Bendradarbiavimas su Bluebeam Revu

Architektūra Bendradarbiavimas komandose Gamyba Infrastruktūra Lauko inžinerinės sistemos PDF redaktorius Savivaldybės Statinių konstrukcijos Statyba Monika Stelmokė
31 lie 2017

Bluebeam Revu programa, projektuotojams ir kitiems statybų proceso dalyviams leidžianti efektyviai valdyti projektus PDF formatu, pasižymi ypatingu funkcionalumu ir yra ypač vertinama dėl Bluebeam Studio priedo. Bluebeam Studio  suteikia galimybę talpinti neribotą bet kokio formato failų kiekį debesyje, dalintis jais ir redaguoti dokumentus realiu laiku kartu su kolegomis. Bluebeam Revu bendradarbiavimas – tai vartotojo sąsajos susiejimas su debesų serveriais.

Norint naudotis Bluebeam Studio privalumais reikia įsigyti licenzijuotą Bluebeam Revu programinę įrangą, pasirinkti Studio funkciją ir susikurti Studio paskyrą. Susikūrus ir prisijungus prie Studio galima inicijuoti projektus ir sesijas.

 

Bendradarbiavimas Bluebeam Revu aplinkoje

 

Yra du būdai bendradarbiauti naudojant Bluebeam Studio. Pirmas būdas – projektai (angl. Studio Projects), antrasis – sesijos (angl. Studio sessions). Apie juos ir kalbėsime šiame blog’o įraše.

 

Studio projektai

 

Studio projektai – tai plataus funkcionalumo įrankis, kurio pagalba naudotojai gali talpinti failus debesyje (Studio serveryje). Talpinami failai pasiekiami gavus pakvietimą el.paštu, susikūrus Studio paskyrą. Atsidarius Bluebeam programą reikia pasirinkti Studio funkciją, prisijungti prie paskyros, įvesti gauto projekto numerį ir failai taps pasiekiami. Failus galima peržiūrėti, redaguoti (įjungus redagavimo režimą), parsisiųsti arba įkelti naujus. Dokumentų parsisiuntimas vyksta ant dokumento paspaudus dešiniu pelės mygtuku ir pasirinkus Download funkciją. Studio projektai debesyje saugomi nuolat, o ištrinti juos gali tik projekto administratorius.

Kaip atrodo Studio projektas galite peržiūrėti video įraše žemiau.

 

 

Studio sesijos

 

Studio sesijos yra skirtos failams talpinti ir bendradarbiauti. Sesijos metu debesyje patalpinami failai, kuriuos galima redaguoti, rašyti pastabas, nustatyti pastabų statusą, priskirti darbus konkrečiam žmogui, pridėti sesijos dalyvių, susirašinėti. Tai puiki priemonė projektuotojų komandoms greitai ir efektyviai spręsti problemas vizualiai komunikuojant vieniems su kitais. Sesijos failų parsisiuntimas vyksta naudojantis File meniu (pasirinkus Save as funkciją). Sesijų failai debesyje saugomi tol, kol yra naudojami, po 180 dienų neaktyvumo ištrinami visam laikui (vartotojai prieš tai yra informuojami elektroniniu paštu). Sesijas dalinai valdyti galima per https://studio.bluebeam.com/ . Prisijungus prie savo paskyros yra galimybė parinkti kitą sesijos savininką, matyti sesijos dalyvius ir jų aktyvumą, atnaujinti ištrintus dokumentus, matyti savo  sesijas ir jų dokumentų sąrašą, valdyti paskyros profilį, keisti slaptažodžius. Vienu metu Studio sesijoje gali dalyvauti iki 500 žmonių.

Kaip atrodo Studio sesija galite peržiūrėti video įraše žemiau.

 

 

Bluebeam VU

 

Bluebeam suteikia  galimybę  dalintis Bluebeam Studio projektais ir sesijomis su tais vartotojais, kurie nori failus tik peržiūrėti, parsisiųsti ar komentuoti. Šioms funkcijoms atlikti yra nemokama PDF skaityklė – Bluebeam VU, todėl dalintis dokumentais ir idėjomis Studio platformoje yra ypač paprasta.

Studio projektai ir sesijos pasiekiami susikūrus Studio paskyrą ir kompiuteryje sudiegus Bluebeam Revu arba Bluebeam VU PDF skaityklę. Kurti projektus ir sesijas galima tik turint licenzijuotą Bluebeam Revu programinę įrangą. Bluebeam VU yra skirta failams peržiūrėti ir atlikti tik kai kuriuos veiksmus.

Naudingos nuorodos:

Išbandyti Bluebeam Revu galite čia: bandomoji versija

Išbandyti Bluebeam VU galite čia: bandomoji versija


Turite klausimų? Susisiekite su Architekte – BIM koordinatore Monika Stelmoke, el. paštu: monika@infoera.lt arba tel.: +370 685 66 312

Susisiekti