Bluebeam mokymai: Dariaus („Panevėžio keliai“) patirtis

Architektūra Infrastruktūra Kliento istorija Pastato vidaus inžinerinės sistemos PDF redaktorius Projektavimas Savivaldybės Statinių konstrukcijos Statyba Monika Stelmokė
01 spa 2018

Rugsėjo mėnesį vyko Bluebeam Revu mokymai, skirti naujausiai Revu 2018 versijai, kuriuos vedė sertifikuota Bluebeam Revu mokymų instruktorė Monika Stelmokė. Vienos dienos pradedančiųjų mokymuose sudalyvavo įmonės „Panevėžio keliai“ projektuotojai. Vienas iš jų, Darius, sutiko pasidalinti įspūdžiais apie šiuos mokymus ir Bluebeam Revu programinę įrangą.

Dariau, Bluebeam Revu mokymai įvyko. Kokie įspūdžiai po jų? Kaip vertinate mokymus?

Mokymus vertinu labai gerai, jie tikrai naudingi pradedant naudotis Bluebeam programine įranga. Mokymu metu buvo aptartos pagrindinės programos savybės, įrankių išdėstymas, nuo ko pradėti darbą šioje programoje, kokiu principu viskas veikia, buvome supažindinti su pagrindinėmis mums reikalingomis programos ypatybėmis, patys pabandėme visa tai padaryti, buvo atsakyta į visus mūsų klausimus.

Iš jūsų patirties, kuo Bluebeam Revu yra naudinga kasdieniame jūsų darbe?

Kasdieniame darbe Bluebeam naudingas tuo, kad gerokai palengvina ir pagreitina darbą su PDF failais, nereikia atskirų programų, kad atlikti reikalingus veiksmus (numeracija, sujungimas, lapų keitimas, pasirašymas…), viską galima padaryti vienoje programoje (man asmeniškai labai nepatinka, kai negalima visko padaryti vienoje programoje). Jau kurį laiką naudoju šią programą ir toliau ją naudosiu: failų konvertavimui, PDF bylų kūrimui, PDF bylų redagavimui, dokumentų pasirašymui, dokumentų numeravimui, komentarų rašymui.

Kaip dėl mokymų metu įgytų žinių? Ką planuojate panaudoti ateityje?

Po mokymų galvojame pradėti naudoti Bluebeam: failų apsaugai, nuo nepageidaujamų žmonių redagavimo, skirtingų versijų failų palyginimu, projektinių sprendinių kiekių skaičiavimui ir palyginimui, interaktyvių nuorodų naudojimui, patogesniam failo naršymui.

Ar rekomenduotumėte šią programinę įrangą kitoms, panašią veiklą vykdančioms įmonėms?

Rekomenduočiau, nes tai yra inžinerinio tipo programa su daug projektuotojams naudingų funkcijų, kurios pagalba galima greitai kurti ir redaguoti kokybiškus PDF failus (šiuo metu mūsų rinkoje dominuoja skenuoti failai, brėžiniai su kuriais sunku dirbti ir iš jų mažai naudos, todėl labai norėtųsi, kad ir kitos įmonės pradėtu kurti kokybiškus ir tvarkingus failus). Taip pat, kuo daugiau įmonių naudotų tą pačią programinę įrangą, tuo daugiau naudingų jos funkcijų būtų galima panaudoti.

Kaip manote, ar pradedančiam naudotis Blubeam Revu yra reikalingi mokymai?

Taip, tokie mokymai yra labai reikalingi kiekvienam prieš pradedant naudoti šią programinę įrangą, nes praleidus tas keletą valandų mokymuose, sutaupoma gerokai daugiau laiko ieškant vienos ar kitos funkcijos.

Ir vis tik, kokius šios programinės įrangos trūkumus pastebėjote?

Programos minusai, kuriuos paminėjau ir mokymų metu: nepilnai veikia puslapių numeracija, neatsinaujina taip, kaip turėtų; norint pakeisti PDF byloje vieną lapą kitu, ar įterpti naują lapą, tą padaryti galima tik PDF formato failu, negalima pakeisti ar įterpti kito formato failo (Word, Excel ir pan.).

Dėkojame Dariui už atsakymus, kurie yra svarbūs siekiant suvokti programinės įrangos privalumus ir trūkumus iš vartotojo pusės.

Mokymų instruktorė Monika Stelmokė taip pat pasidalino įspūdžiais apie mokymus ir Dariaus atsiliepimą:

Džiaugiuosi gavusi išsamų Dariaus atsiliepimą apie įvykusius Bluebeam Revu mokymus. Smagu, kad pavyko dalyviams perteikti programinės įrangos privalumus – pritaikymą specializuotoms rinkoms. Bluebeam Revu visu funkcionalumu orientuotas į statybų srities projektuotojus ir leidžia sklandžiai bendradarbiauti darbuotojams tiek tarpusavyje tiek tarp skirtingų įmonių. Naudojant Revu keliama projektų kokybė – PDF formatu pateikiami projektai, brėžiniai tampa ne tik kokybiškesni, bet ir talpina daugiau informacijos – interaktyvių nuorodų, komentarų, skaičiavimų. Dėl programinės įrangos minusų – kiekvienas atsiliepimas yra svarbus, nes programinė įranga kuriama pagal vartotojų poreikį. Mes kaip Bluebeam Revu atstovai, bendraudami tiesiogiai su gamintoju perduodame atsiliepimus ir pasiūlymus, todėl tikėtina, kad norimas funkcionalumas bus naujausiose programos versijose.”


Turite klausimų? Susisiekite su Architekte – BIM koordinatore Monika Stelmoke, el. paštu: monika@infoera.lt arba tel.: +370 685 66 312

Susisiekti