAD for AutoCAD kyla klausimų tiems inžinieriams-projektuotojams, kuriems yra aktualu sužymėti daugiasluoksnius vamzdynus, nurodant vamzdyno skersmenį ir sienelės storį. Aktualu ir jums? Kviečiame skaityti dar vieną naudingų patarimų įrašą, skirtą MagiCAD for AutoCAD naudotojams.

 

MagiCAD for AutoCAD: daugiasluoksnio vamzdžio žymėjimas

 

Taigi, pradėkime nuo pat pradžių – kaip žinia, kiekvienas vamzdynas aprašomas projekto nustatymuose, Pipe series kategorijoje. Čia galima nurodyti reikiamą informaciją, įvairius parametrus, taip pat vamzdyno skersmenis. Vamzdyno skersmens aprašymui naudojami trys parametrai: vardinis skersmuo, vidinis skersmuo ir išorinis skersmuo. Deja, tačiau į žymėjimą galima įtraukti tik vardinį skersmenį.

Kaip reikėtų elgtis šioje situacijoje? Kiekvienas nurodytas vamzdyno skersmuo turi ir dar vieną parametrą – UV1, kuriame ir galima nurodyti papildomą informaciją apie vamzdyno skersmenį ir sienelės storį sukuriant norimą žymėjimo tekstinę informaciją.

 

 

Vėliau, kuriant naują daugiasluoksnio vamzdyno žymėjimo tipą, tereikia į jį įtraukti minėtą parametrą UV1. Tiesa, jo pavadinimas kiek kitoks – User field1 of series.

 

 

Atlikus nurodytus veiksmus, galiausiai rezultatas projekto brėžinyje atrodytų štai taip:

 

 

Jei ieškote būdų kaip greičiau ir paprasčiau atlikti vienus ar kitus darbus su MagiCAD programine įranga, susisiekite su mumis!


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti