MagiCAD 2018 UR-1. Kas naujo?

Elektrotechnika Įrangos atnaujinimai Įrankiai ir funkcijos Pastato vidaus inžinerinės sistemos Projektavimas Šildymas ir vėdinimas Vandentiekis ir nuotekos Vytautas Puras
28 lap 2017

MagiCAD 2018.1Šių metų spalio mėnesį programinės įrangos gamintojas MagiCAD Group pristatė MagiCAD 2018 UR-1 versijos atnaujinimus skirtus AutoCAD ir Revit platformų vartotojams. Kartu su MagiCAD 2018 UR-1 buvo pristatytas ne tik naujasis MagiCAD Schematics modulis, skirtas technologinių, funkcinių, principinių schemų kūrimui sinchronizuojant jas su projekto modeliu, bet ir daugelis kitų projektavimo produktyvumą keliančių patobulinimų.

Kviečiame peržvelgti pagrindinius MagiCAD 2018 UR-1 versijos atnaujinimus.

 

MagiCAD for AutoCAD atnaujinimai

 

  • Naujasis MagiCAD Schematics modulis. AutoCAD platformai skirtas modulis siūlo produktyvius įrankius technologinių, funkcinių, principinių schemų kūrimui. Jis pakeitė prieš tai buvusį MagiCAD System Designer modulį. MagiCAD Schematics schemų brėžiniai gali būti sinchronizuojami su MagiCAD Ventilation ir MagiCAD Piping projektų modeliais.
  • Sistemos. Ryšys tarp paminėtų MagiCAD modulių visada leis naudoti tas pačias sistemas. Iš pradžių sistemas galite sukurti Ventilation modelio projekte, o vėliau jas panaudoti principinių schemų brėžiniuose. Ir atvirkščiai. Projekto informacija visada bus tiksli, be to, sistemų nereikės kurti iš naujo.
  • Sinchronizacija. Schemų brėžinių simbolius galima patogiai susieti su projekto modelyje naudojamais įrenginiais, taip pat nuolat sinchronizuoti ir atnaujinti pasirinktų parametrų informaciją tarp jų. Ši sinchronizacija užtikrina, jog parametrų informacija visuose brėžiniuose bus ta pati.
  • Change Properties. Naudodami Change Properties įrankį, nuo šio galėsite pakeisti daugiau objekto parametrų, pavyzdžiui, linijos spalvą, linijos tipą, sistemą ir kt. Atnaujinti nustatymus galima tiek  pasirinktiems elementams ar visai sistemai vienu metu.
  • Gaminio paieška su MagiCloud nežinant gaminio kategorijos. Nuo šiol yra galimybė ieškoti reikiamo gaminio nenurodant kategorijos, kuriai šis gaminys priklauso. Suradus ir pasirinkus gaminį, projekto nustatymuose jis automatiškai priskiriamas reikiamai gaminių kategorijai.
  • Klaidų paieška skaičiavimų ataskaitoje. Klaidos skaičiavimų ataskaitoje bus paryškintos raudona spalva, tad jas galima aptikti greičiau, o pereiti nuo vienos klaidos prie kitos išties patogu, naudojant įdiegtus mygtukus Previous ir Next.
  • IFC modeliai. Suteikta galimybė įvesti papildomą informaciją apie projektą ir ją eksportuoti į IFC modelį. Taip pat atsirado papildomi filtrai, leidžiantys eksportuoti konkrečius elementus. Šis funkcionalumas padeda išlaikyti tvarką IFC modeliuose.
  • Daugiau parametrų elementų žymėjimuose. Nuo šiol į elementų žymėjimus galima įtraukti parametrus, nusakančius pastato aukštus, erdves ir pan. Tai padės sukurti individualius įrangos numerius.
  • Daugiau informacijos vienlinijinėse elektros paskirstymo skydelių schemose. Į tą patį vienlinijinės elektros paskirstymo skydelių schemos laukelį galima įkelti 1-3 skirtingus parametrus, taip atvaizduojant reikiamą informaciją vienoje vietoje bei sinchronizuoti ją su modelyje naudojamomis elektros grupėmis.
  • Gaminio informacija projekto nustatymuose. Projektuotojui suteikta galimybė keisti gaminių sąrašuose atvaizduojamų stulpelių išsidėstymą ir matomumą. Taip pat pažymėti kelis gaminius iš sąrašo ir vienu metu pakeisti reikiamą informaciją visiems gaminiams.
  • Įrenginio pasukimas. Greitas įrenginio pasukimas 90 laipsnių kampu – patogus ir greitas įkėlimas.

Daugiau informacijos apie MagiCAD for AutoCAD atnaujinimus galite rasti čia.

 

MagiCAD for Revit atnaujinimai

 

  • MagiCAD Schematics modulis. Pristatytas visiškai naujas sprendimas – MagiCAD Schematics, skirtas technologinių, funkcinių, principinių schemų kūrimui sinchronizuojant jas su projekto modeliu. Naudojant šį modulį galima projektuoti schemas, o jose esančius simbolius susieti su projekto modelyje esančiais įrenginiais, sinchronizuoti ir atnaujinti parametrų informaciją tarp jų. Ši sinchronizacija tarp schemų ir modelio užtikrina, jog informacija visada bus tiksli ir greitai atnaujinama viso projekto metu. Informacija gali būti atnaujinama iš schemų į modelį ir atvirkščiai. 
  • Sprinklerių saugoma zona priešgaisrinėse sistemose. Nuo šiol sprinkleriai MagiCAD Sprinkler Designer modulyje turi grafinį saugomos zonos atvaizdavimą, kuris matomas aukštų planuose. Tai padės lengviau įvertinti sprinklerio saugomą plotą patalpoje. Projektuotojas turi galimybę pasirinkti sprinklerio saugomos zonos grafinio atvaizdavimo formą. Saugoma zona apribojama pagal patalpos sienas ir ribas.
  • Kelių oro įrenginių pajungimas vienu metu. Kelis oro įrenginius dabar galima pajungti prie sistemos tuo pačiu metu. Taigi, galite rinktis, ar įrenginius jungti po vieną, ar visus iš karto. Jeigu norėsite jungti visus iš karto, tuomet reikiamus įrenginius galėsite pasirinkti žymėdami juos po vieną arba visus iš karto apibrėždami ribą, į kurią jie patenka. Nurodykite pajungimo būdą ir viskas.

 

 

  • Vėdinimo įrenginių 2D simboliai. Oro skirstytuvams ir kitiems oro įrenginiams galima priskirti 2D simbolius.
  • Gaminio paieška su MagiCloud nežinant gaminio kategorijos. Nuo šiol yra galimybė ieškoti reikiamo gaminio nenurodant kategorijos, kuriai šis gaminys priklauso. Suradus ir pasirinkus gaminį, projekto nustatymuose jis  automatiškai priskiriamas reikiamai gaminių kategorijai.

 

 

  • Spalvos priskyrimas elektros sistemoms. Projektuotojas gali priskirti reikiamas spalvas skirtingoms elektros sistemoms. Tai padės sukurti tikslesnius ir informatyvesnius IFC modelius.
  • 3D modelio formos priskyrimas gaminiams, kurių nėra duomenų bazėje. Galėsite greitai ir lengvai sukurti gaminio, kurio nėra duomenų bazėje, 3D modelį pasirinkdami reikiamą 3D formą ir keisdami šios formos išmatavimus.
  • Angle to Horizontal įrankis. Daugiau nustatymų Angle to Horizontal dialoge – išmatavimai, izoliacija, altitudės ir kt.
  • Buitinio vandentiekio skaičiavimai. Nauji ir atnaujinti standartai pagal kuriuos atliekami buitinio vandentiekio skaičiavimai.
  • Klaidų paieška skaičiavimų ataskaitoje. Klaidos skaičiavimų ataskaitoje paryškinamos raudona spalva, tad  jas galima aptikti greičiau, o keliauti nuo vienos klaidos prie kitos bus patogiau naudojant įdiegtus mygtukus Previous ir Next.

Daugiau informacijos galite rasti čia.


Turite klausimų? Susisiekite su MagiCAD ir Revit programinių įrangų specialistu Vytautu Puru, el. paštu: vytautas@infoera.lt arba tel.: +370 699 86 907

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų