Žinios iš SketchUp: atnaujinta 3D modelių biblioteka

Architektūra Interjero dizainas Modelių biblioteka Projektavimas Diana Žmėjauskaitė
21 spa 2020

Naudojatės SketchUp 3D modelių biblioteka (angl. 3D Warehouse)? Galbūt jau spėjote pastebėti pokyčius. Nuo šiol galima pridėti ir pritaikyti savo produktų modelių atributus, įskaitant matmenis, klasifikavimą bei nuorodas į resursus, esančius Jūsų puslapiuose.

Programinės įrangos gamintojas Trimble nurodo, jog šią vasarą pavyko perkopti 5,5 milijonus. Tiek naudotojų renkasi SketchUp 3D modelių biblioteką, kurdami savo dizaino sprendimus.

Žemiau rasite svarbiausius patobulinimus, kuriuos jau dabar galite rasti 3D Warehouse. Kviečiame pažvelgti iš arčiau.

 

Nauji ir patobulinti katalogai

 

Įprasta, jog spausdintuose kataloguose galite rasti viską produktų sąrašą.  Taigi, naujieji katalogai, kuriuos pristato SketchUp, savo struktūra yra labai į juos panašūs, o pagrindinis skirtumas – skaitmeninis formatas. Produktų gamintojai dabar turi erdvę ir joje gali pristatyti savo prekinį ženklą, produktų linijas bei, žinoma, savo produktų funkcionalumą. Tai tarsi vieno sustojimo parduotuvė, kurioje struktūruotai pateikiami modeliai.

 

Tinkintos produktų miniatiūros

 

Produktų miniatiūrų klausimas išties aktualus, tiesa? Nuo šiol visiems vartotojams tapo prieinama galimybė pridėti savo pasirinktus vaizdus, kaip modelio miniatiūrą. Tereikia parinkti norimą vaizdinį ar vizualizaciją („renderį“). Kaip tai padaryti? Eikite į produkto puslapį ir redaguokite produktą, čia pamatysite esamą miniatiūrą, spustelkite ant jos ir įkelkite norimą produkto vaizdą.

 

Prekės ženklo pristatymas

 

Štai dar keletas patobulinimų, kurie pravers pristatant savo prekės ženklą. Taigi, štai ir naujasis puslapis prekės ženklams, kuris padės naršyti šioje didelėje 1900 prekės ženklų 3D modelių bibliotekoje. Vartotojai gali ne tik vykdyti paiešką ir rasti norimą prekės ženklą, bet ir filtruoti pagal kategorijas ar subkategorijas. Daugiau galimybių dar laukia ateityje, nurodo gamintojas.

 

 

Parengta pagal „New updates in 3D Warehouse: Customize your digital showroom” (Steve Guzman)

 

Išbandyti nemokamai

Turite klausimų? Susisiekite su  architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el.paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti