Enscape 3.5. Kodėl verta atsinaujinti?

Apšvietimas Architektūra Interjero dizainas Įrangos atnaujinimai Medžiagos ir tekstūros Modelių biblioteka Diana Žmėjauskaitė
15 bir 2023

Enscape 3.5 – kas naujo šioje versijoje?

 

Tie, kas naudoja senesnes Enscape versijas žino, kad šis sprendimas anksčiau nesuteikė galimybės laisvai modeliuoti, t. y. biblioteka buvo įstatyta į rėmus ir ją keisti, papildant savo 3D modeliais, buvo galima minimaliai. Žmonių 3D modeliai buvo ne pačios geriausios kokybės ir dažnai išsiskirdavo iš bendro vizualizacijos konteksto. Taip pat buvo ir kitų, mažesnių problemų, su kuriomis susidurdavo vartotojai.

Tačiau gera žinia ta, jog diegdami atnaujinimus į naująją versiją, Enscape atsižvelgė į buvusias problemas ir pamažu pradėjo jas taisyti. Šiame blog‘o įraše apžvelgsime, kas naujo Enscape 3.5 versijoje ir kodėl vertėtų atsinaujinti senesnę versiją į naują.

 

3D objektų modeliavimas

 

Nuo šiol naudodami Enscape objektus pastebėsite, kad prie kai kurių objektų atsirado galimybė keisti spalvas, medžiagiškumą ir net formą. Nors tai tik pradžia, Enscape pristatė, kad su kiekvienu atnaujinimu suteiks vis daugiau laisvės vartotojui kuriant vizualizacijas.

 

 

Pagerinta vizualizacijų apšvietimo kokybė ir atspindžiai

 

Enscape 3.5 versijoje patobulinta vizualizacijų apšvietimo kokybė. Vartotojai patirs nuoseklesnį ir tikslesnį apšvietimą-šešėliavimą veidrodiniuose atspindžiuose. Ši funkcija prieinama turintiems NVIDIA RTX arba AMD RX 6000/7000 serijos vaizdo plokštes.

 

Enscape reflections

 

Nauji bibliotekos modeliai – 3D žmonės

 

2023 m. sausio mėn. į Enscape Asset Library buvo įtraukti 53 vnt. tikrų, nuskanuotų žmonių modeliai. Biblioteka ir toliau plečiasi – planuojama į ją įtraukti dar 40 vnt., modelių, kuriuos bus galima koreguoti, keičiant jų drabužius ir kt. parametrus. Be to, planuojama, kad biblioteką papildys ir daugiau skanavimo technologija sukurtų modelių: baldų, gyvūnų ir kt., naudingų objektų.

 

 

Alpha Channel eksportavimas

 

Naudodami naująją Enscape 3.5 versiją, vartotojai gali eksportuoti atvaizdus skaidriu fonu, taip palengvindami tolimesnį vizualizacijos apdorojimą su kitais sprendimais. Vartotojai gali eksportuoti ir pusiau permatomas medžiagas, tokias kaip langai ar stiklo paviršiai, taip sumažindami laiko, reikalingo šioms medžiagoms rafinuoti, tolimesnio apdorojimo metu.

 

 

SpaceMouse palaikymas

 

Naudojant Enscape 3.5 galima naudoti pelės valdiklius naudojant sparčiuosius mygtukus, esančius pačioje SpaceMouse. Tai leis vartotojams lengviau naudoti SpaceMouse ir sukinėti 3D modelį kartu su Enscape.

 

Kokie atnaujinimai papildė Enscape 3.5 versiją, galite pamatyti video įraše žemiau

 

 

Ir tai kol kas tėra pradžia naujovių – laukia ir daugiau Enscape atnaujinimų, tad sekite mūsų naujienas!


Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el.paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų