MagiCAD Electrical for Revit - Pridėtinė vertė projektuotojui? - III dalis

Elektrotechnika Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Vytautas Puras
13 gru 2019

Tai paskutinė rubrikos apie MagiCAD Electrical galimybes dalis. Joje apžvelgsime likusį vertą paminėti programinės įrangos funkcionalumą atliekant elektrotechninės dalies projektus.

 

MagiCAD Electrical for Revit – Pridėtinė vertė projektuotojui

 

Įrangos pasirinkimas tiesiai iš MagiCAD Cloud bibliotekos

 

Projektuotojams suteikta galimybė įrangą rinktis ir tiesiai iš MagiCAD Cloud bibliotekos. Tai greitesnis būdas aptikti reikiamą įrangą, jeigu nėra žinoma kuriai kategorijai priklauso ieškoma įranga. Paieška vykdoma įvedant raktinį žodį į paieškos laukelį ar pasirenkant filtravimo kriterijus. Surasta įranga automatiškai įkeliama į reikiamą projektinio failo kategoriją.

 

MagiCAD Cloud-MagiCAD Electrical-1

 

Kiekių žiniaraščiai

 

MagiCAD Electrical for Revit lengva ir patogu sukurti kiekių žiniaraščių formas, į jas įtraukti reikiamus parametrus. Taip pat yra galimybė sukurti pažymėtos įrangos, pasirinktų aukštų ar viso projekto modelio kiekių žiniaraščius. Jie gali būti kuriami ir pagal naudojamas sistemas. Žiniaraščius lengva eksportuoti į Excel programą.

 

Kiekių-žiniaraščiai-MagiCAD Electrical - 2

 

Sutartinių žymėjimų lentelės

 

Sutartinių žymėjimų lentelės MagiCAD Electrical for Revit kuriamos automatiškai (pagal projekto modelyje naudojamą įrangą). Šias lenteles vėliau galima įkelti į spausdinimo lapus, rengiant projektinę dokumentaciją.

 

Angų iškirtimo užduočių formavimas

 

Projektavimo metu gali būti formuojamos užduotys angoms iškirsti. Šios angos kuriamos automatiškai pagal užsiduotas įvairias taisykles. Vėliau suformuotų angų modelis prireikus perduodamas konstruktoriams IFC formatu, jog pastarieji galėtų priimti sprendimus angoms iškirsti.

 

Angų-iškirtimo-užduočių-formavimas-MagiCAD Electrical - 3

 

Įrangos numeracija

 

Pagal sukurtą formą MagiCAD lengva ir greita numeruoti projekte naudojamą įrangą. Visa tai atliekama automatiniu būdu. Numeracija gali būti panaudota žiniaraščiuose ar žymėjimuose ruošiant projektinę dokumentaciją.

 

Neleistinų susikirtimų patikra realiu laiku

 

Klaidas galima aptikti ne tik naudojant standartinius Revit įrankius, tačiau ir MagiCAD neleistinų susikirtimų patikrą, kuri gali būti atliekama realiu projektavimo laiku. Identifikuoti besikertančius elementus galima ir vizualiai, kadangi susikirtimai modelyje atvaizduojami pasirinktomis spalvomis.

 

Neleistinų susikirtimų patikra realiuoju laiku - MagiCAD Electrical - 4


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti