Pasirodė SketchUp 2024 versija: ką naujo ji suteiks vartotojui?

3D modeliavimas Architektūra Interjero dizainas Įrangos atnaujinimai Įrankiai ir funkcijos Projektavimas Diana Žmėjauskaitė
15 bal 2024

Patobulintas darbo našumas: nesvarbu, ar projektuojate 2D, ar 3D – dirbkite produktyviai viso kūrybinio proceso metu

 

Naujas SketchUp grafinis variklis

Prieinama SketchUp darbalaukio aplinkoje.

Naujas grafinis varikis pagreitina modelių įkėlimą ir suteikia operatyvesnį, labiau reaguojantį į greitus veiksmus SketchUp funkcionalumą. Bandymai su klientų modeliais parodė vidutiniškai aštuonis kartus padidėjusį kadrų per sekundę skaičių. Tai reiškia, kad naršomi ir stumdomi SketchUp modeliai juda daug lengviau ir greičiau nei prieš tai. Vartotojai matys parinktį, kuri leis įjungti arba išjungti naująjį variklį, priklausomai nuo to kokią sistemą ar įrenginį naudoja.

 

Nauja SketchUp 2024 versija jau čia! Kas naujo joje?

 

Naujas eksperimentinis vidinis variklis (LABS) LayOut sprendime 

SketchUp Labs yra Trimble Beta versija, todėl vartotojai gali susidurti su klaidomis.

Naujasis LayOut grafinis variklis (LABS) pagreitina navigavimą bei darbo našumą Layout projekto aplinkoje. Kol kas pagal numatytuosius nustatymus (angl. default settings) eksperimentinis grafikos variklis yra išjungtas, tačiau vartotojai gali jį įjungti skiltyje Preferences > Performance

 

Egzistuojančių erdvių užfiksavimas su SketchUp tapo žymiai paprastesniu

 

Scan-to-Design (LABS)

Prieinama SketchUp darbalaukio aplinkoje.

Efektyviai surinkite duomenis apie aplinką ir esamas sąlygas naudodami naują galingą LiDAR skenavimo funkciją. Funkcija prieinama ir SketchUp iPad naudotojams: nuskenuokite esamus plotus ir stebėkite, kaip SketchUp paverčia skenuotus duomenis į tvarkingą, organizuotą SketchUp modelį, kurį galite naudoti kaip atspirties tašką projektų kūrimui.

 

Nauja SketchUp 2024 versija jau čia! Kas naujo joje?

 

Pridėti lokacijų tobulinimai

Prieinama SketchUp darbalaukio aplinkoje.

Supaprastinkite reljefo importavimo procesą į savo modelį: užfiksuokite didesnius plotus vienu metu. Pasirinkite mažesnį tankumą lengvesniam, greitesniam failui ir didesnį tankį detalesniam ir preciziškesniam reljefui.

 

Nuo konceptualaus dizaino iki pažangaus BIM ir vizualizacijos projekto – naudokite SketchUp modelius viso projekto gyvavimo ciklo metu

 

IFC 4 importavimo ir eksportavimo patobulinimai

Prieinama SketchUp darbalaukio aplinkoje.

Pateikite tikslią BIM dokumentaciją ir pagerinkite programinės įrangos sąveiką su IFC importo ir eksporto patobulinimais. IFC importo ir eksporto tobulinimai padidina SketchUp efektyvumą pažangiuose BIM darbo procesuose, todėl vartotojai gali nuosekliau importuoti ir eksportuoti duomenis. Susiekite SketchUp duomenis su IFC klasės atributais; naudokite naują geometrijos teseliaciją optimizuotos geometrijos ir lengvų IFC failų kūrimui; nuosekliai eksportuokite duomenis iš išplėstinių atributų ir dinaminių komponentų. Importuokite failus su specialiais simboliais ir išsaugokite gauto brėžinio kilmę.

 

Nauji 3D failų formatai: USDZ ir gITF

SketchUp ne tik pagerino vaizdinius rezultatus, bet ir padarė sudėtingus atvaizdavimo ir animacijos procesus labiau prieinamus nei bet kada anksčiau. Patobulintos USDZ ir glTF failų importavimo ir eksportavimo funkcijos leidžia sklandžiai pereiti nuo SketchUp prie kitų projektavimo standartinių formatų. Naudokite šiuos failus realiojo laiko programose, tokiose kaip, NVIDIA Omniverse arba Epic Games Twinmotion ir kurkite animacijas bei patobulinkite XR/VR patirtį savo ateities projektuose.

 

Dokumentacijos tobulinimai

 

Juodraščio režimas

Prieinamas LayOut aplinkoje.

Dirbkite efektyviau ir naudokite mažiau procesoriaus galios LayOut sprendime aktyvavę Juodraščio režimą (angl.k. – draft mode) Preferences > Performance. Nauja funkcija pagreitina navigavimą tarp duomenų, ypač sunkiuose projektuose.

 

Bendradarbiavimas: sutaupykite laiką ir pastangas dalindamiesi projekto informacija

 

Trimble Connect integracija su SketchUp

Nuo šiol Trimble Conncet tapo SketchUp dalimi ir yra integruotas į  darbalaukio programos aplinką (anksčiau sprendimas veikdavo tik kaip plėtinys). Toks pasikeitimas leis kur kas greičiau pasiekti debesyje (angl. cloud) išsaugotus failus.

 

Nuorodos dalinimasis

Prieinama SketchUp darbalaukio aplinkpje.

Sketchup iPad ir internetinė SketchUp versijos suteikia galimybę generuoti projektinio failo nuorodas, kuriomis galima dalintis su kitais projekto dalyviais. Nuo šiol šis funkcionalumas prieinamas ir SketchUp darbalaukio programą naudojantiems naudotojams. Dabar įrangos vartotojai gali generuoti modelio peržiūros nuorodas, kurias galima platinti kolegoms ir klientams. Užuot eksportavę vienkartinius vaizdus ar gaišdami laiką dokumentuodami, formatuodami ir eksportuodami projekto pakeitimus, tiesiog bendrinkite vieną nuorodą ir išvenkite papildomų žingsnių kartu su SketchUp 2024. Bet kas, turintis nuorodą, gali peržiūrėti modelius ir atlikti projekto peržiūrą ir matavimus, be poreikio įdiegti programinę įrangą į savo kompiuterį at įsigyti SketchUp įrangos prenumeratą.

 

Produktyvumas

 

Omnibar SketchUp iPad

Naujas naršymo įrankis su pažangiu paieškos funkcionalumu, leidžiančiu rastai to ko jums reikia, kurti ir aktyvuoti pasirinktus klaviatūros trumpinius.

 

Skirtingų versijų suderinamumas

Nuo šiol SketchUp darbalaukio ir LayOut programos yra be versijų – SketchUp failai yra suderinami su bet kuria palaikoma versija*. Failai, sukurti su SketchUp 2024 metų versija, gali būti atidaryti SketchUp 2022 ir 2023 metų versijose.

*Palaikomos versijos: 2022, 2023 ir 2024.

 

Modeliavimo įrankio patobulinimai

Pagrindiniuose modeliavimo atnaujinimuose patobulintas Move įrankio funkcionalumas ir išvestys. Nuo šiol įrankis leidžia sumažinti vizualinį triukšmą, išjungti ir įjungti sukimosi rankenas, atlikti atšaukimo operacijas ir supaprastinti kasdienę darbo eigą jos nepakraunant.

 

Išbadykite naujus bei atnaujintus SketchUp 2024 įrankius pirmieji!

 

Išbandyti SketchUp

 


Turite klausimų? Susisiekite su architekte – programinės įrangos specialiste Diana Žmėjauskaite, el. paštu: diana@infoera.lt arba tel.:+370 690 28190

Susisiekti