GeoMap 2021: dvi naujos funkcijos toponuotraukoms

Geodezija Įrankiai ir funkcijos Savivaldybės Kęstutis Ružinskas
12 vas 2021

2020 m. gruodžio pabaigoje išleistos dvi naujos GeoMap 2021 funkcijos, padedančios efektyviai rengti toponuotraukas pagal SEDR reikalavimus.

Šiame blogo įraše sužinosite daugiau apie atnaujinimus, kurie palengvina darbą su toponuotraukomis ir, žinoma,  sumažina iššūkius, kurie įprastai kildavo dirbant su arkiniais ar plotiniais objektais.

Kviečiame susipažinti su GeoMap 2021 naujomis programos galimybėmis.

 

Arkų konvertavimas į laužtę GeoMap 2021

 

Ši nauja funkcija GeoMap yra skirta arkinių objektų konvertavimui linijiniais segmentais praktiškai nepakeičiant arkos segmento geometrijos.

 

Geomap programinės įrangos atnaujinimai I Infoera.lt

 

Polilinijos segmentas vizualiai išreikštas arka atrodo gražiai, tačiau norint sudėti plotinius objektus, kurie ribojasi su arka, dažnai atsiranda klaidų. Viena iš jų – linijos ir ploto ribos nesutampa.

Pavyzdžiui, kad gatvės ar šaligatvio elementą galėtume išreikšti lanku, prireikėdavo perbraižyti visą elementą pasitelkiant naujas GeoMap 2021 funkcijas perbraižyti nebereikės, o lanką susegmentuoti galėsite naujos funkcijos pagalba.

Taigi, kaip tai daroma:

Pirmiausia pasirenkame funkciją Arkų konvertavimas į laužtę, toliau spaudžiame Segmentuoti ir tuomet pažymime reikiamą laužtę.

 

 

Žemiau pamatysite gaunamą rezultatą GeoMap programoje:

 

Plotinių objektų konvertavimas

 

GeoMap 2021 atnaujinimuose pristatyta ir dar viena nauja funkcija, palengvinanti toponuotraukų rengimą. Plotinių objektų konvertavimo funkcija yra skirta Hatch arba MPolygon tipo objektams konvertuoti.

Dažnai susiduriame, jog skirtingiems klientams aktualus skirtingas plotinių objektų atvaizdavimas. Todėl buvo sukurta nauja funkcija, kuri vieno tipo plotus (pvz.: Hatch) konvertuoja į kito tipo objektus (pvz.: MPolygon).

Naudinga žinoti:

  • jei nei vienas plotas nepažymėtas, tai pagal pasirinkimą visi pvz.: MPolygon objektai konvertuojami į Hatch arba atvirkščiai.
  • jei parinktas vienas ar keli plotiniai objektai, tai tik jie konvertuojami į kito tipo objektus priklausomai nuo pasirinkimo.

 

Kaip pritaikyti GeoMap 2021 naują funkciją?

 

Norint konvertuoti štrichą arba MPolygon, pasirinkite funkciją ir norimą veiksmą – kokio tipo objektus į kokius norėsite konvertuoti.

 

 

Mūsų atveju mes pasirenkame konvertavimo funkciją Štrichas į MPolygon

 

 

Žemiau pateikiamas galutinis rezultatas:

 

Daugiau informacijos apie GeoMap 2021 funkcionalumą rasite čia.


Turite klausimų? Susisiekite su GeoMap įrangos analitiku Kęstučiu Ružinsku, el. paštu: kestutis@infoera.lt arba tel.:+370 650 34 086

Susisiekti