Debesų technologijų naujiena – BIM 360 Design Collaboration for Civil 3D

Bendradarbiavimas komandose BIM Infrastruktūra Lauko inžinerinės sistemos Projektavimas Andrius Baranauskas
14 lap 2019

BIM 360 Design Collaboration for Civil 3D

 

Programinės įrangos gamintoja Autodesk dar labiau plečia ir vysto projektų valdymo ir bendradarbiavimo sprendimą BIM 360. Rinkai pristatyta naujiena infrastruktūros sektoriaus profesionalams – BIM 360 Design Collaboration for Civil 3D.

Nuo šiol su civilinės infrastruktūros projektais dirbantys specialistai galės dar glaudžiau bendradarbiauti tiek komandoje, tiek su kitais projekto dalyviais.

Turintys Civil 3D 2020 programinę įrangą ir prieigą prie BIM 360 sistemos, nuo šiol galės tiesiogiai iš Civil 3D įkelti ir saugoti savo infrastruktūros objektus, sukuriant duomenų nuorodas (angl. data shortcuts), kiti projekto dalyviai galės pasinaudoti pasidalinta modelio informacija ir toliau tęsti darbus. Ši naujovė atkeliauja kartu su Civil 3D 2020.2 atnaujinimu (būtina instaliuoti ir nemokamą Autodesk Desktop Connector programą).

 

Kuo naudinga ši bendradarbiavimo sistema infrastruktūroje?

 

  • Tiesioginė sąsaja tarp Civil 3D platformos ir BIM 360 bendradarbiavimo sistemos.
  • Darbas vyksta debesų (angl. Cloud) sistemoje ir realiu laiku – taip užtikrinamas sklandesnis bendradarbiavimas tarp projekto dalyvių.
  • Projekto dalyviai bendradarbauja debesų technologijų pagalba. Čia yra atvaizduojami visi modelio pakeitimai, projektuotojo veiksmai.
  • BIM 360 Design Collaboration for Civil 3D yra galimybė kurti ir valdyti duomenų nuorodas (angl. data shortcuts) ir išorinius failus vienoje vietoje.
  • Pasitelkus šį sprendimą, galima dalintis infrastruktūros objektų modeliais debesų platformoje, sukuriant data shortcuts.
  • Komandos narių darbai gali būti koordinuojami priskiriant leidimus dokumentų, modelių peržiūrai, redagavimui ar dalijimuisi.
  • Projekto dalyvių išskyrimo funkcionalumas, juos galima skirti tiek pagal projektuojamą discipliną, įmonę ar net atskiras projekto komandas.
  • BIM 360 Collaboration for Civil 3D yra galimybė matyti visas modelių versijas, kontroliuoti ar palyginti jas su ankstesnėmis.

 

Žemiau pateikiame darbo su BIM 360 Collaboration for Civil 3D sistema pavyzdinę schemą, kaip organizuojamas ir vykdomas darbas komandoje

 

BIM 360 Design Collaboration for Civil 3D

 

Plačiau apie #ffffff; color: #333333; cursor: text; font-family: Georgia,'Times New Roman','Bitstream Charter',Times,serif; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; line-height: inherit; orphans: 2; text-align: left; text-decoration: none; text-indent: 0px; text-transform: none; -webkit-text-stroke-width: 0px; white-space: normal; word-spacing: 0px;">BIM 360 Collaboration for Civil 3D bendradarbiavimo sistemą galite žiūrėti video įraše žemiau

 

 


Turite klausimų? Susisiekite su programinės įrangos specialistu Andriumi Baranausku, el. paštu: andrius.b@infoera.lt arba tel.: +370 640 50 880

Susisiekti

Susiję produktai

Daugiau produktų