Fusion 360 pritaikymas baldų gamyboje – kokios galimybės?

CAM/CAD/CNC Dokumentacijos ruošimas Gamyba Įrankiai ir funkcijos Projektavimas Vizualizacijos Laurynas Stasikėlis
17 sau 2023

Autodesk Fusion 360 – tai sprendimas išlaisvinantis dizainerius ir konstruktorius nuo parametrinio dizaino suvaržymų ir atveriantis naujas, dinamiškesnes darbo eigas. Viena iš pagrindinių industrijų, kurioje šis sprendimas gali tapti nepakeičiamu darbo įrankiu – tai baldų gamyba.

Šių dienų baldų gamybos specialistams, nenaudojantiems 3D modeliavimo programinės įrangos, prieš gaminant baldus gali būti sudėtinga įvertinti tam tikrus gaminimo aspektus: kaip gaminys atrodys natūralioje aplinkoje, gaminio parametrus ir jo specifikas, taip pat gali būti sudėtinga tiksliai atvaizduoti gaminį paprastais piešiniais.

Todėl baldininkai turi rasti būdą, kuris į Jų projektavimo procesą įneštų tikroviškumo. Būtent čia ir sužiba Fusinio 360 – paprasta, tačiau galinga 3D programinė įranga, kuri padeda supaprastinti perėjimą nuo skaitmeninių 3D modelių prie fizinių produktų, naudojant daugybę baldų modeliavimo įrankių – nuo parametrinio modeliavimo ir integruotų elektronikos projektavimo galimybių iki dokumentacijos ir gamybos ar CAD/CAM sprendimų.

 

Fusion 360 sprendimas

 

Parametrinis baldų modeliavimas/projektavimas

 

Fusion 360 – parametriškai valdoma 3D programinė įranga, todėl ji turi daug parametriniam darbui pritaikytų įrankių, kurie pagreitina produkto gamybą. Fusion 360 vartotojai projektavimo metu gali matyti, kuriose vietose reikia atlikti pjūvius ir kitus svarbius pakeitimus, nerizikuodami prarasti ankstesnės versijos, o nesudėtingas valdymas padeda itin greitai atlikti darbus ir pasiekti norimų rezultatų.

Baldų gamintojai ir baldų tiekėjai šį sprendimą naudoja testuodami gaminių dydžius ar mastelius, taip pat su juo gali pridėti arba atimti komponentus ar funkcijas ir keisti baldų dizaino idėją vos keliais paspaudimais.

 

Autodesk Fusion 360 pritaikymas baldų gamyboje

 

Dizainas ir vizualizacijų kūrimas

 

Medžio apdirbimas yra funkcionalių objektų kūrimo amatas, o, kaip ir kiekvienas amatas, medžio apdirbimas prasideda nuo dizaino. Dažnai klientai, tiekėjai ir kt., nori pamatyti kuriamo projekto realų vaizdą. Sukurti prezentacinį gaminį užima papildomai laiko, be to, ir kainuoja.

Šioje vietoje, Fusion vėl sužiba – sprendimas leidžia ne tik projektuoti, bet ir kurti vizualizacijas. Pasitelkdami atvaizdavimo, animacijos ir modeliavimo įrankius, galite lengvai vizualizuoti savo dizainą ir pateikti kuriamą projekto dizainą, gamybos procesą ar esamą gaminio etapą.

 

 Autodesk Fusion 360 pritaikymas baldų gamyboje

Brėžinių paruošimas

 

Kiekvienas gamintojas, dizaineris ir inžinierius žino, kad norint gauti geriausią projektavimo rezultatą reikia turėti puikią dokumentaciją. Fusion 360 suteikia galimybę dokumentuoti sukurtus dizainus: įtraukti matmenis, pastabas, tolerancinius nuokrypius ir pagal save pritaikyti parametrus.

Fusion 360 braižymo erdvė leidžia kurti šablonus, automatiškai atnaujinti brėžinius pagal dizaino pakeitimus ir netgi pridėti pastabų iš gamintojų ir BOMs sąrašų. Su tokiais įrankiais, kaip suvirinimo simboliai, GD+T išmanieji šablonai ir kt., Fusion 360 tampa nepamainomu sprendimu gamybos srityje.

 

Autodesk Fusion 360 pritaikymas baldų gamyboje

 

Bet to, Fusion 360 braižymo įrankiai leidžia sukurti detalius gaminių surinkimo brėžinius su specifiniais žymėjimais ir/arba gaminio surinkimo animacinius vaizdus.

 

Autodesk Fusion 360 pritaikymas baldų gamyboje

CAM integracija 

 

Nepriklausomai nuo to ar gaminate dideliu mastu, ar gaminate pagal užsakymą (gaminate nuo 1 iki 100 gaminių), CAM integravimas į Jūsų projektuojamą gaminį leidžia atverti naujas galimybes verslo augimui.

Fusion 360 leidžia automatiškai sukurti G-kodą bei koreguoti CNC staklių nustatymus pagal savo reikmes. Naudodami post-process funkcijas galite supaprastinti matavimo, tekinimo, frezavimo ir profiliavimo operacijas. O, naudojant supaprastintus valdiklius, galite padidinti efektyvų grubų apdorojimą, adaptyvų valymą ir įrankio orientaciją.

 

Autodesk Fusion 360 pritaikymas baldų gamyboje

 

Fusion 360 puikus įrankis ne tik medienos baldų, tačiau ir kitose srityse. Be visų išvardintų modeliavimo/ projektavimo, dizaino/ vizualizavimo bei brėžinių ir CAM integracijos funkcionalumų, Fusion 360 pasižymi tokiomis pagrindinėmis savybėmis:

  • Lankstus 3D modeliavimas ir projektavimas.
  • Inovatyvus generatyvus dizainas.
  • Bendradarbiavimas debesyje ir duomenų valdymas.
  • Kompleksinio modelio surinkimas.
  • Foto-realistiškas atvaizdavimas ir dokumentacija.
  • Lakštinio metalo dalių kūrimas.
  • Integruotas CAD, CAM, 3D spausdinimas.
  • Elektronikos integravimas.

 


Jei Jums įdomu, kaip Fusion 360 sprendimas gali padėti Jūsų srityje – susisiekite su Autodesk Fusion 360 specialistu Laurynu Stasikėliu el. paštu: laurynas@infoera.lt arba tel. +370 649 514 60

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų